Her får du opskriften på en hurtig one pot pasta med bacon. Pastaretten laves i én gryde, og derfor er den ret nem at gå til.
Nogen må det gerne være nemt, og sådan en opskrift er one pot pasta med bacon.
Alligevel får du altså en gryderet med masser af smag, så kvaliteten går vi ikke på kompromis med.
Der er også anvendt pølser i denne ret, men dem kan du også udelade. Og eventuelt tilsætte lidt mere bacon.
Du kan bruge de almindelige wienerpølser, eller gøre som mig her, og putte lækre og krydrede grillpølser i gryden. Det er op til dig.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Se også min populære opskrift på pasta med kødsovs.
Opskrift på one pot pasta med bacon
One pot pasta med bacon og pølser
Ingredienser
- 300 g bacon - i tern
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 3 stængler bladselleri - i tynde skiver
- 2 spsk balsamico
- 1 dåse hakkede tomater
- 6 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 300 g pasta - gerne pastapenne
- 2 håndfulde persille - bredbladet
- 1 tsk oregano - tørret
- 2 pølser - i skiver
- salt og friskkværnet peber
- citronsaft - frikspresset
Fremgangsmåde
- Varm en stegegryde op og kom bacontern i. Svits indtil baconen er næsten sprød.
- Løg og hvidløgsfed hakkes fint og kommes ved, hvor der svitses videre et par minutter mere.
- Bladselleri skæres i tynde skiver, som lægges i gryden. Tilsæt også balsamico.
- Tilsæt hakkede tomater, vand, bouillonterning og pasta. Hak persillen groft og kom den ved sammen med oregano.
- Krydr med friskkværnet peber (gem saltet til sidst, da retten allerede er en del saltet fra baconen), læg låget på og kog nu ved en svag varme indtil pastaen er mør. Cirka 10 minutter.
- Pølserne skæres i mundrette stykker, og varmes med de sidste to minutter.
- Smag pastaretten til med salt og peber. Og gerne også lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
One pot pasta med bacon serveres med et stykke nybagt ciabattabrød og gerne en peberfrugtsalat.
Se også mine opskrifter på nem one pot pasta med hakket oksekød og den populære pølsegryde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Beate P.
Virkelig nem og lækker pastaret, og det er smart det hele laves i samme gryde. Og dermed uden ret meget opvask 🙂
Lotte Hanson
Hvor mange kcal er der i denne madret
Holger Rørby Madsen
Hej Lotte
Godt du skriver - tak. Opskriften lå i det gamle system, men er nu opdateret. Inklusiv næringsindhold. Der er ca. 490 kalorier pr. person, hvis I deler retten til fire personer 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste og god pinse
Holger
Jesper Graversen
Jeg har stegt pølserne så de også fik stegesmag, kan anbefales.