• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nakkekoteletter i sennepssovs (i grill eller ovn)

Nakkekoteletter i sennepssovs (i grill eller ovn)

Meget møre nakkekoteletter i sennepssovs, der laves i enten grill eller ovn. Og dte giver en super dejlig sovs. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
328
SHARES
FacebookMessenger328PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  31. august 2023

Sådan laver du de lækreste nakkekoteletter i sennepssovs. Du kan både stege dem i grillen eller i ovn, og de bliver fantastiske.

Nakkekoteletter i sennepssovs er en af de nemme opskrifter, der næsten passer sig selv.

Men tilberedningen i ovnen gør koteletterne møre som smør, og de laves sammen med gulerødder og den lækre sennepssovs.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kylling i sennepssovs
  • Sennepsbøffer i fad
  • Sennepsmørbrad

Opskrift på nakkekoteletter i sennepssovs

Meget møre nakkekoteletter i sennepssovs, der laves i enten grill eller ovn. Og dte giver en super dejlig sovs. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nakkekoteletter i sennepssovs (i grill eller ovn)

5 fra 1 stemme
Sådan laver du de lækreste nakkekoteletter i sennepssovs. Du kan både stege dem i grillen eller i ovn, og de bliver fantastiske.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 451
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 nakkekoteletter - store
  • 4 gulerødder
  • 2,5 dl kalvefond
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk sennep - eller mere, hvis du synes
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Gulerødderne vaskes, og både top og bund kasseres. Del gulerødderne i kvarte på den lange led.
  2. Læg dem i et ildfast fad. Kalvefond og fløde hældes ved sammen med sennep, timian, samt lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Nu er der to muligheder, afhængig om du vil tilberede nakkekoteletterne i grill eller ovn.
  4. I grillen bruner du nakkekoteletterne ved direkte varme på begge sider, hvorefter de krydres med salt og peber. Gerne også nogle kviste frisk timian. Læg dem i fadet ovenpå gulerødder og sennepssovs, og beklæd fadet med sølvpapir.
  5. Grill dem ved indirekte varme i en time. Efter 40 minutter fjernes sølvpapiret. Temperaturen i grillen må gerne være lige under 200 grader.
  6. Vil du lave nakkekoteletter i ovnen, brunes nakkekoteletterne på en varm pande med lidt smør. Kom dem derefter i fadet, og krydr med salt og peber. Læg timiankviste ved.
  7. Luk fadet med sølvpapir og steg dem i ovnen ved 190 grader varmluft i en time. Fjern også her sølvpapiret efter 45 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 451kcalKulhydrater: 8gProtein: 32gFedt: 32gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 160mgNatrium: 965mgKalium: 794mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 11128IUVitamin C: 4mgCalcium: 77mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Servér de lækre og meget møre nakkekoteletter med sennepssovs, gulerødderne og eventuelt hasselback kartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Freja

    maj 10, 2021 at 7:14 pm

    Ingen succes her. Alt for vandet

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 11, 2021 at 8:24 am

      Hej Freja
      Man kan sagtens blot tilsætte lidt mindre væske, hvis man ønsker det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jette Bech

    marts 08, 2021 at 5:39 pm

    Er det Dion sennep eller alm?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 09, 2021 at 8:38 am

      Hej Jette
      Du kan bruge lige hvad du har eller synes. Jeg anvender ofte Maille med honning - det er en dejlig allround sennep i maden 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Lars

    februar 06, 2020 at 5:53 pm

    Hasselback kartofler som er i opskriften kører 200 grader og retten 190 grader, skal vi have tilkøbe en ekstra ovn? eller findes der et kompromis? eller forslag.
    mvh. ham med kun en ovn.....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2020 at 8:51 am

      Hej Lars
      God pointe 🙂
      Steg du bare det hele ved 200 grader - det skal nok blive fint.
      De bedste hilsner
      Holger
      - der også kun har én ovn 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required