Nøddehorn er lækker kransekage, der er vendt i sprøde nøddeflager og med enderne dyppet i chokolade. De smager skønt til hverdag og fest.
De lækre nøddehorn er i virkeligheden en opgraderet kransekage med sprøde nøddeflager og ender dyppet i smeltet chokolade.
De er lette at lave og ser festlige og indbydende ud.
De kan sagtens bruges til nytårsaften, hvis du vil have en lidt anderledes kransekage, men kan spises året rundt til en god kap kaffe eller te.
Opskrift på nøddehorn

Nøddehorn
Ingredienser
- 300 g marcipan - med mindst 60% mandler
- 100 g flormelis
- 1 æggehvide - ca 30 gram
- 70 g hasselnøddeflager
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Skær eller pluk marcipanen i mindre stykker og kom det i en skål med flormelis og æggehvide. Ælt det hele sammen til du har en samlet masse.
- Kom lidt flormelis på bordet. Del marcipanmassen i 3 stykker og rul hvert stykke til cirka 2 cm tykke stænger. Skær hver stang i 4 lige store stykker.
- Kom hasselnøddeflagerne på en tallerken og tryk hvert stykke med marcipanmasse rundt i hasselnødderne, så de sidder fast.
- Bøj marcipanstykkerne med nødder til horn og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag nøddehorn ved 200 grader i 12- 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
- Smelt chokoladen over vandbad og dyp hver ende af de afkølede nøddehorn i chokoladen. Læg hornene på bagepapir, indtil chokoladen er størknet.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Du bestemmer nødder
Her er nøddehornene vendt i hasselnøddeflager, men du kan bruge lige den form for nødder du har lyst til.
Mandelflager og hasselnøddeflager er lige til at købe færdige i supermarkedet, så det er dejligt nemt.
Du kan også vende dine nøddehorn i valnødder eller pistacienødder. Du skal blot huske at hakke nødderne fint, så de kan sidde fast på marcipanmassen.
Opbevaring
De færdiglavede nøddehorn kan sagtens holde sig en uge, hvis du opbevarer dem i en tætsluttende beholder.
Se flere opskrifter her:
Kransekage - nem og lækker opskrift
Frugttærte
Rådhustærte
Jordbærkage

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Briang Hillebrand
I Jeres udregning på antal, bliver 3 x 4 kun 12 stk. og ikke 16 stk. Mvh. Briang
Lisbeth Skaalum
Der står opskriften giver 16 stk. Og at 3 "pølser" skal skæres ud i 4 stykker. Det giver kun 12.
Er det bedst at lave 12 eller 16 med den angivne mængde for at få bagetiden til at passe?