Kung pao tofu er den lækreste kinesiske ret med masser af smag. Denne opskrift er vegansk, og kan spises af alle, som holder af kinesisk mad.
Kung pao tofu er et vegansk alternativ til den traditionelle ret med samme navn - dog med kylling i stedet for tofu. Den er fuld af smag fra blandt andet soyasauce, hvidløg og hoisinsauce.
Server retten med ris eller nudler. Jeg plejer også at toppe den med peanuts og frisk koriander, det giver et dejligt knas og balancerer retten.
Tofuen skal først dækkes i maizena da det gør den sprød. Mange kødelskere siger ofte, at de ikke kan lide tofu på grund af konsistensen, men i denne opskrift er konsistensen fuldstændig anderledes.
Opskrift på kung pao tofu
Kung pao tofu
Ingredienser
Tofu
- 340 gram tofu
- 6 spsk maizena
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk sort peber
- 1 tsk olie
Sauce
- 3 spsk soyasauce
- 3 spsk hoisin sauce
- 125 ml vand
- 2 spsk honning
- 2 spsk maizena
- 1 tsk sesamolie
- 1 spsk æblecidereddike
Stir fry
- 1 tsk olie
- 0,5 stk rød peberfrugt
- 0,5 stk grøn peberfrugt
- 4 fed hvidløg
- 1 centimeter ingefær
- 1 stk chili - frisk
- 1 bundt forårsløg
- 1 dl peanuts
Sådan gør du
- Start med at pakke tofuen ind i køkkenrulle og placer noget tungt ovenpå, så vandet bliver presset ud af den. Lad den stå i 10 minutter.
- Skær tofuen i mundrette firkanter og put dem i en skål. Tilføj maizena, salt og peber. Rør det sammen.
- Tag en wok og hæld olie i. Steg tofuen ved mellem høj varme, indtil den er gylden og sprød. Fjern tofuen.
- I en separat skål blandes alle ingredienserne til saucen sammen. Stil den til siden.
- Skær peberfrugterne i firkanter og hak hvidløg og chili fint. Riv ingefær fint.
- Kom olie og peberfrugter i wokken. Steg det sammen i to minutter. Tilføj hvidløg, ingefær og chili, steg det nu sammen i et minut.
- Tilføj saucen og varm den op, indtil den begynder at tykne. Når saucen har den rette konsistens, blander du tofuen i. Vend det sammen og lad det stege i et minut sammen.
- Hak forårsløg og peanuts, drys det henover retten. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du ønsker at lave retten med kød, så kan du udskifte tofuen med kyllingestykker. Men giv tofu en chance, for den smager virkelig godt.
Kung pao tofu serveres med kogte ris eller nudler.
Se også vores andre kinesiske opskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: