Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.
Du kan sagtens lave en hurtig andesauce, der samtidig også er særdeles velsmagende til andestegen.
Her kan du se hvordan du laver den nemme andesovs som en opbagt sovs med andefond, der så tilsættes lidt fløde og smages til.
I denne opskrift har jeg anvendt lidt gastrik, som jeg synes skal til. For det giver altså en andesauce en dybere og mere fyldig smag.
Du kan også blot tilsætte en smule eddike og lidt sukker til sovsen.
Opskriften giver andesauce til mindst fire personer.
Her kan du i øvrigt se hvordan du nemt og hurtigt laver en gastrik med blot to ingredienser.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på hurtig andesauce
Hurtig andesauce
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl vand
- 3 spsk andefond - koncentreret
- 1 dl fløde
- 1-2 spsk gastrik
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave din andefond. Kog fire deciliter vand op og tilsæt en passende mængde koncentreret andefond. Jeg plejer at anvende cirka tre spiseskefulde koncentreret andefond til denne sovs, men smag dig frem. Måske vil du bruge lidt mere eller lidt mindre.
- I en anden gryde smeltes to store spiseskefulde smør, og derefter piskes et par spiseskefulde hvedemel i.
- Pisk derefter gradvist din andefond i.
- Tilsæt så fløden og lad det simre i fem minutter, så du får kogt melsmagen ud af din andesauce.
- Smag andesaucen til med lidt gastrik, salt og friskkværnet peber. Er sovsen for tyk, kan du blot tilsætte lidt mere vand eller fløde. Du kan også smage til med 1-2 teskefulde ribsgele - det bliver sovsen ikke dårligere af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Nu er der en hurtig andesauce lige klar til servering.
Hvis du ønsker andesovsen mere mørk i farven, kan der selvfølgelig tilsættes lidt sovsekulør.
Herunder kan du i øvrigt se den korrekte stegetid på and, plus de gode tips og råd til andestegen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Christina
For hevlan en fantastisk sovs👏👏👏
Holger Rørby Madsen
Hej Christina
Alt for god - man kommer til at spise alt for meget af den 🙂
Fortsat glædelig jul - de bedste hilsner
Holger
Anne Marie Jeppesen
Denne opskrift, til hvor mange personer er den til. Jeg skal nemlig lave rigelig med sauce til 10 personer og er nysgerrig på, hvor mange jeg skal gange op med. Vh sauseelskeren
Holger Rørby Madsen
Hej Anne Marie
Jeg vil sige 4 personer. Men brug knapperne under Mængde i opskriftsboksen til at forhøje antallet.
Det er en dejlig andesovs, og den kan såmænd også nydes uden fløde, hvis man vil spare lidt mere på kalorierne 🙂
Alt det bedste og glædelig jul
Holger
Astrid’s Momse
Åhhhh Jeg savner anbefaling på køb af god fond(som til nem andesovs)Jeg bor desværre laaangt fra en rigtig slagter og synes fex andeBOUILLION er for salt. Pfh tak Astrid’s Momse
Ingrid Rötter
Tak for denne nemme opskrift !😋 Alligevel synes jeg, at der lige mangler vægten af andebryst - især når der er angivet 200 grader i 20-30 minutter, - jeg har også haft held med 150 grader i 90 min med andebryst omkring 300 g.
Emma
Bliver sovsen stadig god hvis man ikke tilsætter gastrik?
Eller kan man evt. tilsætte noget det ikke kræver så meget arbejde?
Holger Rørby Madsen
Hej Emma
Du kan sagtens lave den gode andesovs uden gastrik. Smag den til med lidt eddike og sukker. Det er skam rigtig fint også 🙂
Bedste hilsner
Holger