• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Lagkagebunde

Lagkagebunde

lagkagebunde
Lagkagebunde er nemme at bage selv, og du kan enten bage lagkagebundene enkeltvis eller samlet, hvorefter de skæres ud. Derefter anvendes de naturligvis til sådan en lagkage her. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. juni 2023 - Udgivet:  28. april 2016

Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis - eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.
  2. Opskrift på lagkagebunde
  3. Lagkagebunde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis - eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.

Prøv at lave hjemmebagte lagkagebunde, for det er faktisk meget nemmere end du tror.

Her kan du se hvordan du enten bager tre lagkagebunde på samme tid - hvorefter de skæres ud.

Eller bag dem en ad gangen, som jeg synes er bedre. Her får man mere kagesmag i lagkagebundene ved at bage dem enkeltvis.

Opskriften giver tre hjemmebagte lagkagebunde, og bedre bliver det ikke.

Du kan bruge dem til:

  • Othello lagkage
  • Jordbærlagkage
  • Bananlagkage
  • Klassisk lagkage

Opskrift på lagkagebunde

lagkagebunde

Lagkagebunde

Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis - eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.
Bedømmelse
4.8 fra 13 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 3 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g smør - blødt, tages ud af køleskab i god tid
  • 250 g sukker
  • 4 hele æg
  • 125 g hvedemel
  • 125 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Det er vigtigt, at smørret er meget blødt, så husk at tage det ud af køleskabet i god tid. Skær smørret i mindre stykker, og kom det op i skålen til røremaskinen.
  • Rør ved laveste hastighed, og kom så sukkeret ved.
  • Tilsæt også æggene et ad gangen, og kom så grad vist vaniljesukker, bagepulver og hvedemelet i.
  • Rør det godt sammen, og tag skålen af.
  • Smør en springform godt med smør, og drys bunden med lidt sukker. Jeg bruger en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
  • Nu kan du så vælge enten at bage hele dejen på samme tid i springformen, og så skære den ud i tre lagkagebunde efter bagningen. Eller bage lagkagebundene enkeltvis.
  • Hvis du vil bage hele dejen på én gang, hælder du dejen op i springformen, og bager den midt i ovnen ved 170 grader varmluft, og her vil bagetiden være cirka 35-40 minutter. Men hold øje med den.
  • Hvis du hellere vil bage dine lagkagebunde enkeltvis, hælder du en tredjedel af dejen i springformen, og bager den ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 8-10 minutter, men igen skal du holde øje med den. Når lagkagebunden ser gylden og lækker ud, ja så er den færdig.
  • Tag lagkagebunden ud af springformen, smør formen igen, drys med sukker, og hæld dej i. Gentag med den sidste tredjedel af dejen. Det er meget nemt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1313
% Daglig værdi*
Fedt
 
74
g
114
%
Mættet fedt
 
45
g
281
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
397
mg
132
%
Natrium
 
1009
mg
44
%
Kalium
 
564
mg
16
%
Kulhydrater
 
153
g
51
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
88
g
98
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
2399
IU
48
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte lagkagebunde køles helt af inden brug.

Bager du dem som em stor bund, skal de selvfølgelig lige deles.

Lagkagebundene kan også fryses ned med et stykke bagepapir mellem hver bund.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    oktober 09, 2024 at 9:52 am

    Rigtig lækker lagkage

    Svar
  2. Anna-Maria Pedersen

    november 11, 2023 at 11:58 pm

    Der er ikke meget sjov i at stille et spørgsmål her, når der aldrig bliver svaret.
    Jeg har de samme spørgsmål, som allerede er nævnt ovenfor????

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 14, 2024 at 1:43 pm

      Hej Anna-Maria
      Undskyld det sene svar - den havde jeg overset. Jeg laver dem gerne med en diameter på 26 centimeter - men 28 er også fin.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anette

    maj 29, 2023 at 2:20 pm

    Hvor mange cm er springformen til dine lagkagebunde?
    Giver en enkeltportion lagkagecreme 400 gram?
    Tak for mange dejlige opskrifter 🤗

    Svar
  4. Michael

    april 10, 2021 at 10:03 am

    Hej Holger
    Hvilken str. springform passer opskriften til?
    Og er mængden for kartoffelmelet rigtig?
    Jeg går ud fra at det blandes med hvedemelet, ikke?
    På forhånd tak
    Mvh, Michael

    Svar
  5. Zhanna

    marts 26, 2021 at 8:36 am

    Hej , vil I dobbelt tjekke hvornår og hvor meget kartoffelmel skal kom i. Det er lidt uklart ifl opskriften.
    Hilsen, Zhanna Granvig

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required