Buddhabowl med tofu, quinoa og peanutdressing samt friske grøntsager. Det perfekte måltid, når du både ønsker at spise lækkert og sundt.
Buddhabowl er en rigtig luksus-salat. Den indeholder friske grønsager, men den er også mættende og næringsrig.
Her er både tilføjet sprød tofu og quinoa. Selve dressingen af peanuts er også både sund og velsmagende.
Jeg må indrømme, at denne ret er en af dem, jeg laver oftest. Det er den perfekte frokost, og jeg kan lide den måde, salaten mætter på: man får energi uden at føle sig stopmæt.
I princippet kan du tilføje det, du bedst kan lide. Jeg elsker broccoli, rødkål, pak choi og gulerødder, så de indgår næsten altid i mine bowls.
Opskrift på buddhabowl
Buddhabowl med tofu
Ingredienser
- 2,5 dl quinoa - færdigkogt
- 200 gram tofu
- 2 spsk maizena
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk olie
- 0,5 stk pak choi - skåret i skiver
- 1 spsk sojasauce
- 2 stk gulerødder
- 2 dl rødkål - snittet
- 0,5 broccoli
- 0,5 dl sojamandler
Peanutdressing
- 1 dl peanutbutter
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk limesaft
- 2 spsk honning
- vand
Sådan gør du
Peanutbutterdressing
- Bland peanutbutter, sojasauce, limesaft og honning sammen, tilføj derefter vand, indtil dressingen har den rette konsistens.
Salat og quinoa
- Start med at tilberede quinoa ud fra pakkens anvisninger. Skær derefter tofu i firkanter og bland dem sammen med maizena og chilipulver.
- Tag en pande og varm olien op, tilføj derefter tofuen og steg den i cirka tre minutter på hver side, eller indtil den er gylden og sprød.
- Læg tofuen til side og kom pak choi sammen med sojasauce på samme pande, steg den ved høj varme i fem minutter.
- I mellemtiden dampes broccolien i cirka fem minutter. Lad det hele køle ned.
- Riv gulerødderne, snit rødkålen fint og hak mandlerne groft.
- Tag nu to skåle og tilbered salaten ved først at fordele quinoa og så pynt med tofu og alle grønsagerne. Hæld derefter dressingen ud over begge salater.
- Server buddha bowl eventuelt med korianderblade som drys.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens lave en skål Buddhabowl om aftenen med planer om at spise den til frokost dagen efter. Den smager nemlig bedst kold.
Men husk at vente med at hælde dressing over, til du skal spise den, så undgår du bløde grøntsager. Prøv også vores lækre sushi bowl med tun.
Del dine ideer og tanker med os andre her: