Opskrift på ølbraiseret nakkefilet, der steges halvanden time i ovnen. Nakkefileten skæres ud i store klumper og bliver møre som smør.
Ølbraiseret nakkefilet er fremragende gæstemad til billig penge, men bestemt også lækker hverdagsmad.
Nakkefileten er både billig og marmoreret, og netop marmoreringen gør, at den kan steges mør som smør.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Husarsteg - nem og lækker opskrift på fyldt nakkefilet
Nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin
Opskrift på ølbraiseret nakkefilet
Ølbraiseret nakkefilet i ovn
Ingredienser
- 600 g nakkefilet
- 4 mellemstore rødløg
- 4 mellemstore kartofler
- 1 tsk timian - tørret
- 1 spsk balsamico
- 1 øl - helst en mørk øl, 33 cl.
- 1 dl kalvefond - vand + fond
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Nakkefilet skæres ud i to store og tykke "bøffer", som igen deles på midten. Så du har fire gode stykker nakkefilet på cirka 150 gram stykket. Krydr dem godt med salt på begge sider, og lad dem hvile i 30 minutter.
- Brun kødet grundigt på begge sider på en meget varm pande med lidt brunet smør, og læg kødet til side.
- Rødløg pilles og deles i kvarte, hvorefter de lægges i et ildfast fad.
- Kartoflerne vaskes og deles i kvarte, og kommes ned til løgene. Giv dem lidt olie, salt og tørret timian.
- Læg nakkefiletstykkerne over grøntsagerne, og hæld øl og kalvefond ved. Kom også lidt sukker ved, og træk et par striber balsamico henover kødet. Kalvefonden laver jeg med 1 dl. kogende vand og 1 spsk. kalvefond på flaske. Krydr dem også med lidt peber og timian.
- Luk fadet til med sølvpapir, og steg kødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Stegetiden er halvanden time (90 minutter).
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er der ølbraiseret nakkefilet, som du eks. kan servere sammen med en lækker broccolisalat.
Anret bare fadet på bordet, hvor man selv tager kartofler, rødløg og et stykke kød.
Du kan også hælde skyen over i en kasserolle, og koge den op inden du jævner den med lidt majsstivelse. Smages til med gastrik.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ole Vestergaard Andersen
Hej Holger
Denne opskrift - ølbrasieret nakkefillet kan hverken gemmes eller printes. Hvad sker der ??????
MVH Ole
Holger Rørby Madsen
Hej Ole
Tak for det, og det kan den nu 🙂
Den lå i det gamle system, men er nu opdateret. Prik mig endelig på skulderen hvis du finder andre opskrifter på siden, der trænger til en opdatering.
Alt det bedste
Holger
Trine
Tak for svar... det var faktisk også mere saltningen som jeg ikke havde tiden til, men måske det bare er bedre ikke at have den liggende med salt så lang tid, frem for at stege dagen inden ????
Trine
Kan man brune dette kød dagen inden, og så smide det i ovnen selve dagen hvor det skal bruges?
Madensverden.dk
Hej Trine
Uha, det har jeg ikke prøvet, men jeg tror ikke jeg ville brune det så lang tid i forvejen, Og så lang tid tager bruningen heller ikke 🙂
God fornøjelse - det skal nok blive godt.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk.