Her er en god opskrift med glaskål, hvor glaskålen bages i ovnen sammen med små kartofler. Retten bruges som tilbehør til bøffer og stege.
Glaskål med kartofler er lækkert tilbehør, som du meget nemt kan lave i ovnen.
Glaskålen er desværre ikke en af de rodfrugter vi bruger mest i det danske køkken, men det er faktisk en skam.
Den er nemlig både sund og lækker. Opskriften her er beregnet som tilbehør til 4 personer.
Se også de populære opskrifter på:
Fritter af glaskål - nemme kålfritter af knudekål
Laksespyd med squash, peberfrugt og glaskål
Opskrift på glaskål med kartofler
Opskrift med glaskål og kartofler bagt i ovn
Ingredienser
- 1 glaskål
- 400 g kartofler
- 1 håndfuld timian - eller andre krydderurter
- 3 spsk rapsolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Du starter med at koge de små kartofler i letsaltet vand. De skal ikke koges helt møre, men blot have cirka fem minutter.
- Tag dem derefter af blusset, hæld vandet fra og fyld gryden med koldt vand, så du stopper kogningen.
- Del kartoflerne i halve, og kom dem i et ildfast fad.
- Skær top og bund af glaskålen, og skræl eventuelt siderne med en skrællekniv. Del glaskålen på midten, og skær den ud i aflange stænger - som du vil gøre med pommes frites.
- Kom glaskåls-stængerne op i fadet.
- Skyld timian eller rosmarin, pluk bladene af, og hak dem groft med en skarp kniv. Kom dem op til glaskål og kartofler.
- Dryp med rapsolie, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Stil nu fadet i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft, og bag glaskål og kartofler i cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Med en strikkepind, gaffel eller kødnål kan du du lige stikke i kål og kartofler og mærke om de er møre.
Tag dem ud og servér dem til eksempelvis en god bøf eller grillet okseculotte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.