• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kung pao tofu - kinesisk wokret

Kung pao tofu - kinesisk wokret

Kung Pao tofu
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. maj 2022 - Udgivet: 9. marts 2022

Kung pao tofu er den lækreste kinesiske ret med masser af smag. Denne opskrift er vegansk, og kan spises af alle, som holder af kinesisk mad.

Kung pao tofu er et vegansk alternativ til den traditionelle ret med samme navn - dog med kylling i stedet for tofu. Den er fuld af smag fra blandt andet soyasauce, hvidløg og hoisinsauce.

Server retten med ris eller nudler. Jeg plejer også at toppe den med peanuts og frisk koriander, det giver et dejligt knas og balancerer retten.

Tofuen skal først dækkes i maizena da det gør den sprød. Mange kødelskere siger ofte, at de ikke kan lide tofu på grund af konsistensen, men i denne opskrift er konsistensen fuldstændig anderledes.

Opskrift på kung pao tofu

Kung Pao tofu
Rakel Seneca

Kung pao tofu

5 fra 2 stemmer
Kung pao tofu er den lækreste kinesisk ret med masser af smag. Denne opskrift er vegansk, og kan spises af alle, som holder af kinesisk mad.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Kinesisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tofu
  • 340 g tofu
  • 6 spsk maizena
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk olie
Sauce
  • 3 spsk soyasauce
  • 3 spsk hoisin sauce
  • 125 ml vand
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk maizena
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 spsk æblecidereddike
Stir fry
  • 1 tsk olie
  • 0,5 stk rød peberfrugt
  • 0,5 stk grøn peberfrugt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 centimeter ingefær
  • 1 stk chili - frisk
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dl peanuts

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at pakke tofuen ind i køkkenrulle og placer noget tungt ovenpå, så vandet bliver presset ud af den. Lad den stå i 10 minutter.
  2. Skær tofuen i mundrette firkanter og put dem i en skål. Tilføj maizena, salt og peber. Rør det sammen.
  3. Tag en wok og hæld olie i. Steg tofuen ved mellem høj varme, indtil den er gylden og sprød. Fjern tofuen.
  4. I en separat skål blandes alle ingredienserne til saucen sammen. Stil den til siden.
  5. Skær peberfrugterne i firkanter og hak hvidløg og chili fint. Riv ingefær fint.
  6. Kom olie og peberfrugter i wokken. Steg det sammen i to minutter. Tilføj hvidløg, ingefær og chili, steg det nu sammen i et minut.
  7. Tilføj saucen og varm den op, indtil den begynder at tykne. Når saucen har den rette konsistens, blander du tofuen i. Vend det sammen og lad det stege i et minut sammen.
  8. Hak forårsløg og peanuts, drys det henover retten. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du ønsker at lave retten med kød, så kan du udskifte tofuen med kyllingestykker. Men giv tofu en chance, for den smager virkelig godt.

Kung pao tofu serveres med kogte ris eller nudler.

Se også vores andre kinesiske opskrifter her:

Dampede boller med andekød - Gua Bao

Kinesisk citronkylling

Veg Manchurian med friterede grønsagskugler

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required