Opskrift på en nem dessert med kirsebær. Jævn en god kirsebærsauce, og pynt den med letpisket flødeskum og hakkede pistacienødder.
Opskriften på nem dessert med kirsebær er beregnet som en dessert til seks personer.
Ingredienser til nem dessert med kirsebær
Creme i bunden af desserten laver du af
2 deciliter mælk
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spiseskefuld sukker
2 teskefulde vaniljesukker
2 spiseskefulde Maizena
Kirsebærsauce laves af
1 glas kirsebærsauce (cirka 360 gram)
1 teskefuld Maizena udrørt i lidt koldt vand
Letpisket fløde med vanilje
2 deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker
Pynt
Pistacienødder
Fremgangsmåde
- Start med at lave cremen. Kom en smule af mælken i en kop sammen med Maizena. Rør den ud. Kom resten af mælken i en kasserolle, og varm den op sammen med æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker. Når det koger, pisker du den udrørte Maizena i, og pisker indtil cremen tykner. Hæld cremen i en skål, drys med lidt rørsukker og lad den køle helt af.
- Hæld kirsebærsaucen i en gryde, og kog den forsigtigt op. Rør Maizena ud i lidt vand, og jævn kirsebærsaucen. Lad også den køle helt af.
- Find seks små glas frem, og fordel cremen i bunden af glassene. Fordel derefter kirsebærsaucen oven på cremen, og stil glassene i køleskabet, hvor de gerne må stå nogle timer. Det er kun godt for smagen, så du kan sagtens lave desserten i god tid.
- Lige inden servering pisker du fløden let sammen med vaniljesukker, og lægger en stor spiseskefulde flødeskum oven på kirsebærsaucen i hvert glas.
- Hak pistacienødder groft, og drys dem oven på flødeskummet.
Servér straks - og det er en af de bedste desserter, som du nogensinde har lavet og serveret!
Se også mine opskrifter på dessert:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: