Indhold
Æbletærte
Ingredienser
- 130 g smør (blødt)
- 130 g sukker
- 5 g vaniljesukker (svarende til 1 teskefuld)
- 1 æg
- 130 g hvedemel
- 2 æbler (gerne Discovery)
- 15 g sukker
- 1 tsk kanel
- 15 g hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- 130 g smør, der er blødt, skæres i mindre stykker og kommes i en skål sammen med 130 g sukker og 5 g vaniljesukker. Piskes luftigt.
- Tilsæt 1 æg og pisk dejen endnu mere luftig.
- Kom så 130 g hvedemel ved, og vend det sammen. Brug en dejskraber - her skal du altså ikke piske.
- Beklæd en lille tærteform med bagepapir. Dejen til nem æbletærte passer til en tærteform med en diamater på ca. 20 centimeter.
- Fordel dejen jævnt i formen - og sørg for den kommer godt ud i kanten hele vejen rundt.
- Skyl 2 æbler og skær dem i halve. Skær kernehuset fra og snit derefter de halverede æbler i skiver.
- Læg æbleskiverne pænt ned i dejen hele vejen rundt ud mod kanten, og slut af med nogle skiver æble i midten. Se evt. billedet.
- Drys med 15 g sukker, 1 tsk kanel og 15 g hasselnøddeflager.
- Den nemme æbletærte bages midt i ovnen i ca. 35 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på nem æbletærte
Nem æbletærte er en opskrift på klassisk tærte med æbler, og kagen er altså mega nem at lave.
Dejen klares på få minutter, hvorefter den pyntes med de skønne æbleskiver og drysses med lidt sukker, kanel og hasselnøddeflager.
Brug dine yndlingsæbler til den fantastisk æbletærte - selv er jeg meget glad for de lidt syrlige og sprøde Discovery æbler til denne kage. Der er nok til fire personer i æblekagen.
Se også de populære opskrifter på:
Billeder
Her kan du se flere billeder af nem æbletærte.


Tips
Nu har du bagt en nem æbletærte, som tages ud af ovnen og køles lidt af.
Serveres naturligvis med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse nem æbletærte. Lad den tø langsomt op på køkkenbordet, inden den serveres. Du kan eventuelt lune den i ovnen i 5-10 minutter ved 180 grader varmluft. Hold øje med den, så den ikke bliver tør.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Pia Askebjerg Mærsk skriver
Hej Holger
Jeg har nu bagt 2 stk. af æbletærten.
De er bestemt ikke ret høje, ser dog fine ud, men mangler der måske bagepulver eller natron i opskriften?
Venlig hilsen Pia
Kirsten Lund-Hansen skriver
Jeg har bagt denne dejlige nemme æbletærte igen i dag, men har brugt 2 æg, da jeg syntes, den var lidt for kompakt sidst. Nu venter jeg på resultatet?
Sidst jeg bagte den, brugte jeg pærer, som vi har rigeligt af i haven. Den smagte også rigtig dejligt, men var som tidligere skrevet, lidt kompakt. Bedste hilsen Kirsten
Michelle skriver
Den lyder så lækker, skal bestemt prøves.
Hvis man skal lave tærten i 2 springforme (28 cm) vil du så lave opskriften x 3? 😀
Mogens Møller skriver
Tærten “sidder lige skabet”
Lone kalb andresen skriver
Æbletærten er bare meget nem at lave og den smager super godt
Grethe skriver
Den nemmeste og bedste æbletærte jeg kender....smager himmelsk
Bodil skriver
Kan æbletærten fryses?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bodil
Ja, du kan sagtens fryse æbletærten ned.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Dorte Julsgård Rasmussen skriver
Det var da en rigtig dejlig æbletræet. Den tog ingen tid at røre sammen, ingredienser man altid har hjemme, æblerne kom fra naboen ja alt i alt nemmere end kører til bageren. Nå ja og så smagte den himmelsk 🫶🫶
Holger Rørby Madsen skriver
Mange tak, Dorte - det er dejligt at høre.
Og ja - forbløffende nem at lave 🙂
Alt det bedste
Holger
Linda Jørgensen skriver
Den smager simpelthen fantastisk
lene skriver
mange tak - er virkelig god og nem og hurtig - måske lidt for sød efter min smag - prøver med mindre sukker næste gang - er der en nem måde at fordele dejen på - på bagepapiret - klistrer til alt - - måske mere mel ? eller bagepulver i stedet for æg ??
Claus skriver
Jeg blev også frustreret over bagepapiret og kørte dejen direkte på porcelain.. Det fungerede fint, og sikkert endnu bedre hvis tærtefadet havde været smurt med lidt smør.
Margriet skriver
Du kan ta bagepapiret, gøre det vådt. kramme det helt sammen, folde det ud, ryste vandet af, lægge det fladt på køkkenbordet, smøre dejen ud på papiret svarende til formens størrelse plus kant, lige tykt overalt, du kan bruge en fugtet paletkniv, løfte papiret med dej op i formen, det fugtige papir gør at den lægger sig pænt i formen, klip overskydende papir væk.
Momse skriver
100 % Super lækker og nem æbletærte 😋
Jette skriver
Helt sikkert en dejlig kage, men ikke en tærte i min teknologi.
En tærte er med mørdej
Mette V skriver
Hej Holger!
Det er den bedste æbletræet jeg har smagt!
Holger Rørby Madsen skriver
Tusind tak, Mette - det er jeg super glad for at høre 🙂
Og jeg er enig - det er ret god æbletærte.
Alt det bedste
Holger