• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Napolitansk pizza opskrift – lav verdens bedste pizza

Napolitansk pizza opskrift – lav verdens bedste pizza

Kan du ikke lige tage til Napoli, så lad Napoli komme til dig. Følg denne napolitansk pizza opskrift og smag én af verdens bedste pizzaer hjemme. Foto: Charlotte Mithril
Kan du ikke lige tage til Napoli, så lad Napoli komme til dig. Følg denne napolitansk pizza opskrift og smag én af verdens bedste pizzaer hjemme. Foto: Charlotte Mithril

Opdateret:  1. august 2024 - Udgivet:  6. oktober 2020

Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en napolitansk pizza opskrift på den klassiske og verdenskendte napolitanske pizza Margherita - også kaldet verdens bedste pizza.
  2. Kræver en brændefyret ovn
  3. Vælg de bedste råvarer
  4. Napolitansk pizza opskrift
  5. Napolitansk pizza
  6. Ingredienser
  7. Fremgangsmåde
  8. Tips og tricks
  9. Pizza Margherita
Gå til opskrift

Her får du en napolitansk pizza opskrift på den klassiske og verdenskendte napolitanske pizza Margherita - også kaldet verdens bedste pizza.

Selvom du her får en napolitansk pizza opskrift, så er det desværre de færreste, der kan lave den hjemme.

Det kræver nemlig en brændefyret ovn at lave den helt ægte napolitanske pizza.

Flere og flere er dog begyndt at få de brændefyrede ovne hjemme for eksempel i haven, og er du så heldig at have adgang til den brandvarme ovn, så er det bare med at lave denne skønne pizza.

Kræver en brændefyret ovn

En af årsagerne til, at du kun kan få den helt rigtige smag i en brændefyret ovn, er den meget høje temperatur, du kan få her.

Napolitansk pizza skal nemlig bages i en ovn, der er op til 500 grader varm. Til gengæld skal den så kun have 60-90 sekunder i den varme ovn.

Det giver en fantastisk smag og tekstur til din pizzabund at bage den på denne måde. Den får en dejlig brændt smag fra brændet, og konsistensen er både sej og sprød på én gang.

Vælg de bedste råvarer

En klassisk napolitansk pizza er egentligt bare en pizza Margherita med tomat, ost og basilikum. Vælger du råvarer uden meget smag, kan det derfor blive en kedelig omgang.

Vil du have den helt rigtige smag, bør du derfor vælge dine råvarer, så de har masser af smag.

I Napoli bruger de kun råvarer fra lokalområdet, så smag på dine råvarer og lad være med at spare ved at købe for eksempel en billig ost.

En ægte napolitansk pizza Margherita laves helst med en frisk bøffelmælksmozzarella.

Napolitansk pizza opskrift

Kan du ikke lige tage til Napoli, så lad Napoli komme til dig. Følg denne napolitansk pizza opskrift og smag én af verdens bedste pizzaer hjemme. Foto: Charlotte Mithril

Napolitansk pizza

Her får du en napolitansk pizza opskrift på den klassiske og verdenskendte napolitanske pizza Margherita - også kaldet verdens bedste pizza.
Bedømmelse
4.9 fra 14 stemmer
RetPizza
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 8 timer timer
Samlet tid: 8 timer timer 30 minutter minutter
Antal 5 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Charlotte Mithril

Ingredienser

  • ½ l vand
  • 25 g salt
  • 1,5-2 g gær
  • 800-900 g hvedemel - Tipo 00
  • 10-12 friske tomater
  • 4-500 g bøffelmælksmozzarella
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 5 spsk olivenolie - Ekstra jomfru

Fremgangsmåde

  • Hæld ½ liter vand i en røremaskine og opløs saltet i vandet.
  • Hæld cirka 100 gram af melet i og tilsæt gær.
  • Start røremaskinen og tilsæt gradvist mere mel, indtil dejen har den korrekte konsistens. Det kan godt tage cirka 20 minutter i røremaskinen at få den helt rigtige konsistens. Dejen bør være sammenhængende, blød og elastisk, når den er færdig og må endelig ikke blive for tør.
  • Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur overdækket med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i minimum 2 timer.
  • Del dejen op i stykker af 200-280 gram, afhængig af hvor store du ønsker din pizzaer. 200 gram giver pizza på cirka 22 cm i diameter, mens 280 gram giver pizza på cirka 35 cm i diameter.
  • Form hvert stykke dej til en kugle og lad dem hæve ved stuetemperatur dækket med et fugtigt viskestykke i minimum 6 timer.

