Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Nakkekam i ovn (langtidsstegt i bradepande)

Nakkekam i ovn (langtidsstegt i bradepande)

Billede af nakkekam i ovn.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
115
SHARES
FacebookMessenger115PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. september 2025 - Udgivet: 7. september 2017
Oversigt over indhold
  • Her får du den bedste opskrift på nakkekam i ovn. Nakkekammen skæres ud og langtidssteges med hvidløg og en lækker marinade.
  • Opskrift på nakkekam i ovn
  • Nakkekam i ovn (langtidsstegt i bradepande)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Her får du den bedste opskrift på nakkekam i ovn. Nakkekammen skæres ud og langtidssteges med hvidløg og en lækker marinade.

Nakkekam i ovn er virkelig lækker mad, der giver et virkelig mørt stykke kød. Nakkekammen deles i mindre stykker, som brunes og langtidssteges i et fad.

Køb en hel nakkekam (det et ret billigt stykke kød), eller bed slagteren skære nogle meget tykke "bøffer" ud. Opskriften er til fire personer, hvor der et stykke kød til hver - plus lidt ekstra.

Se flere opskrifter:

  • Grillet nakkekam med 30 fed hvidløg
  • Pulled pork opskrift
  • Italiensk gryderet med svinenakke
  • Gryderet med nakkefilet

Opskrift på nakkekam i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nakkekam i ovn (langtidsstegt i bradepande)

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 667
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1200 g nakkekam - 3 tykke skiver på ca. 400 g/stk.
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 tsk paprika - gerne røget paprika
  • 2 tsk rosmarin - tørret
  • 1 tsk løgpulver
  • 6 fed hvidløg - afhængig af din glæde ved hvidløg
  • 2 rødløg
  • 2,5 dl vand
  • 3 spsk hønsefond - koncentreret
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Køb en hel nakkekam og skær tre meget tykke bøffer af den. Gerne cirka 4-5 centimeter i tykkelse. Del så bøfferne i to halvdele, så du nu har seks stykker nakkekam af en hvis størrelse.
  2. Kom en god klat smør på en meget varm pande sammen med lidt olie, og brun kødstykkerne grundigt på begge sider, hvor kødet saltes undervejs. Brun stykkerne ad to omgange, så du har tre ad gangen. Så sikrer du at kødet ikke koger, men brunes.
  3. Læg det færdigbrunede kød i et ildfast fad.
  4. Halvdelen af hvidløgene pilles og knuses, hvorefter de lægges i fadet til kødet. Rødløg pilles og skæres i mindre både, som ligeledes kommes ved. Hæld vand ved sammen med lidt hønsefond. I stedet for koncentrat kan du bruge en bouillonterning.
  5. Kom olien i en lille skål sammen med akaciehonning, paprika, rosmarin og løgpulver. Resten af hvidløgene hakkes helt fint og kommes ved, hvorefter marinaden røres godt sammen. Fordel nu hvidløgsmarinaden ovenpå kødet, og krydr derefter med friskkværnet peber.
  6. Dæk fadet med sølvpapir, som lukkes helt tæt langs kanten.
  7. Stil fadet i ovnen ved 200 grader varmluft, og steg det nu i en time og tre kvarter (105 minutter). Derefter har du den møreste nakkekam med masser af smag.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 667kcalKulhydrater: 12gProtein: 68gFedt: 37gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 23gKolesterol: 189mgNatrium: 777mgKalium: 1243mgKostfibre: 1gSukker: 7gVitamin A: 42IUVitamin C: 8mgCalcium: 45mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Nakkekam i ovn serveres eventuelt med flødekartofler og en lækker spidskålssalat med æble og avocado. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 01, 2025 at 11:01 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Edel Eriksen skriver

    oktober 24, 2024 at 3:16 pm

    Fantastisk ret mad. Vi er helt blæst omkuld. Den vil blive brugt mange gange

    Svar
  3. Majbrith skriver

    juni 12, 2024 at 12:31 pm

    Undrer mig over at skulle skære kødet i 4-5 cm tykkelse, for så at dele det i 2. Hvad er forskellen på at skære 21/2 cm i stedet fra start?

    Svar
    • Mariann Willumsen skriver

      september 01, 2025 at 10:41 am

      Majbrith juni 12, 2024 at 12:31 pm
      Undrer mig over at skulle skære kødet i 4-5 cm tykkelse, for så at dele det i 2. Hvad er forskellen på at skære 21/2 cm i stedet fra start?

      Kære Holger
      Det har jeg også undret mig over? - Men man kan vel gøre som man vil, bare resultatet er at hvert stykke kød er ca. 2-2,5 cm tykke?

      Mvh Mariann

      Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 01, 2025 at 11:02 am

      Hej Majbrith og Mariann
      Tak fordi du spørger. Skiverne skal ikke være så tynde, men ca. 4-5 centimeter. Som du så skærer over på den anden led, så du altså ender op med 6 halve og tykke bøffer. Håber det giver mening 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required