Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.
Her er verdens bedste opskrift på pavlova, der har den helt rigtige konsistens.
En pavlova skal nemlig have en lidt sej indre, og være knasende sprød udenpå. Sådan er denne her.
Jeg har i opskriften lagt et par hjælpende billeder ind, og der er også et godt trick til at ramme den rigtige størrelse.
Og til nemt at håndtere den færdigbagte marengs inden den fyldes.
Se også mine lækre opskrifter på:
Opskrift på pavlova med fløde og bær
Opskriften rækker til 6 personer.
Pavlova
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 150 g flormelis
- 1 tsk hvidvinseddike
- 50 g marcipan
Til fyld bruger du
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk flormelis
Din pavlova pyntes med
- jordbær
- blåbær
- brombær
- flormelis - til drys
Fremgangsmåde
- Brug gerne en røremaskine, men en pavlova kan også laves med en elpisker. Kom æggehvider og cirka halvdelen af flormelis i skålen og pisk det luftigt.
- Tilsæt derefter lidt hvidvinseddike og gradvist resten af flormelis, og pisk indtil marengsen er klæbende og luftig. Marengsen skal kunne stå selv, som du kan se på billedet. Det tager mindst 10 minutter at piske en god marengs.
- Tag skålen af røremaskinen og vend nu forsigtigt den revne marcipan i marengsen. Blot gerne en dejskraber til det.
- Og så et godt trick. Brug bunden af springform med en diameter på cirka 20 centimeter, og læg den på en bageplade. Læg derefter et stykke bagepapir over, som du kan se på billedet.
- Fordel marengsen på springformsbunden, og lav en lille kant, så du nærmest har en stor rede.
- Bag marengsen i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
- Sluk ovnen, og lad marengsen stå og køle af i ovnen. Det tager et par timer, og marengsen skal være afkølet så fløden ikke løber ud.
- Takket være bunden på springformen kan du nemt flytte den sprøde marengs over på et fad.
- Kom fløden i en skål sammen med vaniljesukker og flormelis, og pisk det til en stiv flødeskum.
- Fordel flødeskummet på din pavlova, og pynt med friske bær. Masser af dem. Dem skal du ikke spare på. Sigt lidt flormelis over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige pavlova serveres straks.
Marengskagen passer perfekt som dessert - også når du har gæster.
Det er en meget smuk kage, som alligevel er ret nem at lave.
Pavlova med råcreme
Du kan også udskifte flødeskum med råcreme i din pavlova. Det smager også fint.
Her laver du en god portion råcreme (opskrift i linket), som du så fordeler over den bagte marengs.
Derefter pyntes med bær.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Inger Tange
Vil høre hvis jeg skal lave den til 78 personer. Som del af en kage med 3 x småkager og 2 andre slags kager og is. Hvor mange skal jeg lave til ??
Og kan jeg lave en hel bradepande eller anbefaler du nogle mindre ??
Mvh
Inger
Lene
Er 150 grader varmluft korrekt? Det er en høj temperatur, tænker jeg. Den gav en lysebrun bund her…
Pia Sørensen
I nævner 50 g marcipan i opskriften, men der er ikke beskrevet, hvor det skal bruges. Er det en fejl, at det er med som ingrediens?
Madensverden.dk
Hej Pia
Tak for det - og godt du er vågen. Det havde jeg simpelthen lige glemt at skrive i opskriften, men det er nu føjet ind. Marcipanen vendes forsigtigt i med en dejskraber.
God fornøjelsen med din pavlova - de bedste hilsner
Holger