• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Oliventapenade - sort og grøn tapenade

Oliventapenade - sort og grøn tapenade

Oliventapenade
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  11. august 2020

Oliventapenade kan både laves af sorte og grønne oliven. Her får du begge opskrifter på en skøn tapenade, der både kan serveres på brød og som dip.

Oliventapenade kom til verden i 1880 i den franske havneby Marseilles. Siden har den gået sin sejrsgang i første omgang i middelhavslandene og senere i resten af verden.

Det er forståeligt, for det tager fem minutter at lave og smager supergodt - hvis man altså kan lide oliven.

Den grønne tapenade indeholder jomfruolivenolie, oliven og kapers som grundingredienser, og i den sorte tilsættes tre dåseansjoser.

Ansjoserne kan dog undværes, hvis I serverer for nogen, som ikke bryder sig om den salte fisk. Apropos salt, så pas lidt på med at salte, da både oliven, kapers og ansjoser kan være meget salte i sig selv.

Opskrift på oliventapenade

Oliventapenade
Karen SenecaKaren Seneca

Opskrift på grøn og sort oliventapenade

4.84 fra 6 stemmer
Oliventapenade kan både laves af sorte og grønne oliven. Her får du begge opskrifter på en skøn tapenade, der både kan serveres på brød og som dip.
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 skiver brød
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g grønne oliven - uden sten
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk limeskal - revet
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Til sort tapenade
  • 150 g sorte oliven - uden sten
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 ansjoser - i olie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. OBS: Fremgangsmåden gælder både til den sorte og den grønne oliventapenade.
  2. Kom alle ingredienserne undtagen salt, henholdsvis til den sorte og den grønne tapenade, i en minihakker,
  3. Blend det. Men pas på, at det ikke bliver helt most, da det giver en god konsistens, hvis der er små stykker oliven i massen.
  4. Smag til med salt.
  5. Server på ristet brød.
  6. Riv parmesan ud over den grønne mad og server den sorte tapenade-mad med et par skiver basilikumsblade på toppen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta

Egentlig blev tapenade skabt som fyld i kogte æg, hvor blommen blev fjernet.

Det skulle være kokken Meynier på restauranten La Maison Dorée, som fandt på at knuse kapers og oliven sammen med ansjoser, marineret tun og cognac, hvorefter blandingen kom i de kogte æggehvider.

Det er nu ikke den oliventapenade, vi deler opskrift på her. Og heller ikke den slags, der er blevet populær i vores århundrede.

Du kan eventuelt servere tapenaden med et af disse brød:

Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Hjemmelavet italiensk brød - basis opskrift

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required