Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Ovnbagt knoldselleri

Ovnbagt knoldselleri

billederesultat for ovnbagt knoldselleri
4.9 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3k
SHARES
FacebookMessenger3kPinterestEmailSMS

Sådan laver du ovnbagt knoldselleri, der kan bruges som tilbehør i stedet for kartofler. Sellerien bages med timian, og bliver mør som smør.

Ovnbagt knoldselleri er fremragende tilbehør til mange retter med kød, hvor den ovnbagte selleri kan erstatte kartofler.

Selleri er ret nem og hurtig at bage i ovnen, hvor den kun skal have omkring 20 minutter for at blive mør og lækker.

Og så er knoldsellerl jo en særdeles sund spise.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Hasselback selleri
  • Hel selleri bagt i ovn
  • Sellerifritter
  • Bagt selleri med perlespelt

Opskrift på ovnbagt knoldselleri

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Ovnbagt knoldselleri

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du ovnbagt knoldselleri, der kan bruges som tilbehør i stedet for kartofler. Sellerien bages med timian, og bliver mør som smør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 knoldselleri (ikke for lille, ellers skal du bruge to selleri)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk timian (tørret)

Fremgangsmåde

  1. Skær top og bund af knoldsellerien, og snit derefter resten af skrællen af med en skarp kniv.
  2. Sørg for at al skrællen er væk. Der er stor forskel på hvor rene sellerierne i butikkerne er, hvor nogle har mere rod og jord på sig end andre.
  3. Tilbage har du nu en hvid knold, som du lige vasker under vandhanen.
  4. Del den så først i to halvdele, og derefter i tykke skiver, så som du skærer i mundrette stykker.
  5. Kom selleristykkerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
  6. Kom også salt og timian ved, og vend det hele godt rundt med fingrene, så du får fordelt smagen.
  7. Bag så knoldsellerien ved 200 grader varmluft, hvor den cirka skal have 20 minutter i ovnen.
  8. Stik i selleristykkerne med en kødnål, og når de er møre skal de ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier193kcalKulhydrater15gProtein2gFedt15gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gNatrium744mgKalium494mgKostfibre3gSukker3gVitamin A48IUVitamin C15mgCalcium74mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Ovnbagt knoldselleri serveres straks som tilbehør til blandt andet helstegt oksefilet, flæskesteg eller en mør culotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin skriver

    oktober 08, 2023 at 10:32 am

    Elsker bare opskrifter med selleri, så kom bare med flere opskrifter.😋

    Svar
  2. Carina skriver

    februar 15, 2022 at 7:27 pm

    Vi har lavet stykkerne i mindre olie og så i vores Actifry. Også super lækkert.

    Svar
  3. Wanda skriver

    oktober 05, 2020 at 2:00 pm

    Elsker selleri på alle måder også rå 🙂

    Svar
  4. Martin skriver

    marts 08, 2020 at 6:58 pm

    De bliver på ingen måder møre efter 20min....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 08, 2020 at 7:01 pm

      Hej Martin
      Måske har du skåret knoldsellerien ud i for store stykker, for jeg har aldrig prøvet, at sellerien ikke er mør efter 20 minutter 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. John Johansen skriver

    marts 22, 2019 at 6:10 am

    Hej!

    Det er en virkelig god opskrift som jeg nu har benyttet nogle gange gange.

    Som et lille fif, kan jeg anbefale at komme de udskårne selleristykker i en plastikpose, og derefter tilsætte olie, salt og krydderier efter ønske. Mosle det hele godt sammen, og hælde det i fadet.
    Det er langt, langt lettere end at blande det hele i det ildfaste fald.👍😉

    - Man kan tilmed, sagtens lade det marinere i posen et par timer.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required