Her er den bedste opskrift på ovnbagte tomater, der bages med timian og lidt balsamico. De ovnbagte tomater er gode som tilbehør til bøf.
Ovnbagte tomater er også gode som en nem og sund forret, hvor du beregner en hel tomat til hver person.
Samme mængde kan du bruge som tilbehør til hovedret, men du kan selvfølgelig vælge at bage flere tomater, hvis du og gæsterne er mere sultne.
Se også: Hjemmelavet og cremet tomatsuppe med friske tomater
Tomaterne kan også grilles, og det sker ved indirekte varme.
Grill dem midt i grillen ved 200 grader i 20 minutter, og det gælder selvfølgelig både i gasgrill og kuglegrill.
Kombinationen af de søde tomater, den lettere bitre olivenolie og den duftende timian er et supermiks.
Opskrift på ovnbagte tomater
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 4 tomater - store og flotte
- 1 spiseske balsamico
- timian
- 1 spiseske timian - tørret
- 2 spiseske olivenolie
- salt
Fremgangsmåde
- Bagte tomater: Vask tomaterne, og del dem i halve på tværs.
- Stil de halve tomater i et ildfast fad, og hæld lidt olivenolie ud på dem.
- Fordel så en lille klat balsamico på midten af hver tomat.
- Drys med lidt salt og tørret timian.
- Slut af med at fordele lidt frisk timian ud over tomaterne, og så er de klar til bagning i ovnen.
- Her skal tomaterne bages i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag dem så ud af ovnen, og lad dem køle lidt af inden servering. Men pas på - de kan være MEGET varme indeni.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Tips
Så er de ovnbagte tomater klar til servering. Og de passer som tilbehør til virkelig mange retter.
Se også: Italiensk bruschetta med tomat
Del dine ideer og tanker med os andre her: