• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nyretapper: Opskrift, stegetid og de gode tips

Nyretapper: Opskrift, stegetid og de gode tips

billederesultat for nyretapper
Nyretapper er et super mørt stykke kød, og trods navnet har nyretappere altså intet med indmad at gøre. På engelsk kaldes udskæringen i øvrigt for hanger steak. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. oktober 2024 - Udgivet:  18. februar 2020

Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.
  2. Hvad er nyretapper?
  3. Klargøring af nyretapper
  4. Opskrift på nyretapper
  5. Nyretapper
  6. Ingredienser
  7. Fremgangsmåde
  8. Næringsindhold
  9. Tips
Gå til opskrift

Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.

Nyretapper er blevet vældig populære de senere år, og det skyldes især, at mange restauranter har taget kødet til sig.

Man finder efterhånden nyretapper på menukortet mange steder, og her får du da også et virkelig mørt stykke kød.

Hvad er nyretapper?

Længere nede kan du se hvordan du tilbereder nyretapper, men først lidt om udskæringen.

Desværre har vi her i Danmark givet udskæringen navnet nyretapper, og det er faktisk både synd og ufortjent. Hvis du spørger mig.

Navnet får nemlig mange til at tro, at der er tale om indmad/noget med nyrer, og det er ikke tilfældet.

I det engelske hedder udskæringen hanger steak, og det er mere passende.

Nyretapper er nemlig en muskel mellem mørbraden og nyrerne, men den har altså ikke noget med nyrerne at gøre ellers. Du spiser altså ikke nyrer, når du indtager de møre nyretapper. Bare for at slå det fast.

Kødet har meget grove fibre, og det bliver som sagt særdeles mørt under tilberedningen. Men du skal heller ikke stege kødet for længe, da det så ret nemt bliver tørt.

Klargøring af nyretapper

Nyretapperne sælges typisk i en størrelse på omkring 400 gram stykket. Eller lige under.

Men tværs ned gennem udskæringen er der en hård sene, som du skal skære fra.

Derfor laver du et snit på langs ad senen, og deler nyretappen i to halvdelen. Derefter skæres senen fra, og andre urenheder fjernes ligeledes.

Tilbage har du så to stykker aflangt kød, som du kan se på billedet.

afpudsede nyretapper
Her har jeg afpudset to nyretapper, hvor den hårde sene i midten er skåret fra. Nu er kødet klar til stegning på panden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Culottesteg
  • Ovnstegt oksefilet
  • Cote de boeuf

Opskrift på nyretapper

billederesultat for nyretapper

Nyretapper

Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.
Bedømmelse
4.6 fra 47 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 nyretapper - cirka 400 gram/stk.
  • olivenolie
  • 50 g smør
  • 2-3 kviste timian
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Nyretapper klargøres en time før brug. Se hvordan længere oppe. Krydr med salt på alle sider, og lad hvile på en tallerken på køkkenbordet.
  • Hak timian groft og snit hvidløgsfed fint.
  • Varm en pande godt op, og du skal bruge nyretapper ved en høj varme.
  • Kom en lille sjat olie på og brun nyretapperne på alle sider. Det tager cirka et minuts tid
  • Kom timian og hvidløg ved, ryst panden lidt rundt og tilsæt så smør i grove tern. Lad det smelte.
  • Nu steges nyretapperne færdige i cirka 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor rødt eller stegt du ønsker kødet. Undervejs hælder du det smeltede smør op på kødet, så det tilføres endnu mere smag.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
373
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
151
mg
50
%
Natrium
 
193
mg
8
%
Kalium
 
697
mg
20
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.03
g
0
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
336
IU
7
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdigstegte nyretapper lægges på et skærebræt og hviler fem minutter inden udskæring. Krydres med friskkværnet peber.

Med skarp kniv skæres nyretapperne ud i tynde skiver, og her det vigtigt, at du skærer på tværs af kødfibrene, da du så får mere mørt kød i munden.

Anret skiverne smukt på en tallerken, og kom lidt af skyen fra panden over.

Du kan eventuelt servere nyretapperne med de lækre timiankartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kristine Wendt Sonne

    november 26, 2024 at 8:59 am

    Kan man tilberede den på grill?

    Hvis ja, hvordan er fremgangsmåden hér? 🙂
    Vil gerne servere det til nytår

    Svar
  2. poul-erik jensen

    september 20, 2023 at 7:52 pm

    jeg har nogle nyretapper kan vi koge suppe
    på en af dem

    Svar
  3. Tineke

    juli 06, 2023 at 6:25 pm

    Mangler tilbehør og sauce.

    Svar
  4. mona iversen

    september 04, 2021 at 7:34 pm

    super vejledning til stege kødet helt perfekt!

    Svar
  5. Lis Møller

    juni 01, 2021 at 1:43 pm

    1000 tak for dine altid inspirerende og udførlige opskrifter. I dag opdagede jeg så, at jeg kunne bruge den lille knap, så jeg kunne gange mængden op og ned. For dælen det var smart. Tak igen for alle de velsmagende retter og bageopskrifter.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required