Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Vildtsauce

Vildtsauce (nem opskrift med ribsgele og bacon)

vildtsauce opskrift
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
524
SHARES
FacebookMessenger524PinterestEmailSMS
Indhold
  • Vildtsauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vildtsauce
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Vildtsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Nem og lækker opskrift på vildtsauce med ribsgele, bacon og piskefløde. Passer perfekt til langtidsstegt oksekød og mange andre retter.
Antal: 4
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g bacon (i tern)
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 0,5 æble (i små tern)
  • 4 dl kalvefond (vand + koncentrat)
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk æbleeddike
  • madkulør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt en klat smør i gryden.
  2. Svits 75 g bacon, 1 rødløg og 0,5 æble - og tilsæt 4 dl kalvefond og 2 laurbærblade.
  3. Lad det stå og simre i 30 minutter under låg.
  4. Sigt så vildtfonden over i skål, og gør kasserollen ren.
  5. Smelt 2 spsk smør, og når det er brust af tilsætter du 2 spsk hvedemel. Pisk med et piskeris i et par minutter.
  6. Tilsæt så din hjemmekogte vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af med 1 dl piskefløde.
  7. Pisk så 1 spsk ribsgele og 1 spsk æbleeddike i, og lad det simre i fem minutter.
  8. Giv din vildtsauce lidt madkulør, og smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt mere æbleeddike eller gastrik.

Næringsindhold

Kalorier209kcalKulhydrater13gProtein5gFedt16gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.2gKolesterol43mgNatrium1015mgKalium101mgKostfibre1gSukker7gVitamin A558IUVitamin C4mgCalcium29mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vildtsauce

Vildtsauce, eller vildtsovs, passer ikke kun godt til stegt fasan, hare eller råvildt. Du kan nemlig også sagtens servere den til oksesteg.

Opskriften her beskriver hvordan du laver vildtsovs fra bunden, men hvis du har fire deciliter stegesky fra tilberedningen, ja så kan du hoppe et godt stykke ned i opskriften.

Så behøver du nemlig ikke først koge din egen vildtfond, men blot samle sovsen. Spring ned til opbagningen, hvor du smelter smør og kommer hvedemel i. Pisk og jævn din stegesky, kom fløde i, og giv din vildtsauce lidt madkulør.

Smag vildtsaucen til med ribsgele, salt, peber og æbleeddike eller gastrik. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Koteletter i vildtsauce
  • Tyttebærsovs
  • Forloren hare

Tips

Du kan selvfølgelig også give din vildtsauce mere piskefløde, hvis ikke du er fedtforskrækket. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Oksesteg stegt som vildt
  • Grydestegt fasan med bacon og vildtsovs
  • Svinemørbrad stegt som vildt
  • Sovs med portvin - sådan laver du nemt en portvinssovs

FAQ

Kan man lave vildtsovs med portvin?

Du kan sagtens tilsætte lidt portvin til din vildtsauce. Brug 1 deciliter portvin og 3 deciliter fond/bouillon. Så noget af fonden/bouillonen udskiftes med portvin.

Hvordan laver man en kaloriefattig vildtsauce?

Du kan spare en del kalorier i saucen ved at udskifte piskefløden med madlavningsfløde. Husk at tilsætte madlavningsfløden til sidst, så sovsen ikke skiller. I stedet for en opbagning med smør og hvedemel, kan du også spare kalorier ved at jævne med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.

Kan jeg bruge blåskimmelost?

Det er meget almindeligt med blåskimmelost i en vildtsauce, så det kan du sagtens smage den til med. Her kommes osten i sammen med ribsgele.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 07, 2024 at 8:36 pm

    Tak for di du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. Marianne skriver

    oktober 02, 2016 at 5:44 pm

    Vildtsausen med ribsgele og bacon kunne godt være uden æbleeddiken, som jeg synes den blev for sur af, og baconterningerne gjorde den lidt for salt.

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      oktober 02, 2016 at 9:29 pm

      Hej Marianne
      Tak for tilbagemeldingen, og der kan være stor forskel på hvor saltet bacon er. Så det er vigtigt at smage sig frem. Også med hensyn til æbleeddiken 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
    • Marianne skriver

      februar 16, 2023 at 6:53 pm

      Det smager vildt godt.

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required