• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde

One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde

billederesultat for one pot mørbrad med ris
One pot mørbrad er en nem aftensmad, der laves med svinemørbrad, ris og grøntsager. Hele retten laves i samme gryde, så den er nem at gå til. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. marts 2025 - Udgivet:  6. maj 2023

Del gerne:
849
SHARES
FacebookMessenger849PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.
  2. Opskrift på one pot mørbrad
  3. One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.

Hvis du mangler en nem opskrift på lækker aftensmad, så skal du prøve denne one pot mørbrad med ris.

Retten er utrolig nem at lave, og den kan laves på omkring 20 minutter, og det er altså en alt-i-en-gryde, så det er altså også en simpel hovedret.

Opskriften på one pot svinemørbrad er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Mørbradgryde

Svinemørbrad med limabønner

Mormors madgryde

Opskrift på one pot mørbrad

billederesultat for one pot mørbrad med ris

One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde

One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.
Bedømmelse
4.7 fra 32 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 150 g ris - ukogte
  • 7 dl bouillon - 7 deciliter vand og 2 terninger
  • 300 g ærter
  • 1 spsk engelsk sauce - kan udelades
  • 1 håndfuld persille
  • timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 romainesalat

Fremgangsmåde

  • Svinemørbrad afpudses og sølvsenen fjernes. Skær mørbraden i grove tern, som brunes i lidt olie og smør i en gryde eller stor sauterpande. Krydres med salt og peber, og lægges til side.
  • Bacontern steges sprøde, og imens hakkes rødløg og hvidløgsfed fint, og kommes derefter ned til de sprøde bacontern. Det samme med gulerødderne, der vaskes og snittes i fine tern.
  • Tilsæt også ris (her har jeg anvendt basmati ris) og bouillon (lavet af syv deciliter vand og to terninger bouillon).
  • Læg også kødet tilbage i gryden, kom låg på og lad nu din one pot mørbrad simre i cirka 12 minutter.
  • Tre minutter før - altså efter ni minutter, kommer du ærterne ved sammen med engelsk sauce og hakket persille og timian. Simrer færdigt under låg.
  • Smag lige om risene er kogte, og smag så til med salt og peber.
  • Til sidst snittes en lille romaine salat groft, hvorefter salaten vendes i retten. Så er den klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
473
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
1857
mg
81
%
Kalium
 
1117
mg
32
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin A
 
10969
IU
219
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
76
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

One pot mørbrad med ris serveres straks, eventuelt sammen med et stykke nybagt grydebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Kristiansen

    december 13, 2023 at 6:42 pm

    Selv for en erfaren kok er tilberedningstiden minimum 30 min. og forberedelsestiden ligeså. Så afsæt minimum en time i alt.
    Jeg forstår selvfølgelig godt interessen i at signalere at noget er hurtigt og nemt, men hvorfor ikke være ærlige? Jeg kunne godt tænke mig, at se det udført i virkeligeheden alá Jamie Oliver.
    Men det er et generelt problem i langt de fleste opskrifter. Tidsoptimisme!

    Svar
    • Jolanda

      februar 21, 2024 at 7:21 pm

      Hej Lars.
      Det er også min erfaring. Tænkte bare, at jeg var blevet knap så hurtigt med alderen.

      Svar
  2. Camilla

    februar 01, 2023 at 4:03 pm

    alm basmatiris skal godt nok have meget længere tid end de 12 minutter for at være ordentlig kogt...

    Svar
  3. Mette

    november 12, 2021 at 8:13 am

    Rigtig lækker og velsmagende ret, nem at lave.

    Svar
  4. Kitty

    august 29, 2021 at 8:12 pm

    Fyldig og velsmagende. Bedst med brød til.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required