Her får du min opskrift på laksefad med broccoli, citronflødesovs og kogte ris. En lækker og hurtig ret med laks, som samtidig er nem aftensmad.
Laksefad er en lækker ret til både de travle dage, men bestemt også som weekendmad eller gæstemad.
Her tilbereder du ben- og skindfrie stykker af laks på en bund af diverse grøntsager og en velsmagende citronflødesovs.
Grøntagerne kan sagtens udskiftes med andre, og du kan eks. sagtens bruge blomkål, spidskål, gulerødder og mange andre i stedet for de nævnte grøntsager i opskriften.
Men husk at laksen skal være fri for ben og skind, og du kan evt. bede din fiskehandler om at skære skindet fra.
Opskriften på laksefad med grøntsager i fad er beregnet til fire personer.
Opskrift på laksefad
Laksefad med broccoli, citronflødesovs og kogte ris
Ingredienser
- 4 stk. laks - uden skind og ben
- 1 fennikel - skåret i tynde skiver
- 1 broccoli - i mindre buketter
- 1 bundt forårsløg - snittet i mindre stykker
- 1 rødløg - halveret, snittet i tynde skiver
- 200 gram tomater - små
- 5 deciliter madlavningsfløde - eller alm. fløde
- 1 citron - økologisk, brug skal og saft
- salt og friskkværnet peber
- ris - til fire personer
Sådan gør du
- Smør et ildfast fad, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Del broccoli i mindre buketter, og fordel dem i fadet sammen med snittet fennikel.
- Læg også forårsløg, rødløg og små tomater i fadet.
- Hæld fløden over og riv skallen af citronen ned i fadet. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tjek at laksestykkerne er fri forskind og ben, og læg dem øverst.
- Pres citronsaft over laks og grøntsager, og krydr laksen med salt og peber.
- Bag dit laksefad med broccoli i ca. 20 minutter.
- Imens koger du ris som anvist på pakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Laksefad med broccoli serveres sammen med de kogte ris, og et lækkert stykke brød passer perfekt til.
Det er en skøn fiskeret, som du altså nemt kan variere.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: