Indhold
Pavlova
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 150 g flormelis
- 1 tsk hvidvinseddike
- 50 g marcipan
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk flormelis
- jordbær
- blåbær
- brombær
- flormelis (til drys)
Fremgangsmåde
- Brug gerne en røremaskine, men en pavlova kan også laves med en elpisker. Kom 3 æggehvider og cirka halvdelen af 150 g flormelis i skålen og pisk det luftigt.
- Tilsæt derefter lidt 1 tsk hvidvinseddike og gradvist resten af flormelis, og pisk indtil marengsen er klæbende og luftig. Marengsen skal kunne stå selv, som du kan se på billedet. Det tager mindst 10 minutter at piske en god marengs.
- Tag skålen af røremaskinen og vend nu forsigtigt 50 g marcipan (revet) i marengsen. Blot gerne en dejskraber til det.
- Og så et godt trick. Brug bunden af springform med en diameter på cirka 20 centimeter, og læg den på en bageplade. Læg derefter et stykke bagepapir over, som du kan se på billedet.
- Fordel marengsen på springformsbunden, og lav en lille kant, så du nærmest har en stor rede.
- Bag marengsen i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
- Sluk ovnen, og lad marengsen stå og køle af i ovnen. Det tager et par timer, og marengsen skal være afkølet så fløden ikke løber ud. Takket være bunden på springformen kan du nemt flytte den sprøde marengs over på et fad.
- Kom 3 dl piskefløde i en skål sammen med 1 tsk vaniljesukker og 1 spsk flormelis, og pisk det til en stiv flødeskum.
- Fordel flødeskummet på din pavlova, og pynt med friske bær. Masser af dem. Brug evt. lidt jordbær, blåbær og brombær. Dem skal du ikke spare på. Sigt lidt flormelis over.
Opskrift på pavlova med fløde og bær
Her er verdens bedste opskrift på pavlova, der har den helt rigtige konsistens.
En pavlova skal nemlig have en lidt sej indre, og være knasende sprød udenpå. Sådan er denne her.
Jeg har i opskriften lagt et par hjælpende billeder ind, og der er også et godt trick til at ramme den rigtige størrelse.
Og til nemt at håndtere den færdigbagte marengs inden den fyldes. Opskriften rækker til 6 personer.
Se også mine lækre opskrifter på:
Tips
Den færdige pavlova serveres straks.
Marengskagen passer perfekt som dessert - også når du har gæster.
Det er en meget smuk kage, som alligevel er ret nem at lave.
Pavlova med råcreme
Du kan også udskifte flødeskum med råcreme i din pavlova. Det smager også fint.
Her laver du en god portion råcreme (opskrift i linket), som du så fordeler over den bagte marengs.
Derefter pyntes med bær.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode






Inger Tange skriver
Vil høre hvis jeg skal lave den til 78 personer. Som del af en kage med 3 x småkager og 2 andre slags kager og is. Hvor mange skal jeg lave til ??
Og kan jeg lave en hel bradepande eller anbefaler du nogle mindre ??
Mvh
Inger
Lene skriver
Er 150 grader varmluft korrekt? Det er en høj temperatur, tænker jeg. Den gav en lysebrun bund her…
Pia Sørensen skriver
I nævner 50 g marcipan i opskriften, men der er ikke beskrevet, hvor det skal bruges. Er det en fejl, at det er med som ingrediens?
Madensverden.dk skriver
Hej Pia
Tak for det - og godt du er vågen. Det havde jeg simpelthen lige glemt at skrive i opskriften, men det er nu føjet ind. Marcipanen vendes forsigtigt i med en dejskraber.
God fornøjelsen med din pavlova - de bedste hilsner
Holger