Se den særdeles lækre opskrift på ovnbagte kødboller med bacon. De saftige kødboller omvikles med bacon, og bages i 30 minutter.
Ovnbagte kødboller med bacon er en god måde at tilberede frikadeller i ovnen på.
Farsen er nemlig meget lig en frikadellefars, og baconskiverne giver lige kødbollerne den sidste lækkerhed.
Tilberedningen er også nem, fordi de baconomviklede kødboller blot bages i ovnen i en halv time.
Derefter kan de serveres med en lækker omgang forlorne flødekartofler, som du kan se opskriften på lige herunder.
SE HVORDAN DU laver forlorne flødekartofler med blomkål, spidskål og tomater i fløde
Opskriften er til fire personer.
Til ovnbagte kødboller med bacon skal du bruge:
500 gram hakket kalve. og svinekød med 10 procent fedt
1 teskefuld salt (gerne med lidt top på)
2 teskefulde løgpulver - eller et mellemstort og finthakket løg
1 æg
2 spiseskefulde rasp
Cirka 1 deciliter mælk
Friskkværnet peber
8 skiver bacon
Sådan laver du ovnbagte kødboller med bacon:
Kom farsen op i en skål og rør den godt med salt.
Derefter røres løgpulver, æg og rasp i farsen, hvorefter du gradvist tilsætter mælk, indtil du har en let og fyldig fars. Måske skal du bruge lidt mere mælk, men prøv dig frem, Farsen må ikke være for tynd eller for tyk.
Kom lidt friskkværnet peber i, og stil farsen på køl i 20 minutter.
Del baconstrimlerne i halve, så du nu har 16 stykker bacon, hvilket passer med de 16 kødboller, som triller eller former ud af farsen.
Form en kødbolle i hånden, og vikl en halv skive bacon om, så sammenføjningen er i bunden, og stil så kødbollen på en bageplade med bagepapir.
Fortsæt med de øvrige kødboller på samme måde.
Bag de baconomviklede kødboller i en forvarmet ovn med 200 grader varmluft, hvor de skal have 30 minutter.
Tag dem ud og servér straks.
Eventuelt med opskriften i linket længere oppe.
Comments
No Comments