• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Grillmad › Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade

Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade

ølmarinerede revelsben
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
308
SHARES
FacebookMessenger308PinterestEmailSMS
Opdateret: 23. juni 2023 - Udgivet: 4. juni 2021

Ølmarinerede revelsben er lækker grillmad, der grilles en time ved indirekte varme. Se her, hvordan du laver den bedste ølmarinade til benene.

Oversigt over indhold
  • Ølmarinerede revelsben er lækker grillmad, der grilles en time ved indirekte varme. Se her, hvordan du laver den bedste ølmarinade til benene.
  • Opskrift på ølmarinerede revelsben
  • Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Tips og opskrifter
  • FAQ
  • Kommentarer

Ølmarinerede revelsben er den lækreste ben, du kan forestille dig. Marinaden, der blandt andet består af øl og ketchup, sørger for en fantastisk smag.

Og konsistensen bliver mindst lige så god. Det er lutter velsmag og duft, og så kan man jo altid drikke en øl til denne sommerret.

Benene skal have en times tid i grillen, imens kan du lave tilbehøret, dække bord og hygge omkring havebordet.

Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Se også mine opskrifter på:

  • Grillmesterens BBQ-sauce
  • Spareribs uden forkogning
  • Revelsben med æblemost

Opskrift på ølmarinerede revelsben

Holger Rørby Madsen

Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Trækketid 15 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 revelsben - mindst 250 gram
  • 1 dl mørkt øl
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk honning
  • 4 spsk tomatketchup
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Bed slagteren om at finde to store og gode stykker revelsben, der gerne må veje omkring 250 gram stykket.
  2. Bland alle ingredienserne til ølmarinaden sammen. Du bestemmer selv, hvilken mørk øl du anvender, men i denne omgang har jeg brugt en Brown Ale fra Bryghuset Møn. Den passer godt til en ølmarinade.
  3. Smag gerne ølmarinaden til med salt og peber - og eventuelt mere citronsaft.
  4. Smør så dine revelsben godt ind i marinaden, læg dem i en lille alubakke (der kan lige være to stykker revelsben), og lad dem stå og trække i 15 minutter.
  5. Så griller du kødet ved indirekte varme i cirka en time. Stil alubakken med de ølmarinerede revelsben midt i grillen, og vend kødet nogle gange undervejs.
  6. Du skal ikke grille kødet ved for høj varme, så hold en temperatur på omkring 175 grader under hele stegetiden.
  7. Dette gælder både i gasgrill og kuglegrill.
  8. Tag de grillede revelsben af, og lad dem hvile fem minutter inden servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Server med en rigtig god spidskålssalat og hjemmebagt brød. Du kan også servere revelsben med en hjemmelavet coleslaw og nye kartofler.

FAQ

Kan man forkoge revelsbenene?

Ja, du kan sagtens forkoge dine revelsben. Afhængig af størrelse koges de i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Derefter grilles de godt af ved direkte varme i ca. 10 minutter. Det er især praktisk, hvis du skal lave mad til mange personer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aase

    august 14, 2025 at 10:18 am

    Kan man koge benene først, så de ikke skal stege så længe - hvis man er mange der skal spise med?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 14, 2025 at 10:46 am

      Hej Aase
      Det kan du tro - det kan du sagtens. Jeg vil nok forkoge dem i ca. 45 minutter, hvorefter de grilles ved direkte varme i ca. 10 minutter. Så det er det nemt at lave til mange.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required