• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Vildtsauce - nem opskrift med ribsgele og bacon

Vildtsauce - nem opskrift med ribsgele og bacon

vildtsauce opskrift
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
509
SHARES
FacebookMessenger509PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  11. januar 2016

Vildtsauce eller vildtsovs paser ikke kun godt til stegt fasan, hare eller råvildt. Du kan nemlig også sagtens servere den til oksesteg.

Opskriften her beskriver hvordan du laver sovsen fra bunden, men hvis du har fire deciliter stegesky fra tilberedningen, ja så kan du hoppe et godt stykke ned i opskriften.

Så behøver du nemlig ikke først koge din egen vildtfond, men blot samle sovsen. Spring ned til opbagningen, hvor du smelter smør og kommer hvedemel i. Pisk og jævn din stegesky, kom fløde i, og giv den lidt madkulør.

Smag saucen til med ribsgele, salt, peber og æbleeddike eller gastrik. Opskriften er beregnet til fire personer.

Oversigt
  • Vildtsauce
  • Tips
  • Brun sovs
  • Tyttebærsovs - nem opskrift på sauce med tyttebær
  • Forloren hare med bacon
  • Paprikasovs
  • Skysovs
  • Verdens bedste karrykødsovs
  • FAQ
  • Kommentarer
vildtsauce opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Vildtsauce

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på vildtsauce med ribsgele, bacon og piskefløde. Passer perfekt til langtidsstegt oksekød og mange andre retter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 209
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g bacon - i tern
  • 0,5 æble - i små tern
  • 1 rødløg - finthakket
  • 2 laurbærblade
  • 4 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør

Fremgangsmåde
 

  1. Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt en klat smør i gryden.
  2. Svits bacon, løg og æble - og tilsæt kalvefond og laurbær.
  3. Lad det stå og simre i 30 minutter under låg.
  4. Sigt så vildtfonden over i skål, og gør kasserollen ren.
  5. Smelt to spiseskefulde smør, og når det er brust af tilsætter du to spiseskefulde mel. Pisk med et piskeris i et par minutter.
  6. Tilsæt så din hjemmekogte vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af med piskefløden.
  7. Pisk så ribsgele og æbleeddike i, og lad det småsimre i fem minutter.
  8. Giv din vildtsauce lidt madkulør, og smag til med salt, friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt mere æbleeddike eller gastrik.

Næringsindhold

Kalorier: 209kcalKulhydrater: 13gProtein: 5gFedt: 16gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 43mgNatrium: 1015mgKalium: 101mgKostfibre: 1gSukker: 7gVitamin A: 558IUVitamin C: 4mgCalcium: 29mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan selvfølgelig også give vildtsovsen mere piskefløde, hvis ikke du er fedtforskrækket. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Brun sovs

4.8 fra 134 stemmer
Få opskriften på en velsmagende brun sovs, der passer perfekt til diverse retter. Oplev hvordan du kan lave den nemt og enkelt.
Gå til opskrift
billede med brun sovs

Tyttebærsovs - nem opskrift på sauce med tyttebær

5 fra 1 stemme
Her er min bedste opskrift på en nem tyttebærsovs, der laves med tyttebær syltetøj, kalvefond og madlavningsfløde. Sovsen er god til vildt og oksekød.
Gå til opskrift
billede med tyttebærsovs

Forloren hare med bacon

4.8 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Gå til opskrift
billede med forloren hare

Paprikasovs

4.8 fra 70 stemmer
Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Gå til opskrift
billederesultat for paprikasovs paprikasauce

Skysovs

4.4 fra 12 stemmer
Skysovs er en nem sovs, som laves af en god stegesky, og her får du min opskrift. Skysovsen kan også laves af bouillon, som du kan se her.
Gå til opskrift
billede med skysovs

Verdens bedste karrykødsovs

4.7 fra 19 stemmer
Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Gå til opskrift
billede med karrykødsovs

FAQ

Kan man lave vildtsovs med portvin?

Du kan sagtens tilsætte lidt portvin til din vildtsauce. Brug 1 deciliter portvin og 3 deciliter fond/bouillon. Så noget af fonden/bouillonen udskiftes med portvin.

Hvordan laver man en kaloriefattig vildtsauce?

Du kan spare en del kalorier i saucen ved at udskifte piskefløden med madlavningsfløde. Husk at tilsætte madlavningsfløden til sidst, så sovsen ikke skiller. I stedet for en opbagning med smør og hvedemel, kan du også spare kalorier ved at jævne med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.

Kan jeg bruge blåskimmelost?

Det er meget almindeligt med blåskimmelost i en vildtsauce, så det kan du sagtens smage den til med. Her kommes osten i sammen med ribsgele.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 07, 2024 at 8:36 pm

    Tak for di du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. Marianne

    oktober 02, 2016 at 5:44 pm

    Vildtsausen med ribsgele og bacon kunne godt være uden æbleeddiken, som jeg synes den blev for sur af, og baconterningerne gjorde den lidt for salt.

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      oktober 02, 2016 at 9:29 pm

      Hej Marianne
      Tak for tilbagemeldingen, og der kan være stor forskel på hvor saltet bacon er. Så det er vigtigt at smage sig frem. Også med hensyn til æbleeddiken 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
    • Marianne

      februar 16, 2023 at 6:53 pm

      Det smager vildt godt.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required