På blot 15 minutter kan du lave en lækker orientalsk gryderet med lynstegt kød og grøntsager, og den nydes sammen med kogte ris.
Orientalsk gryderet en små strimler svinekød, der steges ved høj varme i kort tid, og sammen med lynstegte grøntsager vendes de i en let bouillon.
Du kan købe skinkestrimler, og eller gøre som jeg har gjort her. Købt to store herregårdskoteletter med skaft, skåret benet fra og derefter er koteletter skåret i tynde skiver. Det er super godt til retten.
I forhold til grøntsager kan de også varieres, så brug bare eventuelle rester fra køleskabet. Det er faktisk en fin tøm køleskabet opskrift.
Opskriften er til fire personer.

Orientalsk gryderet på 15 minutter
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Gør grøntsagerne klar. Gulerødder skæres i tynde stave, forårsløg i mindre stykker, spidskål i strimler og peberfrugten ligeledes i strimler. Ingefær skrælles og hvidløgs pilles og snittes i skiver.
- Sæt en gryde over med vand og en bouillonterning. Kog op og skru ned for varmen.
- Varm en pande op ved høj varme og svits svinekødet sammen med lidt olie på panden. Eventuelt ad to omgange, så kødet brunes grundigt. Svits i to minutter og hæld en smule soja ved.
- Kom derefter det færdigbrunede over i den kogende bouillon.
- Kom lidt mere olie på panden og lynsteg grøntsagerne sammen med hvidløg. Riv også lidt ingefær i og smag til revet citronskal og citronsaft.
- Kom det op til kødet i bouillonen, og lad det koge op.
- Rør en stor spiseskefuld Maizena sammen med et par spiseskefulde soja, og jævn gryderetten.
- Orientalsk gryderet smages til med salt, peber, soja og ingefær.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til opskriften
Orientalsk gryderet serveres straks sammen med kogte ris. Gerne basmati eller brune ris.
Se også mine opskrifter på:
Orientalsk risret a la Knorr med hakket oksekød
Nudler med oksekød, grønt, soja og hoisin sauce
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments