• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Nøddehorn med chokolade og nøddeflager

Nøddehorn med chokolade og nøddeflager

Nøddehorn
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
552
SHARES
FacebookMessenger552PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. december 2023 - Udgivet: 23. november 2021

Nøddehorn er lækker kransekage, der er vendt i sprøde nøddeflager og med enderne dyppet i chokolade. De smager skønt til hverdag og fest.

De lækre nøddehorn er i virkeligheden en opgraderet kransekage med sprøde nøddeflager og ender dyppet i smeltet chokolade.

De er lette at lave og ser festlige og indbydende ud.

De kan sagtens bruges til nytårsaften, hvis du vil have en lidt anderledes kransekage, men kan spises året rundt til en god kap kaffe eller te.

Opskrift på nøddehorn

Nøddehorn
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Nøddehorn

4.78 fra 9 stemmer
Nøddehorn er lækker kransekage, der er vendt i sprøde nøddeflagerog med enderne dyppet i chokolade. De smager skønt til hverdag og fest.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 16 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g marcipan - med mindst 60% mandler
  • 100 g flormelis
  • 1 æggehvide - ca 30 gram
  • 70 g hasselnøddeflager
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Skær eller pluk marcipanen i mindre stykker og kom det i en skål med flormelis og æggehvide. Ælt det hele sammen til du har en samlet masse.
  2. Kom lidt flormelis på bordet. Del marcipanmassen i 3 stykker og rul hvert stykke til cirka 2 cm tykke stænger. Skær hver stang i 4 lige store stykker.
  3. Kom hasselnøddeflagerne på en tallerken og tryk hvert stykke med marcipanmasse rundt i hasselnødderne, så de sidder fast.
  4. Bøj marcipanstykkerne med nødder til horn og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag nøddehorn ved 200 grader i 12- 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
  6. Smelt chokoladen over vandbad og dyp hver ende af de afkølede nøddehorn i chokoladen. Læg hornene på bagepapir, indtil chokoladen er størknet.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcalKulhydrater: 19gProtein: 3gFedt: 10gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.002gKolesterol: 0.2mgNatrium: 11mgKalium: 128mgKostfibre: 2gSukker: 15gVitamin A: 6IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Du bestemmer nødder

Her er nøddehornene vendt i hasselnøddeflager, men du kan bruge lige den form for nødder du har lyst til.

Mandelflager og hasselnøddeflager er lige til at købe færdige i supermarkedet, så det er dejligt nemt.

Du kan også vende dine nøddehorn i valnødder eller pistacienødder. Du skal blot huske at hakke nødderne fint, så de kan sidde fast på marcipanmassen.

Opbevaring

De færdiglavede nøddehorn kan sagtens holde sig en uge, hvis du opbevarer dem i en tætsluttende beholder.

Se flere opskrifter her:

Kransekage - nem og lækker opskrift

4.8 fra 151 stemmer
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Gå til opskrift
billede med kransekage

Frugttærte

4.5 fra 13 stemmer
Her får du den bedste opskrift på en lækker frugttærte med kransekage og flødecreme. En skøn kage med masser af frugt på toppen. Nem at lave.
Gå til opskrift
billede med frugttærte

Rådhustærte

4.7 fra 16 stemmer
Her får du min opskrift på en klassisk rådhustærte med kransekagemasse og marmelade. Præcist som bageren laver dem, og det er nemt at gå til.
Gå til opskrift
billede med rådhustærte

Jordbærkage

4.9 fra 14 stemmer
Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Gå til opskrift
jordbærkage med kransekage
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Briang Hillebrand

    marts 23, 2023 at 1:55 pm

    I Jeres udregning på antal, bliver 3 x 4 kun 12 stk. og ikke 16 stk. Mvh. Briang

    Svar
    • Lisbeth Skaalum

      juni 27, 2025 at 10:01 am

      Der står opskriften giver 16 stk. Og at 3 "pølser" skal skæres ud i 4 stykker. Det giver kun 12.
      Er det bedst at lave 12 eller 16 med den angivne mængde for at få bagetiden til at passe?

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required