• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Nudler med spidskål og sesam

Nudler med spidskål og sesam

nudler med spidskål
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. maj 2023 - Udgivet:  13. juli 2022

Denne lækre ret med nudler og spidskål, peberfrugt og sesamfrø tager ikke mere end et kvarter at lave, og så smager retten super godt.

Let aftensmad kan sagtens være sund og lækker. Denne ret kræver hverken mange ingredienser eller minutter.

Du kan lave den på et kvarter, og så kan du glæde dog over et sundt måltid, som tager minimal tid.

Faktisk kan du bruge alle grøntsager, så længe du har kålen som en base, for spidskålen giver nemlig en særlig god smag.

Opskrift på nudler med spidskål

nudler med spidskål
Karen SenecaKaren Seneca

Nudler med spidskål og sesam

4.50 fra 4 stemmer
Denne lækre ret med nudler og spidskål, peberfrugt og sesamfrø tager ikke mere end et kvarter at lave, og så smager retten super godt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 114
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 blokke nudler - fuldkorn, kogt
  • 1 rødløg - fintsnittet
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 lille spidskål - skåret i strimler
  • 2 tomater - i både
  • 1 rød peberfrugt - i ringe
  • 2 spsk sesamfrø
  • cashewnødder - hakket, kan udelades
Marinade
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 knold ingefær - ca. 2 spsk revet
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk honning - el. brun farin
  • citronssaft - eller anden syre, for eks. eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Riv ingefær og hak hvidløgsfed fint - eller pres dem i hvidløgspresseren. Bland marinaden, smag til og sæt til side.
  2. Kog nudlerne som anvist på pakken, men tag dem af et minut før og dræn dem i en sigte.
  3. Skær spidskål i strimler, peber i ringe, tomat i både og hak løget groft.
  4. Svits løg i olie på panden et par minutter, tilsæt spidskål og peber. Svits et par minutter og tilsæt tomaterne. Svits et par minutter.
  5. I mens rister du sesamfrø og hakkede nødder på en anden pande. de skal kun have 3-4 minutter.
  6. Tilsæt nudlerne og marinaden til panden med kål, og varm det hele op, så det lige simrer et par minutter.
  7. Drys til sidst med cashewnødder og sesamfrø. Nu har du en lækker og hurtig aftensmad klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 114kcalKulhydrater: 13gProtein: 5gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 0.4mgNatrium: 1119mgKalium: 373mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 1520IUVitamin C: 49mgCalcium: 65mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Når du skal lave hurtig aftensmad, kan du bruge tøm køleskabet-konceptet. Se, hvad du har liggende, og som risikerer at blive til madspild, hvis du ikke bruger det indenfor et par dage.

Generelt er det smart altid at have fuldkornsnudler på lager, fordi de kun skal koge få minutter i forhold til ris og pasta.

Se andre nemme opskrifter:

Kinesisk wokret: Kung pao tofu

Buddha bowl med tofu og grøntsager

Thaisuppe med nudler og kylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required