Indhold
Vildtsauce
Ingredienser
- 75 g bacon (i tern)
- 1 rødløg (finthakket)
- 0,5 æble (i små tern)
- 4 dl kalvefond (vand + koncentrat)
- 2 laurbærblade
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk ribsgele
- 1 spsk æbleeddike
- madkulør
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt en klat smør i gryden.
- Svits 75 g bacon, 1 rødløg og 0,5 æble - og tilsæt 4 dl kalvefond og 2 laurbærblade.
- Lad det stå og simre i 30 minutter under låg.
- Sigt så vildtfonden over i skål, og gør kasserollen ren.
- Smelt 2 spsk smør, og når det er brust af tilsætter du 2 spsk hvedemel. Pisk med et piskeris i et par minutter.
- Tilsæt så din hjemmekogte vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af med 1 dl piskefløde.
- Pisk så 1 spsk ribsgele og 1 spsk æbleeddike i, og lad det simre i fem minutter.
- Giv din vildtsauce lidt madkulør, og smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt mere æbleeddike eller gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på vildtsauce
Vildtsauce, eller vildtsovs, passer ikke kun godt til stegt fasan, hare eller råvildt. Du kan nemlig også sagtens servere den til oksesteg.
Opskriften her beskriver hvordan du laver vildtsovs fra bunden, men hvis du har fire deciliter stegesky fra tilberedningen, ja så kan du hoppe et godt stykke ned i opskriften.
Så behøver du nemlig ikke først koge din egen vildtfond, men blot samle sovsen. Spring ned til opbagningen, hvor du smelter smør og kommer hvedemel i. Pisk og jævn din stegesky, kom fløde i, og giv din vildtsauce lidt madkulør.
Smag vildtsaucen til med ribsgele, salt, peber og æbleeddike eller gastrik. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se flere opskrifter:
Tips
Du kan selvfølgelig også give din vildtsauce mere piskefløde, hvis ikke du er fedtforskrækket. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
- Oksesteg stegt som vildt
- Grydestegt fasan med bacon og vildtsovs
- Svinemørbrad stegt som vildt
- Sovs med portvin - sådan laver du nemt en portvinssovs
FAQ
Du kan sagtens tilsætte lidt portvin til din vildtsauce. Brug 1 deciliter portvin og 3 deciliter fond/bouillon. Så noget af fonden/bouillonen udskiftes med portvin.
Du kan spare en del kalorier i saucen ved at udskifte piskefløden med madlavningsfløde. Husk at tilsætte madlavningsfløden til sidst, så sovsen ikke skiller. I stedet for en opbagning med smør og hvedemel, kan du også spare kalorier ved at jævne med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
Det er meget almindeligt med blåskimmelost i en vildtsauce, så det kan du sagtens smage den til med. Her kommes osten i sammen med ribsgele.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak for di du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.
Marianne skriver
Vildtsausen med ribsgele og bacon kunne godt være uden æbleeddiken, som jeg synes den blev for sur af, og baconterningerne gjorde den lidt for salt.
Guffeliguf.dk skriver
Hej Marianne
Tak for tilbagemeldingen, og der kan være stor forskel på hvor saltet bacon er. Så det er vigtigt at smage sig frem. Også med hensyn til æbleeddiken 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Marianne skriver
Det smager vildt godt.