• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner

Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner

Omvendt ferskenkage
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. juni 2024 - Udgivet:  15. august 2021

Indhold

  1. Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner er den lækreste sommerkage, som også er utrolig smuk. Den er også kendt som upside down kage.
  2. Opskrift på omvendt ferskenkage med ferskner
  3. Omvendt ferskenkage med søde ferskner
  4. Tips

Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner er den lækreste sommerkage, som også er utrolig smuk. Den er også kendt som upside down kage.

Omvendt ferskenkage med friske søde ferskner bages med frugten i bunden, så når man fjerner den fra formen, kan man se det smukke mønster og fersknernes karamellisering. Det er virkelig smukt.

Kagen, der jo er en upside down kage, er meget populær i sydstaterne i USA, men måske ikke lige så velkendt her i Danmark.

Ligegyldig hvad så skal man i hvert fald prøve at lave den, fordi den smager fantastisk, både sødt og friskt.

Jeg valgte at forme et mønster, men man kan også lægge frugten i rækker eller hælde dem tilfældigt ned i formen. Det kommer an på, hvor meget tid man har. Dog tager det ikke lang tid at lave mønstret. Husk også at prøve den franske tarte tatin, der ligeledes er en omvendt kage.

Opskrift på omvendt ferskenkage med ferskner

Omvendt ferskenkage
Rakel Seneca

Omvendt ferskenkage med søde ferskner

4.84 fra 6 stemmer
Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner er den lækreste sommerkage, som også er helt utrolig smuk. Den kaldes også for upside down kage.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 236
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 store fersken - friske
  • 85 g smør - blødt
  • 50 g rørsukker
  • 75 g sukker
  • 1 stk æg
  • 60 ml mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn. Tag nu en rund kageform på 20 centimeter, smør kanterne af formen med lidt smør.
  2. Tag 25 gram smør og smelt det. Hæld det smeltede smør i formen og fordel det bunden. Drys nu med alt rørsukkeret, så det fordeles jævnt ud i bunden.
  3. Tag nu de to friske ferskener. Fjern stenen og skær dem i tynde skiver på cirka en halv centimeter. Fordel nu ferskenskiverne i et mønster, brug billedet som inspiration.
  4. Tag nu en skål og tilføj resten af smørret og sukkeret. Pisk det luftigt med en elpisker. Tilføj ægget og pisk yderligere i to minutter, tilføj nu mælk og bland det sammen.
  5. I en seperat skål blandes hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Bland nu de våde og tørre ingredienser sammen.
  6. Hæld dejen ned i formen med ferskner og bag kagen i cirka 40 minutter - eller indtil en tandstik kommer rent ud, når du stikker den i kagen.
  7. Lad den køle ned fem minutter og fjern nu kagen fra formen ved at vende den på hovedet med en tallerken under sig.
  8. Pynt omvendt ferskenkage med friske mynteblade og server straks.

Næringsindhold

Kalorier: 236kcalKulhydrater: 31gProtein: 2gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.5gKolesterol: 32mgNatrium: 343mgKalium: 33mgKostfibre: 0.3gSukker: 22gVitamin A: 373IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du ønsker at spice kagen lidt op, kan du med fordel tilføje lidt whisky eller hvid rom i bunden af formen til fersknerne, før dejen hældes i.

Dette vil gøre omvendt ferskenkage mere karamelliseret og er super lækkert, men måske ikke lige så børnevenlig.

Se også vores andre lækre opskrifter på kager med frugt:

Verdens bedste squashkage opskrift

Rabarberkage med kokos

Galette med fersken

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Iben

    august 04, 2023 at 8:24 pm

    Spændende - min kage er i ovnen nu, på 180 grader varmluft - kan ikke finde information om hvor varm ovnen skal være 😅

    Svar
  2. Kirsten Grønlund

    august 31, 2022 at 1:15 pm

    Vedr.Opskrift på omvendt ferskenkage med søde ferskner:
    Når du skriver “serveres straks” - betyder det så, at man ikke kan bage kagen 3 timer inden servering?
    B h
    Kirsten

    Svar
    • Rakel Seneca

      september 01, 2022 at 2:21 pm

      Hej Kirsten

      Tak for din besked.
      Kagen smager rigtig lækkert friskbagt og lun, men jeg vil dog sige at den stadig holder sig saftig og lækker også 3 timer inden servering. Så du kan sagens lave den i god tid og enten servere den kold eller lige lune den i ovnen i et par minutter før servering.

      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar
  3. Alice Brønden

    august 16, 2021 at 2:02 pm

    Ferskenkagen hedder også
    Tarte Tatin

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required