Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Okonomiyaki

Okonomiyaki - japansk madpandekage

Billede af okonomiyaki pandekage.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Indhold
  • Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på okonomiyaki
  • Tips
  • Kommentarer

Okonomiyaki - japansk madpandekage

Rakel Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Okonomiyaki er en japansk madpandekage med kål, som smager helt fantastisk. Den serveres med forårsløg og japanske saucer.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Japansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 æg
  • 70 g rismel
  • 0,5 dl bouillon (vegetar)
  • 2 tsk sojasauce
  • 2 forårsløg
  • 225 g hvidkål
  • 1 tsk olie
Topping
  • 4 spsk mayonnaise
  • 2 tsk riseddike
  • 4 spsk ketchup
  • 2 spsk Worcestershiresauce
  • 2 spsk sukker
  • 0,5 forårsløg
  • 2 tsk sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en stor skål. Tilføj æg, rismel, bouillon og soyasauce. Pisk det godt sammen, så der ikke er nogen klumper.
  2. Snit forårsløgene fint og hæld dem i skålen. Snit eller riv hvidkålen i relativt fine stykker og tilføj dem til skålen. Bland det godt sammen.
  3. Tag nu en stegepande og varm den op.
  4. Hæld olie på panden med cirka halvdelen af dejen. Lad den nu stege ved mellem varme i cirka 5 minutter, du kan tjekke undervejs, om kanterne er ved at blive gyldne.
  5. For at vende pandekagen putter du en tallerken ovenover pandekagen og så vendes panden på hovedet. Derefter kan pandekagen skubbes fra tallerkenen og tilbage på panden. Lad den stege i 5 minutter mere.
  6. Når pandekagen er færdig, fjernes den fra panden. Og så laves der en til pandekage med resten af dejen.
  7. I mens pandekagerne steges, forberedes saucerne.
  8. I en lille skål blandes mayonnaise og riseddike sammen. I en anden skål blander du ketchup, Worcestershiresauce og sukker sammen.
  9. Server dine Okonomiyaki med begge saucer hældt ud over i et fint mønster. Drys med snittede forårsløg samt sesamfrø.

Næringsindhold

Kalorier546kcalKulhydrater61gProtein11gFedt29gMættet fedt5gFlerumættet fedt14gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol175mgNatrium1599mgKalium575mgKostfibre4gSukker25gVitamin A683IUVitamin C47mgCalcium131mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på okonomiyaki

Okonomiyaki er populær street food fra Japan, der blandt andet består af kål, æg, rismel, bouillon og sojasauce. Det giver en rigtig lækker smag, og så har den en skøn sprødhed.

Den japanske madpandekage serveres med mayonnaise, som blandes med riseddike samt en speciel sauce af ketchup, sukker og Worcestershire-sauce.

Denne opskrift sender ens smagsløg direkte til Japan, og ved at spise pandekagen bliver min drøm om en ferie i Japan endnu større. Se også den bedste opskrift på lækre, danske pandekager.

Se flere opskrifter:

  • Misosuppe fra Japan - grundopskrift
  • Vegetarisk karry fra Japan med grøntsager
  • Japanske dumplings med svinekød - gyoza
  • Nikujaga (opskrift på en populær japansk gryderet)

Tips

Du kan godt bruge almindelig hvedemel i stedet for rismel til Okonomiyaki.

De japanske madpandekager vil ikke få helt den samme sprødhed med hvedemel, men de vil stadig være lækre.

Se også: Madpandekager (med forskellige forslag til fyld)

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 08, 2025 at 9:21 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Hvad synes du om den?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required