Ølmarinerede revelsben er lækker grillmad, der grilles en time ved indirekte varme. Se her, hvordan du laver den bedste ølmarinade til benene.
Oversigt over indhold
Ølmarinerede revelsben er den lækreste ben, du kan forestille dig. Marinaden, der blandt andet består af øl og ketchup, sørger for en fantastisk smag.
Og konsistensen bliver mindst lige så god. Det er lutter velsmag og duft, og så kan man jo altid drikke en øl til denne sommerret.
Benene skal have en times tid i grillen, imens kan du lave tilbehøret, dække bord og hygge omkring havebordet.
Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på ølmarinerede revelsben
Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade
Ingredienser
- 2 revelsben - mindst 250 gram
- 1 dl mørkt øl
- 1 tsk paprika
- 2 spsk honning
- 4 spsk tomatketchup
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
Få tilsendt opskriften på mail
Fremgangsmåde
- Bed slagteren om at finde to store og gode stykker revelsben, der gerne må veje omkring 250 gram stykket.
- Bland alle ingredienserne til ølmarinaden sammen. Du bestemmer selv, hvilken mørk øl du anvender, men i denne omgang har jeg brugt en Brown Ale fra Bryghuset Møn. Den passer godt til en ølmarinade.
- Smag gerne ølmarinaden til med salt og peber - og eventuelt mere citronsaft.
- Smør så dine revelsben godt ind i marinaden, læg dem i en lille alubakke (der kan lige være to stykker revelsben), og lad dem stå og trække i 15 minutter.
- Så griller du kødet ved indirekte varme i cirka en time. Stil alubakken med de ølmarinerede revelsben midt i grillen, og vend kødet nogle gange undervejs.
- Du skal ikke grille kødet ved for høj varme, så hold en temperatur på omkring 175 grader under hele stegetiden.
- Dette gælder både i gasgrill og kuglegrill.
- Tag de grillede revelsben af, og lad dem hvile fem minutter inden servering.
Tips og opskrifter
Server med en rigtig god spidskålssalat og hjemmebagt brød. Du kan også servere revelsben med en hjemmelavet coleslaw og nye kartofler.
FAQ
Ja, du kan sagtens forkoge dine revelsben. Afhængig af størrelse koges de i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Derefter grilles de godt af ved direkte varme i ca. 10 minutter. Det er især praktisk, hvis du skal lave mad til mange personer.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Aase
Kan man koge benene først, så de ikke skal stege så længe - hvis man er mange der skal spise med?
Holger Rørby Madsen
Hej Aase
Det kan du tro - det kan du sagtens. Jeg vil nok forkoge dem i ca. 45 minutter, hvorefter de grilles ved direkte varme i ca. 10 minutter. Så det er det nemt at lave til mange.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger