Her er verdens bedste opskrift på en one pot svinekød. En nem og lækker gryderet, hvor hele retten samles og steges i samme gryde.
One pot svinekød er en genial ret til aftensmad på hverdage, hvor gryderetten simrer og ikke efterlader meget opvask.
Men retten smager altså så godt, at den også er fremragende som gæstemad, så det kan du bestemt også bruge den til.
Her har jeg lavet one pot svinekød med gode koteletter, knoldselleri, kartofler og blomkål, og derfor er det en komplet middagsret i samme gryde. Deraf også navnet.
Og så kan du glæde dig til den helt fantastiske og himmelske sauce, der virkelig smager godt.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på one pot svinekød
One pot svinekød - nem opskrift
Ingredienser
- 4 koteletter - hver kotelet skåret ud i 10 tern
- 1 spsk smør - til bruning
- 1 stort rødløg - grofthakket
- 0,5 knoldselleri - i grove tern, ca. 2 cm.
- 300 g kartofler - små, i kvarte
- 0,5 blomkål - i små buketter
- 1 håndfuld timian
- 1 håndfuld persille
- 6 dl kalvefond - vand og koncentreret fond
- 4 spsk tomatpasta
- 3 spsk honning
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk engelsk sauce
- 1 citron
- Maizena - udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Gør alle ingredienserne klar som beskrevet.
- Find en god stegegryde frem, og varm den godt op.
- Kom en klat smør i og brun svinekødet grundigt, så det får en god stegeskorpe.
- Kom så rødløg ved og lad det sautere et minuts mere.
- Derefter tilsættes knoldselleri sammen med kartofler og blomkål, og det steges igennem sammen med finthakket timian og persille.
- Hæld så kalvefond (eller en almindelig bouillon) ved sammen med tomatpasta, honning, balsamici og engelsk sauce. Pres også saften af en halv citron i.
- Lad din one pot svinekød koge op, skru derefter ned, læg låg og lad gryderetten simre i en times tid.
- Jævnes derefter med lidt Maizena, der er rørt ud i en smule koldt vand.
- Smag til med salt, peber og citronsaft. Du kan også smage til med engelsk sauce, honning og lidt balsamico.
- Vend gerne lidt mere persille og timian i lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige one pot svinekød serveres straks.
Gerne sammen med et stykke hjemmebagt brød til - eventuelt et fransk bondebrød, der er meget nemt at bage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: