Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Nøddehorn med chokolade og nøddeflager

Nøddehorn med chokolade og nøddeflager

Nøddehorn
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
567
SHARES
FacebookMessenger567PinterestEmailSMS

Nøddehorn er lækker kransekage, der er vendt i sprøde nøddeflager og med enderne dyppet i chokolade. De smager skønt til hverdag og fest.

De lækre nøddehorn er i virkeligheden en opgraderet kransekage med sprøde nøddeflager og ender dyppet i smeltet chokolade.

De er lette at lave og ser festlige og indbydende ud.

De kan sagtens bruges til nytårsaften, hvis du vil have en lidt anderledes kransekage, men kan spises året rundt til en god kap kaffe eller te.

Opskrift på nøddehorn

Nøddehorn

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Nøddehorn er lækker kransekage, der er vendt i sprøde nøddeflagerog med enderne dyppet i chokolade. De smager skønt til hverdag og fest.
Antal: 16 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g marcipan med mindst 60% mandler
  • 100 g flormelis
  • 1 æggehvide ca 30 gram
  • 70 g hasselnøddeflager
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Skær eller pluk marcipanen i mindre stykker og kom det i en skål med flormelis og æggehvide. Ælt det hele sammen til du har en samlet masse.
  2. Kom lidt flormelis på bordet. Del marcipanmassen i 3 stykker og rul hvert stykke til cirka 2 cm tykke stænger. Skær hver stang i 4 lige store stykker.
  3. Kom hasselnøddeflagerne på en tallerken og tryk hvert stykke med marcipanmasse rundt i hasselnødderne, så de sidder fast.
  4. Bøj marcipanstykkerne med nødder til horn og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag nøddehorn ved 200 grader i 12- 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
  6. Smelt chokoladen over vandbad og dyp hver ende af de afkølede nøddehorn i chokoladen. Læg hornene på bagepapir, indtil chokoladen er størknet.

Næringsindhold

Kalorier180kcalKulhydrater19gProtein3gFedt10gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.002gKolesterol0.2mgNatrium11mgKalium128mgKostfibre2gSukker15gVitamin A6IUVitamin C0.3mgCalcium21mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Du bestemmer nødder

Her er nøddehornene vendt i hasselnøddeflager, men du kan bruge lige den form for nødder du har lyst til.

Mandelflager og hasselnøddeflager er lige til at købe færdige i supermarkedet, så det er dejligt nemt.

Du kan også vende dine nøddehorn i valnødder eller pistacienødder. Du skal blot huske at hakke nødderne fint, så de kan sidde fast på marcipanmassen.

Opbevaring

De færdiglavede nøddehorn kan sagtens holde sig en uge, hvis du opbevarer dem i en tætsluttende beholder.

Se flere opskrifter her:

Kransekage - nem og lækker opskrift
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Se opskriften her
billede med kransekage
Frugttærte
Her får du den bedste opskrift på en lækker frugttærte med kransekage og flødecreme. En skøn kage med masser af frugt på toppen. Nem at lave.
Se opskriften her
billede med frugttærte
Rådhustærte
Her får du min opskrift på en klassisk rådhustærte med kransekagemasse og marmelade. Præcist som bageren laver dem, og det er nemt at gå til.
Se opskriften her
billede med rådhustærte
Jordbærkage
Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Se opskriften her
jordbærkage med kransekage
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Briang Hillebrand skriver

    marts 23, 2023 at 1:55 pm

    I Jeres udregning på antal, bliver 3 x 4 kun 12 stk. og ikke 16 stk. Mvh. Briang

    Svar
    • Lisbeth Skaalum skriver

      juni 27, 2025 at 10:01 am

      Der står opskriften giver 16 stk. Og at 3 "pølser" skal skæres ud i 4 stykker. Det giver kun 12.
      Er det bedst at lave 12 eller 16 med den angivne mængde for at få bagetiden til at passe?

      Svar
      • Benthe Helmer skriver

        september 11, 2025 at 1:47 pm

        Hej Lisbeth.
        Jeg vil også gerne vide det, men kan se der ikke er kommet svar på det endnu.
        Må jeg spørge om du har prøvet at bage dem, og i så fald, hvor mange du lavede og tiden i ovnen
        Mvh
        Benthe Helmer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required