Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Oliventapenade - sort og grøn tapenade

Oliventapenade - sort og grøn tapenade

Oliventapenade
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMS

Oliventapenade kan både laves af sorte og grønne oliven. Her får du begge opskrifter på en skøn tapenade, der både kan serveres på brød og som dip.

Oliventapenade kom til verden i 1880 i den franske havneby Marseilles. Siden har den gået sin sejrsgang i første omgang i middelhavslandene og senere i resten af verden.

Det er forståeligt, for det tager fem minutter at lave og smager supergodt - hvis man altså kan lide oliven.

Den grønne tapenade indeholder jomfruolivenolie, oliven og kapers som grundingredienser, og i den sorte tilsættes tre dåseansjoser.

Ansjoserne kan dog undværes, hvis I serverer for nogen, som ikke bryder sig om den salte fisk. Apropos salt, så pas lidt på med at salte, da både oliven, kapers og ansjoser kan være meget salte i sig selv.

Opskrift på oliventapenade

Opskrift på grøn og sort oliventapenade

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Oliventapenade kan både laves af sorte og grønne oliven. Her får du begge opskrifter på en skøn tapenade, der både kan serveres på brød og som dip.
Antal: 4 skiver brød
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g grønne oliven uden sten
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk limeskal revet
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Til sort tapenade
  • 150 g sorte oliven uden sten
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 ansjoser i olie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. OBS: Fremgangsmåden gælder både til den sorte og den grønne oliventapenade.
  2. Kom alle ingredienserne undtagen salt, henholdsvis til den sorte og den grønne tapenade, i en minihakker,
  3. Blend det. Men pas på, at det ikke bliver helt most, da det giver en god konsistens, hvis der er små stykker oliven i massen.
  4. Smag til med salt.
  5. Server på ristet brød.
  6. Riv parmesan ud over den grønne mad og server den sorte tapenade-mad med et par skiver basilikumsblade på toppen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Fakta

Egentlig blev tapenade skabt som fyld i kogte æg, hvor blommen blev fjernet.

Det skulle være kokken Meynier på restauranten La Maison Dorée, som fandt på at knuse kapers og oliven sammen med ansjoser, marineret tun og cognac, hvorefter blandingen kom i de kogte æggehvider.

Det er nu ikke den oliventapenade, vi deler opskrift på her. Og heller ikke den slags, der er blevet populær i vores århundrede.

Du kan eventuelt servere tapenaden med et af disse brød:

Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Hjemmelavet italiensk brød - basis opskrift

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required