• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Thaisuppe med kylling - nem og lækker opskrift

Thaisuppe med kylling - nem og lækker opskrift

thaisuppe
En dejlig og nem thaisuppe med kylling og nudler, og den kan laves på under en halv time. Suppen er selvfølgelig inspireret fra Thailand, og du kan selv smage suppen så til, så den får den rette styrke til dig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. september 2024 - Udgivet:  1. januar 2024

Del gerne:
595
SHARES
FacebookMessenger595PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
  2. Opskrift på nem thaisuppe med kylling
  3. Verdens bedste thaisuppe
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Brug madrester
  9. Nudler i thaisuppe
Gå til opskrift

Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.

Her er min nemme opskrift på thaisuppe med tilbehør. Det er god opskrift til travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til aftensmaden.

På trods af den korte tilberedningstid, får du alligevel en virkelig lækker suppe a la Thailand.

Den er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Tom Yam suppe

Nudelsuppe

Grøn karrysuppe

Karrysuppe

Opskrift på nem thaisuppe med kylling

thaisuppe

Verdens bedste thaisuppe

Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
Bedømmelse
4.8 fra 66 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 4 tsk karry
  • 1 tsk rød karry - det er en karrypasta på glas
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder
  • 1 knold ingefær
  • 140 g bambusskud
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger - gerne grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kokosmælk - hver på 400 gram
  • 3 spsk fiskesauce
  • 4 spsk soja
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 180 g risnudler
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at snitte løg, hvidløgsfed og gulerødder i små tern, og kom det i en skål sammen med revet ingefær og drænet bambusskud.
  • Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver, og rød peberfrugt snittes i mindre tern. Kommes i en anden skål, så det er klar til brug.
  • Kyllingefileterne skåres i mindre tern.
  • Vand koges op i en gryde sammen med bouillonterninger.
  • Varm lidt olie på en pande og kom kyllingekødet sammen med karry og rød karry. Steg det 3-4 minutter hvor det vendes undervejs. Tag det over på en tallerken,
  • Kom mere olie på panden og svits nu indholdet fra skålen med løg, hvidløg, ingefær og bambusskud. Det skal ikke tage farve, men blot sautere i et par minutter under omrøring.
  • Kom den stegte kylling ved.
  • Kom så bouillon ved sammen med kokosmælk, fiskesauce, soja og rørsukker. Lad det koge op, og derefter småkoge i 15 minutter. Smag til med salt, rørsukker, karry eller fiskesauce indtil du er helt tilfreds.
  • Kom forårsløg og peberfrugt i sammen med risnudler (bræk dem gerne i mindre stykker), og lad nu thaisuppen koge yderligere 3-4 minutter indtil nudlerne er klar.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
726
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
37
g
231
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
64
mg
21
%
Natrium
 
2256
mg
98
%
Kalium
 
1147
mg
33
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
6283
IU
126
%
Vitamin C
 
47
mg
57
%
Calcium
 
95
mg
10
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Du kan servere den færdige thaisuppe som den er, men det er godt at drysse den med lidt friskhakket persille - og servere et stykke nybagt brød til.

Jeg elsker thaisuppe med kylling, fordi suppen både er smagfuld, mættende og meget nem at lave.

En thaisuppe kan varieres på mange måder, og i hjemlandet Thailand findes den i et utal af lokale udgaver.

Brug madrester

Herhjemme er fordelen, at man kan få brugt rester i køleskabet, men bunden af suppen skal selvfølgelig laves med bouillon og kokosmælk.

Ellers kan fyldes sagtens varieres ud fra hvad du lige har.

Nudler i thaisuppe

I denne opskrift har jeg puttet risnudler i suppen til sidst, men du kan også anvende andre nudeltyper - eller eventuelt helt droppe nudlerne.

Hvis ikke der er nudler i thaisuppen, kan du anvende lidt mindre vand og kokosmælk.

Og hvis du kommer nudler i, så er det en god idé at brække dem i mindre stykker inden de puttes i suppen, fordi de så er nemmere at spise. Simpelthen.

Thaisuppen kan laves i en stor wok, stor og dyb sauterpande eller i en gryde. Her har jeg brugt en stor sauterpande, og det fungerer fint.

Har du en rest tilbage, kan de sagtens gemmes på køl og varmes dagen efter. Det bliver smagen kun bedre af.

Se flere opskrifter på thailandsk mad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Grønkjær

    september 25, 2024 at 6:44 pm

    Dejlig suppe!!! Jeg tog og puttede en dåse hakkede flåede tomater i.

    Svar
  2. Hanne Kristensen

    august 21, 2024 at 2:26 pm

    Så skøn en suppe

    Svar
  3. Bjarne

    januar 30, 2023 at 8:53 pm

    Hej Holger

    Tak for en dejlig og overskuelig opskrift. Det var mit første forsøg med thaisuppe og det blev en virkelig god oplevelse.

    Venlig hilsen
    Bjarne

    Svar
  4. Ib Bermann

    januar 20, 2023 at 1:15 pm

    Jeg kan ikke bruge din hjemmesides opskrifter, ønsker at kunne udskrive så je ikke behøver at have computeren i køkkenet

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 20, 2023 at 2:53 pm

      Hej Ib
      Du kan printe alle opskrifter på Madens Verden. På computer ligger printknappen øverst ude i højrespalten sammen med stjernerne, tid og det øvrige.
      Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Sanne

    januar 03, 2023 at 11:02 pm

    Det er en super god og nem suppe! Overvejer at lave den til et større antal gæster. Mon ikke den kan laves i forvejen og fryses ned? Blot vente med forårsløg, peberfrugt og nudler til dagen. Eller ville du gøre andet?

    Svar
  6. Mathias

    oktober 24, 2021 at 5:47 pm

    Konge

    Svar
  7. Nuka

    januar 25, 2019 at 7:40 am

    Hej jeg har lavet retten det smager godt men jeg syntes der er meget vand + 2 da dåser6kokosmælk er det fejl med det mvh NV

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 25, 2019 at 9:20 am

      Hej Nuka

      Tak for det, og det er jeg glad for at høre. Du kan sagtens lave den med mindre mængde vand, det er blot fordi jeg synes det er dejligt med masser af suppe. Men skru gerne ned på vandmængden - det giver blot en endnu mere koncentreret smag.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  8. Ella Olsen

    marts 23, 2018 at 6:32 pm

    Jeg har i dag lavet Thaisuppen. Det er første gang, jeg laver thai-mad, og det blev super godt. Meget velsmagende .
    Nu må du godt grine, men jeg kunne ikke finde rød karry ...... indtil jeg fik googlet det og fandt ud af at det var en karypasta? Det ville have været en stor hjælp, hvis der i opskriften 1 teskefuld rød karrypasta.
    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 23, 2018 at 7:28 pm

      Hej Ella

      Mange tak for tilbagemeldingen - og jeg griner bestemt ikke 🙂

      Jeg er glad for at du kan lide opskriften, og jeg skal nok lige skrive det ind, så andre ikke også kommer i tvivl.

      Med de bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required