Ostebagt broccoli er en lækker servering, som kan bruges som tilbehør til alt fra vegetarfrikadeller til oksefilet. Ren velsmag.
Ostebagt broccoli er et hit som tilbehør. Smør og ost sammen med hvidløgsolie svøber den friske broccoli ind i velsmag.
Og den kan serveres til alt fra vegetarfrikadeller til svinemørbrad og dampet torsk.
Når du bager broccoli på denne måde, vil mange kålhadere ligefrem elske denne ret. Så prøv det, du vil ikke fortryde.
Se også opskrifter på disse retter:
- Smørbagt blomkål med to slags oste
- Laksefad med broccoli og citronfløde
- Opskrift på de bedste blomkålsfrikadeller
Opskrift på ostebagt broccoli
Ingredienser
- 1 stk broccoli
- hvidløgsolie eller hvidløgssmør
- flagesalt
- 2 håndfulde Prima Donna groft revet
- 1 pose mozzarella i skiver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær bunden af broccolien, så den passer til en ildfast skål, og den ikke vælter.
- Riv Prima Donna-osten groft og skær mozzarella i skiver.
- Hæld hvidløgsolie hen over broccolien, læg frisk mozzarella henover hele broccolihovedet og drys derefter med Prima Donna-osten.
- Sæt den ind i den forvarmet ovn i 15 -20 minutter. Nu er ostebagt broccoli klar til servering.
Tip
Drys eventuelt med ristede nødder og mandler, når broccolien kommer ud af ovnen.
Du hælder blot lidt olie på en stegepande, når olien er varm, hælder du en håndfuld hakkede nødder og mandler på panden.
Rist nødderne i fem-ti minutter og drys med lidt flagesalt.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.