Sådan laver du de lækreste nakkekoteletter i sennepssovs. Du kan både stege dem i grillen eller i ovn, og de bliver fantastiske.
Nakkekoteletter i sennepssovs er en af de nemme opskrifter, der næsten passer sig selv.
Men tilberedningen i ovnen gør koteletterne møre som smør, og de laves sammen med gulerødder og den lækre sennepssovs.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på nakkekoteletter i sennepssovs
Nakkekoteletter i sennepssovs (i grill eller ovn)
Ingredienser
- 4 nakkekoteletter - store
- 4 gulerødder
- 2,5 dl kalvefond
- 2,5 dl fløde
- 2 tsk sennep - eller mere, hvis du synes
- 1 håndfuld frisk timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Gulerødderne vaskes, og både top og bund kasseres. Del gulerødderne i kvarte på den lange led.
- Læg dem i et ildfast fad. Kalvefond og fløde hældes ved sammen med sennep, timian, samt lidt salt og friskkværnet peber.
- Nu er der to muligheder, afhængig om du vil tilberede nakkekoteletterne i grill eller ovn.
- I grillen bruner du nakkekoteletterne ved direkte varme på begge sider, hvorefter de krydres med salt og peber. Gerne også nogle kviste frisk timian. Læg dem i fadet ovenpå gulerødder og sennepssovs, og beklæd fadet med sølvpapir.
- Grill dem ved indirekte varme i en time. Efter 40 minutter fjernes sølvpapiret. Temperaturen i grillen må gerne være lige under 200 grader.
- Vil du lave nakkekoteletter i ovnen, brunes nakkekoteletterne på en varm pande med lidt smør. Kom dem derefter i fadet, og krydr med salt og peber. Læg timiankviste ved.
- Luk fadet med sølvpapir og steg dem i ovnen ved 190 grader varmluft i en time. Fjern også her sølvpapiret efter 45 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Servér de lækre og meget møre nakkekoteletter med sennepssovs, gulerødderne og eventuelt hasselback kartofler.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Freja
Ingen succes her. Alt for vandet
Holger Rørby Madsen
Hej Freja
Man kan sagtens blot tilsætte lidt mindre væske, hvis man ønsker det 🙂
Alt det bedste
Holger
Jette Bech
Er det Dion sennep eller alm?
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Du kan bruge lige hvad du har eller synes. Jeg anvender ofte Maille med honning - det er en dejlig allround sennep i maden 🙂
De bedste hilsner
Holger
Lars
Hasselback kartofler som er i opskriften kører 200 grader og retten 190 grader, skal vi have tilkøbe en ekstra ovn? eller findes der et kompromis? eller forslag.
mvh. ham med kun en ovn.....
Holger Rørby Madsen
Hej Lars
God pointe 🙂
Steg du bare det hele ved 200 grader - det skal nok blive fint.
De bedste hilsner
Holger
- der også kun har én ovn 🙂