• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Nem og hjemmelavet varm chokoladesovs til vaniljeis

Nem og hjemmelavet varm chokoladesovs til vaniljeis

billederesultat for chokoladesovs
Chokoladesovs er næsten lige så nemt at lave selv som at slæbe en flaske med hjem fra supermarkedet. Her har jeg lavet den med en kakaoprocent på 47. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. november 2020 - Udgivet:  3. januar 2020

Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dette er en opskrift på hjemmelavet chokoladesovs, der er meget nem at lave selv. Chokoladesovsen er varm og god til is og andre desserter.
  2. Kakaoprocent
  3. Opskrift på chokoladesovs
  4. Nem og hjemmelavet varm chokoladesovs til vaniljeis
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
Gå til opskrift

Dette er en opskrift på hjemmelavet chokoladesovs, der er meget nem at lave selv. Chokoladesovsen er varm og god til is og andre desserter.

Mange køber den færdige chokoladesovs, men den er faktisk uhyre nem at lave selv. Og det tager kun få minutter.

Du skal blot bruge en plade chokolade, lidt fløde og vand. Og en tykbundet kasserolle.

Kakaoprocent

Jeg har her lavet chokoladesovsen med en kakaoprocent på 47. Det giver en noget mindre bitter sovs, der minder lidt hen i retning af mælkechokolade.

Derfor er denne chokoladesovs da også meget god til børn, der ofte synes chokoladen kan blive for bitter.

Du kan selvfølgelig sagtens lave den af en mere mørk chokolade, eksempelvis med en kakaoprocent på 70. Det er en smagssag, og fremgangsmåden er præcis den samme.

Chokoladesovsen er selvfølgelig helt perfekt til hjemmelavet vaniljeis.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan
  • Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter
  • Chokolademousse - opskrift på klassisk mousse

Opskrift på chokoladesovs

billederesultat for chokoladesovs

Nem og hjemmelavet varm chokoladesovs til vaniljeis

Dette er en opskrift på hjemmelavet chokoladesovs, der er meget nem at lave selv. Chokoladesovsen er varm og god til is og andre desserter.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetSøde sager
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g chokolade - grofthakket, med en kakaoprocent på 47
  • 3 spsk piskefløde
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde

  • Find en tykbundet kasserolle frem, og kom cirka to trediedele af chokoladen op i gryden sammen med to spiseskefulde vand.
  • Lad chokoladen smelte ved lav varme, mens du forsigtigt rører rundt med en spiseske. Pas på gryden ikke bliver for varm.
  • Du kan også vælge at smelte chokoladen over et vandbad, hvor du sætter en skål eller kasserolle ned i en større gryde med kogende vand.
  • Men hvis du er forsigtig, kan du sagtens bare lave den direkte i en kasserolle.
  • Når chokoladen er helt smeltet kommer du resten af chokoladen i gryden, og lader den smelte under omrøring.
  • Derefter rører du piskefløden ud i den smeltede chokolade, og så er chokoladesovsen klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
165
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
7
mg
0
%
Kalium
 
83
mg
2
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
165
IU
3
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet chokoladesovs passer perfekt til is, men også til desserter med frugt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required