Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Langtidshævede kærnemælksbrød

Langtidshævede kærnemælksbrød

langtidshævede kærnemælksbrød
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
1.6k
DELINGER
Facebook1.6kPinterestSMSEmailMessenger

Langtidshævede kærnemælksbrød er sprøde og gode, Dejen røres sammen med kærnemælk og manitoba hvedemel. Derefter hæver den i otte timer.

De langtidshævede kærnemælksbrød er fremragende som madbrød. Intet mindre.

Nyd dem lune med lidt smør, og dine gæster bliver vildt imponerede over de sprøde boller.

Samtidig er brødene meget nemme at lave, fordi dejen blot røres sammen og derefter langtidshæves i otte timer. Eller deromkring.

For hævetiden kan sagtens være både en time kortere eller længere.

Opskriften giver 12 lækre kærnemælksbrød, der sagtens kan fryses ned.

Flere opskrifter på langtidshævede brød:

  • Langtidshævet brød
  • Langtidshævede durum boller
  • Boller med havreklid - langtidshævede
  • Langtidshævede rundstykker

Opskrift på langtidshævede kærnemælksbrød

Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 8 timer t
Samlet tid: 8 timer t 25 minutter min
Langtidshævede kærnemælksbrød er sprøde og gode, Dejen røres sammen med kærnemælk og manitoba hvedemel. Derefter hæver den i otte timer.
Antal: 12 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3,5 dl kærnemælk
  • 5 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g manitoba hvedemel

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Mål kærnemælk af i en skål og smuldr en lille klump gær i. Rør gæren ud og du skal blot anvende en grydeske.
  2. Sukker, salt og hvedemel kommes i og dejen røres sammen. Dejen skal helst være en smule tynd, uden dog at være flydende. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel end angivet.
  3. Beklæd skålen med husholdningsfilm, og stil skålen ved stuetemperatur. Lad nu dejen hæve i otte timer.
  4. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
  5. Tag dejen ud af skålen og træk den lidt lang. Du skal ikke ælte dejen. Fold den ene ende ind under dejen, hvorefter den anden ende ligeledes foldes ud. Vend en kvart omgang, hvorefter du trækker og folder på samme måde en gang til.
  6. Træk igen dejen let ud, og del den i 12 lige store stykker, som du sætter på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag kærnemælksbrødene midt i ovnen, og her skal de cirka have 15 minutter. Brødene må gerne blive lidt mørke som du kan se på billedet, men de skal selvfølgelig ikke være sorte.

Næringsindhold

Kalorier142kcalKulhydrater28gProtein4gFedt1gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.3gKolesterol3mgNatrium225mgKalium78mgKostfibre1gSukker2gVitamin A48IUCalcium39mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips og flere opskrifter

Køl de færdigbagte brød af på en rist, men nyd dem gerne lune.

Får du flere tilbage, kan du sagtens spise dem næste dag. Bollerne kan også fryses. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Suzanne skriver

    december 14, 2024 at 12:24 pm

    De ser gode ud. Kan man lave dejen i god tid, sætte den på køl, tage den ud og stille på køkkenbordet inden man går i seng og så bage dem næste morgen (så man rammer hævetiden på ca otte timer på køkkenbordet)?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required