• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sauce bearnaise - nem opskrift hvor saucen ikke skiller

Sauce bearnaise - nem opskrift hvor saucen ikke skiller

billede med sauce bearnaise
En god og smagfuld hjemmelavet sauce bearnaise er bedre end pulversovs. Her er bearnaisesovsen selvfølgelig lavet med velsmagende estragon. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  31. marts 2019

Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig.
  2. Opskrift på sauce bearnaise
  3. Sauce bearnaise - den sikre opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Hvis din bearnaise skiller
  9. Er du klar på at lave en lækker Bøf Bernaise med pomfritter?
Gå til opskrift

Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig.

Bearnaise sauce er en let fyldig og syrlig sauce, som bliver spist med stor fornøjelse i Danmark sammen med en lækker bøf og pomfritter.

Sauce bearnaise er en klassiker, som de fleste nok kender fra Knorr's pulverbreve. Og det er en skam. En god og smagfuld hjemmelavet sauce er bedre end pulversovs. 

Den hjemmelavede sauce er både cremet og raffineret, og bliver nænsomt smagt til med frisk eller tørret estragon, der giver den lækre, lakridsagtige smag, som klæder den noget fede sauce. 

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også hvordan du nemt laver en bearnaise essens.

Se også disse opskrifter:

Sauce bearnaise sous vide

Snyde bearnaise

Bearnaise mayo

Bearnaise kartoffelsalat

Opskrift på sauce bearnaise

billede med sauce bearnaise

Sauce bearnaise - den sikre opskrift

Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Bedømmelse
4.8 fra 93 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g smør - smeltet
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk bearnaise essens - enten hjemmelavet eller færdigkøbt
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk estragon - tørret - eller en lille håndfuld friskhakket
  • 0,5 citron
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at smelte 200 gram smør langsomt i en gryde. Når smørret er smeltet, hælder du forsigtigt den klare del af smørret over i en lille skål. Den hvide og grumsede del smider du ud.
  • Sæt en tykbundet kasserolle over ved en ikke for høj varme varme, typisk 5 på et komfur, der går til 9. Og kom 3 spiseskefulde vand og 3 spiseskefulde bearnaise essens i kasserollen sammen med 4 pasteuriserede æggeblommer.
  • Mens det varmer lidt op pisker du massen luftig.
  • Når det er pisket godt igennem hælder du forsigtigt lidt af smørret i og pisker videre. Start med en spiseskefuld smør, så din sauce bearnaise når at opsuge smørret. Tilsæt så gradvist en spiseskefuld smeltet smør ad gangen og pisk det ind. Pas på saucen ikke bliver for varm, så tag gerne gryden lidt på og af varmen mens du laver en sauce bearnaise.
  • Så lidt mere smør og mere piskeri, mere smør, pisk videre og til sidst kan du hælde den resterende del af smørret i i en tynd stråle.
  • Kom 2 spiseskefulde estragon (hakket) i og smag til.
  • Pisk også lidt saft fra 0,5 citron i.
  • Hvis du ønsker din sauce bearnaise mere syrlig, kan du tilsætte mere essens. Og synes du sovsen er for tyk, kan du tilsætte en smule vand og piske grundigt. Men husk at en sauce bearnaise skal være cremet, tyk og luftig!
  • Her er det meget vigtigt, at saucen ikke på noget tidspunkt bliver for varm, da den så begynder og klumpe.
  • Derfor skal du hele tiden være over saucen, og når den er omkring 40 grader serveres den straks.
  • En sauce bearnaise skal nemlig ikke serveres hverken for kold eller for varm.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
441
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
302
mg
101
%
Natrium
 
335
mg
15
%
Kalium
 
255
mg
7
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1826
IU
37
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
122
mg
12
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Hvis din bearnaise skiller

Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet Bearnaise sauce før, kan du desværre godt komme til at opleve, at din sauce skiller.

Jeg har samlet nogle svar på typiske spørgsmål og giver dig tips til, hvordan du undgår, at din sovs skiller.

Hvorfor skiller min Bearnaise sovs?

Typisk sker det fordi man pisker smørret for hurtigt i, så prøv med lidt mindre smør ad gangen.

Hvordan redder man en skilt sauce?

Du kan muligvis redde den ved at piske en smule koldt vand i. Og ellers må du starte forfra. Men ofte kan den altså reddes med koldt vand og lidt piskeri.

Hvor varm må en Bearnaise sauce blive?

Bearnaisen må aldrig komme over 68 grader, for så koagulerer æggene, og du får røræg i stedet for sovs. Så pas på med temperaturen.

Hvor meget skal man piske en Bearnaise?

Du skal piske konstant for at undgå, at æggene bliver til røræg.

Skal jeg starte forfra, hvis min sauce bliver til røræg?

Nej, Pisk to æggeblommer sammen, og pisk derefter den skilte sovs ind i dem. Så har du en god bearnaise.

Er du klar på at lave en lækker Bøf Bernaise med pomfritter?

Nu har du styr på, hvordan man laver den lækreste hjemmelavet sauce! Nu mangler du bare “tilbehøret”. Tjek vores lækre opskrifter ud på pomfritter i ovn og vores gode opskrift på, hvordan du steger den perfekte bøf. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden. Bon appétit.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens-Christian Jensen

    juli 08, 2024 at 12:25 am

    ALT for sur hvis du bruger Beauvais essens. 3 teskefulde er mere end rigeligt. Jeg gætter på, at vedkommende der skrev opskriften på Beauvais’ hjemmeside aldrig har prøvet den færdiglavede selv.

    Svar
  2. Benny Thomsen

    februar 26, 2024 at 3:13 pm

    Desværre 🙄sovsen skilte lidt men havde ikke været nede og læst din besked med at røre 2 æg sammen men prøver igen i aften og så må vi se hvad det bringer???😊

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required