Okonomiyaki - japansk madpandekage
Ingredienser
- 2 æg
- 70 g rismel
- 0,5 dl bouillon vegetar
- 2 tsk sojasauce
- 2 forårsløg
- 225 g hvidkål
- 1 tsk olie
- 4 spsk mayonnaise
- 2 tsk riseddike
- 4 spsk ketchup
- 2 spsk Worcestershiresauce
- 2 spsk sukker
- 0,5 forårsløg
- 2 tsk sesamfrø
Fremgangsmåde
- Start med at tage en stor skål. Tilføj æg, rismel, bouillon og soyasauce. Pisk det godt sammen, så der ikke er nogen klumper.
- Snit forårsløgene fint og hæld dem i skålen. Snit eller riv hvidkålen i relativt fine stykker og tilføj dem til skålen. Bland det godt sammen.
- Tag nu en stegepande og varm den op.
- Hæld olie på panden med cirka halvdelen af dejen. Lad den nu stege ved mellem varme i cirka 5 minutter, du kan tjekke undervejs, om kanterne er ved at blive gyldne.
- For at vende pandekagen putter du en tallerken ovenover pandekagen og så vendes panden på hovedet. Derefter kan pandekagen skubbes fra tallerkenen og tilbage på panden. Lad den stege i 5 minutter mere.
- Når pandekagen er færdig, fjernes den fra panden. Og så laves der en til pandekage med resten af dejen.
- I mens pandekagerne steges, forberedes saucerne.
- I en lille skål blandes mayonnaise og riseddike sammen. I en anden skål blander du ketchup, Worcestershiresauce og sukker sammen.
- Server dine Okonomiyaki med begge saucer hældt ud over i et fint mønster. Drys med snittede forårsløg samt sesamfrø.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på okonomiyaki
Okonomiyaki er populær street food fra Japan, der blandt andet består af kål, æg, rismel, bouillon og sojasauce. Det giver en rigtig lækker smag, og så har den en skøn sprødhed.
Den japanske madpandekage serveres med mayonnaise, som blandes med riseddike samt en speciel sauce af ketchup, sukker og Worcestershire-sauce.
Denne opskrift sender ens smagsløg direkte til Japan, og ved at spise pandekagen bliver min drøm om en ferie i Japan endnu større. Se også den bedste opskrift på lækre, danske pandekager.
Se flere opskrifter:
- Misosuppe fra Japan - grundopskrift
- Vegetarisk karry fra Japan med grøntsager
- Japanske dumplings med svinekød - gyoza
- Nikujaga (opskrift på en populær japansk gryderet)
Tips
Du kan godt bruge almindelig hvedemel i stedet for rismel til Okonomiyaki.
De japanske madpandekager vil ikke få helt den samme sprødhed med hvedemel, men de vil stadig være lækre.
Se også: Madpandekager (med forskellige forslag til fyld)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Hvad synes du om den?