• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Hjemmelavet bearnaise essens

Hjemmelavet bearnaise essens

billederesultat for bearnaise essens
Du kan på få minutter lave en nem bearnaise essens, som efterfølgende bruges til bearnaise sovs. Denne opskrift er med video. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  22. oktober 2020

Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på en nem bearnaise essens lavet helt fra bunden. Bearnaise essensen koges på få minutter, og bruges til bearnaise sauce.
  2. Opskrift på nem bearnaise essens
  3. Hjemmelavet bearnaise essens - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Note
Gå til opskrift

Min opskrift på en nem bearnaise essens lavet helt fra bunden. Bearnaise essensen koges på få minutter, og bruges til bearnaise sauce.

Du kan sagtens lave din egen bearnaise essens, og du bliver nok overrasket over hvor nemt og hurtigt det er.

Essensen laves på en bund af eddike og hvidvin. Her har jeg anvendt en sherryeddike, som jeg synes er god til bearnaise essens.

Men du kan sagtens bruge andre eddiker, herunder en almindelig hvidvinseddike. Det er op til dig.

Essensen skal blot koges i cirka tre minutter, hvor den reduceres til et par store spiseskefulde essens.

Derefter er den klar til din hjemmelavede bearnaise sovs, som du finder et link til her.

Opskriften giver essens til bearnaise sovs til fire personer.

Vild med bearnaise? Så gå ikke glip af disse:

  • Bearnaisekartofler - nemme kartofler med bearnaise smag
  • Snyde bearnaise på 2 minutter - lavet med stavblender
  • Blomkålsbearnaise - sundere bearnaise lavet af blomkål

Opskrift på nem bearnaise essens

billederesultat for bearnaise essens

Hjemmelavet bearnaise essens - nem opskrift

Min opskrift på en nem bearnaise essens lavet helt fra bunden. Bearnaise essensen koges på få minutter, og bruges til bearnaise sauce.
Bedømmelse
4.8 fra 10 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 5 spsk sherryeddike
  • 5 spsk hvidvin - tør
  • 1 skalotteløg - finthakket
  • 2 spsk estragon - stokke og blade, spar ikke på det1
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Gør skalotteløg og estragon klar. Skalotteløg pilles og hakkes ganske fint.
  • Pil de bedste blade fra estragonen, og læg dem til side til din bearnaise sovs. Du skal bruge et par skefulde til sovsen. Stokke og lidt flere blade hakkes til essensen, og her skal du bruge to spiseskefulde, så du får den rigtige smag i din bearnaise essens.
  • Varm en kasserolle op og kom sherryeddike og hvidvin i.
  • Tilsæt så skalotteløg og kog op.
  • Så kommes hakkede stokke og blade fra estragon ved sammen med et nip salt.
  • Lad essensen koge ind så du har et par spiseskefulde tilbage. Det tager omkring tre minutter.
  • Sigt din bearnaise essens ned i en lille skål, og nu er den klar til brug.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
34
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.02
g
Natrium
 
15
mg
1
%
Kalium
 
147
mg
4
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
0.5
g
2
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
147
IU
3
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
45
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Note

Den færdige bearnaise essens er nu klar til brug, men kan også opbevares i en lille flaske til senere brug.

Holdbarheden er mindst et par uger.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian Veggerby

    september 29, 2024 at 12:30 pm

    Hej. Tusinde tak for opskriften 🤩. Hvor lang tid kan det mon holde sig?

    Svar
  2. Anja

    november 06, 2021 at 3:52 pm

    En succes hver gang.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required