• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Champignonsuppe - opskrift på cremet svampesuppe

Champignonsuppe - opskrift på cremet svampesuppe

champignonsuppe
Champignonsuppe er en fantastisk forret, som du sagtens kan lave før gæsterne kommer. Den er nem at lave, og kan selvfølgelig også bruges som hovedret, hvis du serverer med groft brød. Foto: iStock.com/Elena Kabenkina.

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  9. oktober 2015

Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.
  2. Opskrift på nem champignonsuppe
  3. Champignonsuppe
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
  8. Hvad er champignonsuppe?
  9. Variationer
  10. Værd at vide om retten
Gå til opskrift

Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.

Champignonsuppe er en klassisk og cremet suppe med champignon, og suppen er nem at lave.

I denne opskrift er der suppe nok til fire personer som en lækker og velsmagende forret, hvor der blot serveres lidt brød til.

Hvis du ønsker at lave din champignonsuppe på forhånd, tilbereder du suppen helt frem til punktet, hvor du kommer fløden i.

Lige inden gæsterne kommer kan du komme fløden i, og derefter blot varme din champignonsuppe igennem.

Pyntes derefter med ristede skiver af champignon og lidt timian eller andre krydderurter.

Har du ikke hønsebouillon hjemme i skabet, ja så kan du også bruge en grøntsagsbouillon. Kan du skaffe en svampebouillon er det endnu bedre.

Se også de populære opskrifter på:

  • Champignontærte til frokost eller aftensmad
  • Svampeflødesauce med æble
  • Må man spise rå champignon?

Opskrift på nem champignonsuppe

champignonsuppe

Champignonsuppe

Sådan laver du en cremet champignonsuppe. En skøn suppe med champignon, fløde og bouillon, og du kan servere suppen som en lækker forret.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetForret
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stort løg - hakkes fint
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 500 g champignon - rengjorte, skåret i skiver
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 l hønsebouillon - evt. 1 liter vand og 2 bouillonterninger
  • 2 dl piskefløde
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at rengøre dine champignon. Skær roden af, og børst eventuelle jordrester af svampene. Brug ikke vand, det vil sige at du ikke må skylle dem under vandhanen. Ikke overraskende vil svampene (!) opsuge noget af vandet, og det ønsker vi ikke her. Skær så dine champignon i tynde skiver.
  • Sæt nu en gryde over ved ikke for kraftig varme (4-5 på en skala fra 1-9), og smelt en god klat smør. Svits så de finthakkede løg, det tager 8-10 minutter, da vi skal have løgene helt klare.
  • Hold en lille håndfuld champignon i skiver tilbage (dem skal vi bruge som pynt i den færdige suppe), men kom resten i gryden sammen med lidt citronsaft. Nu skal de også stå og simre cirka 15 minutter. Det giver en god og fyldig smag i champignonsuppen.
  • Drys så hvedemel i gryden (det skal jævne suppen), og hæld derefter gradvist 1,2 liter hønsebouillon i. Røres ud. Lad det koge op og koge i 5 minutter - smag til med salt og friskkværnet peber - og evt. lidt mere mere citronsaft.
  • Hæld fløden i og varm igennem. Konsistensen kan justeres med mere bouillon eller fløde, men en. lækker suppe med champignon må gerne være lidt tyk i konsistensen. Den skal være cremet og fyldig.
  • Den sidste del af champignonskiverne ristes af på en varm pande, eventuelt i lidt smør. De er til pynt.
  • Hæld gerne din champignonsuppe forsigtigt op i skåle eller dybe tallerkner, og pynt med lidt timian og ristede champignonskiver.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
280
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
64
mg
21
%
Natrium
 
966
mg
42
%
Kalium
 
546
mg
16
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
829
IU
17
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Sådan en cremet champignonsuppe serveres straks, og du kan blot nyde den sammen med et godt stykke brød.

Eventuelt mit hjemmelavede grydebrød, der er meget nemt at bage.

Hvad er champignonsuppe?

Champignonsuppe er en suppe baseret på friske eller konserverede champignoner, ofte tilsat fløde, løg, bouillon og krydderier. Den kan være blendet og cremet, eller serveret med skiver af svampe i en mere rustik version.

Champignoner er fedtfattige, rige på B-vitaminer, kalium og antioxidanter – men suppens næringsindhold afhænger meget af, hvor meget fløde man bruger.

Variationer

  • Vegansk: Brug plantebaseret smør og fløde (eks. havrefløde)
  • Med kød: Tilsæt bacon eller kylling for mere fylde
  • Topping: Sprød brødcrouton, frisk persille, parmesan eller trøffelolie
  • Blendet eller chunky: Blend suppen for en silkeblød konsistens eller behold svampestykkerne for mere bid

Værd at vide om retten

  • Champignonsuppe er en populær comfort food og serveres ofte i efteråret og vinteren
  • Den findes i mange køkkener – eks. fransk, amerikansk og nordisk
  • I USA bruges "cream of mushroom soup" ofte som ingrediens i gryderetter
  • Hjemmelavet champignonsuppe har langt bedre smag og mindre salt end færdiglavet
  • Svampenes umamismag gør suppen ekstra tilfredsstillende – selv uden kød.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi

    maj 31, 2022 at 4:27 am

    Først tak for alle dine dejlige opskrifter 👍🏻
    Hvis jeg skal lave crem og mushroom til mine slowcooker opskrifter, hvad skal jeg så ændre i denne?
    Håber du kan hjælpe, for det er jo ikke noget man kan købe i DK på dåse som i USA..

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required