• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Hurtig andesauce

Hurtig andesauce

billederesultat for nem og hurtig andesauce
4.8 fra 50 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
116
SHARES
FacebookMessenger116PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. december 2023 - Udgivet:  24. december 2021

Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.

Du kan sagtens lave en hurtig andesauce, der samtidig også er særdeles velsmagende til andestegen.

Her kan du se hvordan du laver den nemme andesovs som en opbagt sovs med andefond, der så tilsættes lidt fløde og smages til.

I denne opskrift har jeg anvendt lidt gastrik, som jeg synes skal til. For det giver altså en andesauce en dybere og mere fyldig smag.

Du kan også blot tilsætte en smule eddike og lidt sukker til sovsen.

Opskriften giver andesauce til mindst fire personer.

Her kan du i øvrigt se hvordan du nemt og hurtigt laver en gastrik med blot to ingredienser.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Stegetid på and og andesteg
  • Klassisk andesovs
  • Langtidsstegt and

Opskrift på hurtig andesauce

billederesultat for nem og hurtig andesauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hurtig andesauce

4.78 fra 50 stemmer
Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 162
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl vand
  • 3 spsk andefond - koncentreret
  • 1 dl fløde
  • 1-2 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave din andefond. Kog fire deciliter vand op og tilsæt en passende mængde koncentreret andefond. Jeg plejer at anvende cirka tre spiseskefulde koncentreret andefond til denne sovs, men smag dig frem. Måske vil du bruge lidt mere eller lidt mindre.
  2. I en anden gryde smeltes to store spiseskefulde smør, og derefter piskes et par spiseskefulde hvedemel i.
  3. Pisk derefter gradvist din andefond i.
  4. Tilsæt så fløden og lad det simre i fem minutter, så du får kogt melsmagen ud af din andesauce.
  5. Smag andesaucen til med lidt gastrik, salt og friskkværnet peber. Er sovsen for tyk, kan du blot tilsætte lidt mere vand eller fløde. Du kan også smage til med 1-2 teskefulde ribsgele - det bliver sovsen ikke dårligere af.

Næringsindhold

Kalorier: 162kcalKulhydrater: 5gProtein: 2gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 44mgNatrium: 1534mgKalium: 46mgKostfibre: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 543IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 30mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu er der en hurtig andesauce lige klar til servering.

Hvis du ønsker andesovsen mere mørk i farven, kan der selvfølgelig tilsættes lidt sovsekulør.

Herunder kan du i øvrigt se den korrekte stegetid på and, plus de gode tips og råd til andestegen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina

    december 25, 2022 at 1:23 pm

    For hevlan en fantastisk sovs👏👏👏

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 25, 2022 at 4:18 pm

      Hej Christina
      Alt for god - man kommer til at spise alt for meget af den 🙂
      Fortsat glædelig jul - de bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Anne Marie Jeppesen

    december 13, 2022 at 6:32 am

    Denne opskrift, til hvor mange personer er den til. Jeg skal nemlig lave rigelig med sauce til 10 personer og er nysgerrig på, hvor mange jeg skal gange op med. Vh sauseelskeren

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 13, 2022 at 7:54 am

      Hej Anne Marie
      Jeg vil sige 4 personer. Men brug knapperne under Mængde i opskriftsboksen til at forhøje antallet.
      Det er en dejlig andesovs, og den kan såmænd også nydes uden fløde, hvis man vil spare lidt mere på kalorierne 🙂
      Alt det bedste og glædelig jul
      Holger

      Svar
  3. Astrid’s Momse

    november 06, 2022 at 9:18 pm

    Åhhhh Jeg savner anbefaling på køb af god fond(som til nem andesovs)Jeg bor desværre laaangt fra en rigtig slagter og synes fex andeBOUILLION er for salt. Pfh tak Astrid’s Momse

    Svar
  4. Ingrid Rötter

    november 10, 2021 at 8:15 am

    Tak for denne nemme opskrift !😋 Alligevel synes jeg, at der lige mangler vægten af andebryst - især når der er angivet 200 grader i 20-30 minutter, - jeg har også haft held med 150 grader i 90 min med andebryst omkring 300 g.

    Svar
  5. Emma

    november 15, 2020 at 11:05 am

    Bliver sovsen stadig god hvis man ikke tilsætter gastrik?
    Eller kan man evt. tilsætte noget det ikke kræver så meget arbejde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 15, 2020 at 4:56 pm

      Hej Emma
      Du kan sagtens lave den gode andesovs uden gastrik. Smag den til med lidt eddike og sukker. Det er skam rigtig fint også 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required