Forberedelse af fyldet

  • Fjern den tynde hinde fra de friske tomater ved at blanchere dem kort, og skær dem derefter i små stykker, som du moser blidt.
  • Skær bøffelmælksmozzarella i tynde skiver.
  • Skyl den friske basilikum og pluk de friske blade af.

Lav pizzaerne

  • Efter hævning formes dejkuglerne nu til pizzaer. Dette gøres altid med hænderne, hvor man presser fingrene fra begge hænder ned i midten af dejen. Drej pizzaen en smule og pres igen alle fingre ned i midten, og sådan fortsætter du med at trykke og dreje indtil din pizza har fået den ønskede størrelse.
  • Herefter kommes fyldet på. Først de mosede tomater, der fordeles på hele pizzaen. Så fordeles basilikum og bøffelmælksmozzarella og til sidste fordeles en spiseskefuld ekstra jomfruolivenolie i en fin stråle over pizzaen.
  • Bag pizzaerne i en brændefyret ovn ved 430-480 grader i 60-90 sekunder.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og tricks

Nu har du fået en ægte napolitansk pizza opskrift på pizza Margherita. Men har du ikke en brændefyret ovn eller synes du, det tager for lang tid med de to lange hævninger, kan du godt lave en pizza, der er lidt nemmere at gå til og stadig smager fantastisk.

Prøv for eksempel denne opskrift på pizza Margherita, der kan bages i en helt almindelig ovn og kun skal hæve i 45 minutter.

Pizza Margherita

4.9 fra 12 stemmer
Pizza Margherita er en nem opskrift på pizza i bradepande. Du laver en pizza, der fylder hele bradepanden, og den rækker til 4 personer.
Gå til opskrift
billede med pizza margherita i bradepande
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. claudio

    februar 04, 2025 at 12:27 pm

    i en brændefyret ovn???.. sig mig er opsrkifterne kun til millionærer? 😀
    Hvad om i tilbød et alternativ til ovne der kan ramme de 400+ grader.
    eller helt droppe 1% rich peoples opskrifter. 😉

    Svar
  2. P.

    december 06, 2023 at 11:03 pm

    ▢1,5-2 gram gær?

    Lyder lidt forkert?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 07, 2023 at 10:22 am

      Hejsa
      Nej, det er en korrekt mængde gær. Husk, at hævetiden er lang 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Mia

    februar 14, 2021 at 11:25 am

    Skal der bruges 1/2 eller 1 liter vand? I opskrift står 1/2 og i fremgangsmåde 1 liter?

    Svar
    • Charlotte Mithril

      februar 15, 2021 at 12:36 pm

      Hej Mia, der skal 1/2 liter vand i dejen. Jeg beklager, der har sneget sig en skrivefejl ind i fremgangsmåden - den er rettet nu.
      God fornøjelse!
      De bedste hilsner
      Charlotte

      Svar
  4. Rune

    oktober 07, 2020 at 10:24 pm

    Jeg har lavet napolitansk pizza i alm ovn med stor succes. Det er naturligvis ikke lige så godt som originalen men. Det er rigtig godt.
    Lav pizza dej og put kun tomat sovs på, og smide pizzaen på bagepapir, på en rist i en ovn med varmluft på 300c I 5 min. Vend pizzaen 180 efter 2.5 min.

    Tag pizzaen ud og sæt ovnen på grill m. Blæs, 300c, og put pecorino ost, frisk mozeralla, basilikum og et skvæt olivenolie på, og bag den i ovnen i 2-5 min yderligere (hold øje)
    Det giver en RIGTIG tæt-på rigtig pizza og tager ikke lang tid.

    Det vigtigt ikke at putte for meget tomat sovs på da bunden skal bage, hvilket den ikke kan hvis den er søbet ind

    Svar
    • Charlotte Mithril

      oktober 08, 2020 at 9:33 am

      Hej Rune

      Mange tak for dit input. Det er helt sikkert værd at prøve, hvis man ikke har adgang til den brændefyrede ovn eller lige er på vej til Napoli 🙂

      De bedste hilsner
      Charlotte

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required