Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Opskrift med glaskål og kartofler bagt i ovn

Opskrift med glaskål og kartofler bagt i ovn

Opskrift med glaskål og kartofler i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMS

Her er en god opskrift med glaskål, hvor glaskålen bages i ovnen sammen med små kartofler. Retten bruges som tilbehør til bøffer og stege.

Glaskål med kartofler er lækkert tilbehør, som du meget nemt kan lave i ovnen.

Glaskålen er desværre ikke en af de rodfrugter vi bruger mest i det danske køkken, men det er faktisk en skam.

Den er nemlig både sund og lækker. Opskriften her er beregnet som tilbehør til 4 personer.

Se også de populære opskrifter på:

Fritter af glaskål - nemme kålfritter af knudekål

Laksespyd med squash, peberfrugt og glaskål

Cremede flødekartofler i ovn

Pasta med glaskål og palmekål

Opskrift på glaskål med kartofler

Opskrift med glaskål og kartofler bagt i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her er en god opskrift med glaskål, hvor glaskålen bages i ovnen sammen med små kartofler. Retten bruges som tilbehør til bøffer og stege.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 glaskål
  • 400 g kartofler
  • 1 håndfuld timian eller andre krydderurter
  • 3 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at koge de små kartofler i letsaltet vand. De skal ikke koges helt møre, men blot have cirka fem minutter.
  2. Tag dem derefter af blusset, hæld vandet fra og fyld gryden med koldt vand, så du stopper kogningen.
  3. Del kartoflerne i halve, og kom dem i et ildfast fad.
  4. Skær top og bund af glaskålen, og skræl eventuelt siderne med en skrællekniv. Del glaskålen på midten, og skær den ud i aflange stænger - som du vil gøre med pommes frites.
  5. Kom glaskåls-stængerne op i fadet.
  6. Skyld timian eller rosmarin, pluk bladene af, og hak dem groft med en skarp kniv. Kom dem op til glaskål og kartofler.
  7. Dryp med rapsolie, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Stil nu fadet i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft, og bag glaskål og kartofler i cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier183kcalKulhydrater20gProtein2gFedt11gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gNatrium618mgKalium510mgKostfibre3gSukker3gVitamin A14IUVitamin C30mgCalcium27mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Med en strikkepind, gaffel eller kødnål kan du du lige stikke i kål og kartofler og mærke om de er møre.

Tag dem ud og servér dem til eksempelvis en god bøf eller grillet okseculotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 22, 2025 at 7:49 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required