Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nakkekoteletter i sennepssovs (i grill eller ovn)

Nakkekoteletter i sennepssovs (i grill eller ovn)

Meget møre nakkekoteletter i sennepssovs, der laves i enten grill eller ovn. Og dte giver en super dejlig sovs. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook331PinterestSMSEmailMessenger
331
DELINGER

Sådan laver du de lækreste nakkekoteletter i sennepssovs. Du kan både stege dem i grillen eller i ovn, og de bliver fantastiske.

Nakkekoteletter i sennepssovs er en af de nemme opskrifter, der næsten passer sig selv.

Men tilberedningen i ovnen gør koteletterne møre som smør, og de laves sammen med gulerødder og den lækre sennepssovs.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kylling i sennepssovs
  • Sennepsbøffer i fad
  • Sennepsmørbrad

Opskrift på nakkekoteletter i sennepssovs

Nakkekoteletter i sennepssovs (i grill eller ovn)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Sådan laver du de lækreste nakkekoteletter i sennepssovs. Du kan både stege dem i grillen eller i ovn, og de bliver fantastiske.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 nakkekoteletter (store)
  • 4 gulerødder
  • 2,5 dl kalvefond
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk sennep (eller mere, hvis du synes)
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Gulerødderne vaskes, og både top og bund kasseres. Del gulerødderne i kvarte på den lange led.
  2. Læg dem i et ildfast fad. Kalvefond og fløde hældes ved sammen med sennep, timian, samt lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Nu er der to muligheder, afhængig om du vil tilberede nakkekoteletterne i grill eller ovn.
  4. I grillen bruner du nakkekoteletterne ved direkte varme på begge sider, hvorefter de krydres med salt og peber. Gerne også nogle kviste frisk timian. Læg dem i fadet ovenpå gulerødder og sennepssovs, og beklæd fadet med sølvpapir.
  5. Grill dem ved indirekte varme i en time. Efter 40 minutter fjernes sølvpapiret. Temperaturen i grillen må gerne være lige under 200 grader.
  6. Vil du lave nakkekoteletter i ovnen, brunes nakkekoteletterne på en varm pande med lidt smør. Kom dem derefter i fadet, og krydr med salt og peber. Læg timiankviste ved.
  7. Luk fadet med sølvpapir og steg dem i ovnen ved 190 grader varmluft i en time. Fjern også her sølvpapiret efter 45 minutter.

Næringsindhold

Kalorier451kcalKulhydrater8gProtein32gFedt32gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.1gKolesterol160mgNatrium965mgKalium794mgKostfibre2gSukker5gVitamin A11128IUVitamin C4mgCalcium77mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Servér de lækre og meget møre nakkekoteletter med sennepssovs, gulerødderne og eventuelt hasselback kartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Freja skriver

    maj 10, 2021 at 7:14 pm

    Ingen succes her. Alt for vandet

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 11, 2021 at 8:24 am

      Hej Freja
      Man kan sagtens blot tilsætte lidt mindre væske, hvis man ønsker det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jette Bech skriver

    marts 08, 2021 at 5:39 pm

    Er det Dion sennep eller alm?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 09, 2021 at 8:38 am

      Hej Jette
      Du kan bruge lige hvad du har eller synes. Jeg anvender ofte Maille med honning - det er en dejlig allround sennep i maden 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Lars skriver

    februar 06, 2020 at 5:53 pm

    Hasselback kartofler som er i opskriften kører 200 grader og retten 190 grader, skal vi have tilkøbe en ekstra ovn? eller findes der et kompromis? eller forslag.
    mvh. ham med kun en ovn.....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2020 at 8:51 am

      Hej Lars
      God pointe 🙂
      Steg du bare det hele ved 200 grader - det skal nok blive fint.
      De bedste hilsner
      Holger
      - der også kun har én ovn 🙂

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required