• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Pavlova

Pavlova

pavlova
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
189
SHARES
FacebookMessenger189PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. maj 2024 - Udgivet:  17. oktober 2020

Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.

Her er verdens bedste opskrift på pavlova, der har den helt rigtige konsistens.

En pavlova skal nemlig have en lidt sej indre, og være knasende sprød udenpå. Sådan er denne her.

Jeg har i opskriften lagt et par hjælpende billeder ind, og der er også et godt trick til at ramme den rigtige størrelse.

Og til nemt at håndtere den færdigbagte marengs inden den fyldes.

Se også mine lækre opskrifter på:

  • Mini pavlova med jordbær
  • Nem opskrift på fragilité
  • Eton mess

Opskrift på pavlova med fløde og bær

Opskriften rækker til 6 personer.

pavlova
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pavlova

4.70 fra 10 stemmer
Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Afkøling 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 350
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 50 g marcipan
Til fyld bruger du
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis
Din pavlova pyntes med
  • jordbær
  • blåbær
  • brombær
  • flormelis - til drys

Fremgangsmåde
 

  1. Brug gerne en røremaskine, men en pavlova kan også laves med en elpisker. Kom æggehvider og cirka halvdelen af flormelis i skålen og pisk det luftigt.
  2. Tilsæt derefter lidt hvidvinseddike og gradvist resten af flormelis, og pisk indtil marengsen er klæbende og luftig. Marengsen skal kunne stå selv, som du kan se på billedet. Det tager mindst 10 minutter at piske en god marengs.
    Marengsen til en pavlova skal være være stiv, så den kan stå ud i luften. Foto: Madensverden.dk.
  3. Tag skålen af røremaskinen og vend nu forsigtigt den revne marcipan i marengsen. Blot gerne en dejskraber til det.
  4. Og så et godt trick. Brug bunden af springform med en diameter på cirka 20 centimeter, og læg den på en bageplade. Læg derefter et stykke bagepapir over, som du kan se på billedet.
    Læg bunden af en springform på bagepladen, og derefter bagepapir over. Fordel marengs, og form til en stor rede, der netop fylder bunden ud. Lav en fordybning i midten. Foto: Madensverden.dk.
  5. Fordel marengsen på springformsbunden, og lav en lille kant, så du nærmest har en stor rede.
  6. Bag marengsen i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
  7. Sluk ovnen, og lad marengsen stå og køle af i ovnen. Det tager et par timer, og marengsen skal være afkølet så fløden ikke løber ud.
  8. Takket være bunden på springformen kan du nemt flytte den sprøde marengs over på et fad.
  9. Kom fløden i en skål sammen med vaniljesukker og flormelis, og pisk det til en stiv flødeskum.
  10. Fordel flødeskummet på din pavlova, og pynt med friske bær. Masser af dem. Dem skal du ikke spare på. Sigt lidt flormelis over.

Næringsindhold

Kalorier: 350kcalKulhydrater: 39gProtein: 5gFedt: 21gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 57mgNatrium: 42mgKalium: 186mgKostfibre: 2gSukker: 35gVitamin A: 785IUVitamin C: 25mgCalcium: 50mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige pavlova serveres straks.

Marengskagen passer perfekt som dessert - også når du har gæster.

Det er en meget smuk kage, som alligevel er ret nem at lave.

Pavlova med råcreme

Du kan også udskifte flødeskum med råcreme i din pavlova. Det smager også fint.

Her laver du en god portion råcreme (opskrift i linket), som du så fordeler over den bagte marengs.

Derefter pyntes med bær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Tange

    september 24, 2023 at 8:51 am

    Vil høre hvis jeg skal lave den til 78 personer. Som del af en kage med 3 x småkager og 2 andre slags kager og is. Hvor mange skal jeg lave til ??
    Og kan jeg lave en hel bradepande eller anbefaler du nogle mindre ??
    Mvh
    Inger

    Svar
  2. Lene

    juli 01, 2023 at 12:25 pm

    Er 150 grader varmluft korrekt? Det er en høj temperatur, tænker jeg. Den gav en lysebrun bund her…

    Svar
  3. Pia Sørensen

    maj 11, 2018 at 8:22 am

    I nævner 50 g marcipan i opskriften, men der er ikke beskrevet, hvor det skal bruges. Er det en fejl, at det er med som ingrediens?

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 11, 2018 at 9:48 am

      Hej Pia

      Tak for det - og godt du er vågen. Det havde jeg simpelthen lige glemt at skrive i opskriften, men det er nu føjet ind. Marcipanen vendes forsigtigt i med en dejskraber.

      God fornøjelsen med din pavlova - de bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required