Her får du den bedste opskrift på nakkekam i ovn. Nakkekammen skæres ud og langtidssteges med hvidløg og en lækker marinade.
Nakkekam i ovn er virkelig lækker mad, der giver et virkelig mørt stykke kød.
Nakkekammen deles i mindre stykker, som brunes og langtidssteges i et fad.
Køb en hel nakkekam (det et ret billigt stykke kød), eller bed slagteren skære nogle meget tykke "bøffer" ud.
Opskriften er til fire personer, hvor der et stykke kød til hver - plus lidt ekstra.
Ingredienser til nakkekam i ovn
3 tykke skiver nakkekam på mindst 400 gram stykket
1 deciliter olivenolie
1 spiseskefuld akaciehonning
1 teske paprika (gerne røget paprika)
2 teskefulde tørret rosmarin
1 teske løgpulver
6-8 fed hvidløg (afhængig af din glæde ved hvidløg)
2 rødløg
2,5 deciliter vand
3 spiseskefulde koncentreret hønsefond
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Køb en hel nakkekam og skær tre meget tykke bøffer af den. Gerne cirka 4-5 centimeter i tykkelse. Del så bøfferne i to halvdele, så du nu har seks stykker nakkekam af en hvis størrelse.
- Kom en god klat smør på en meget varm pande sammen med lidt olie, og brun kødstykkerne grundigt på begge sider, hvor kødet saltes undervejs. Brun stykkerne ad to omgange, så du har tre ad gangen. Så sikrer du at kødet ikke koger, men brunes.
- Læg det færdigbrunede kød i et ildfast fad.
- Halvdelen af hvidløgene pilles af knuses, hvorefter de lægges i fadet til kødet. Rødløg pilles og skæres i mindre både, som ligeledes kommes ved.
- Hæld vand ved sammen med lidt hønsefond.
- Kom olien i en lille skål sammen med akaciehonning, paprika, rosmarin og løgpulver. Resten af hvidløgene hakkes helt fint og kommes ved, hvorefter marinaden røres godt sammen. Fordel nu hvidløgsmarinaden ovenpå kødet, og krydr derefter med friskkværnet peber.
- Beklæd fadet med sølvpapir, som lukker helt tæt.
- Stil fadet i ovnen ved 200 grader varmluft, og steg det nu i en time og tre kvarter (105 minutter). Derefter har du den møreste nakkekam med masser af smag.
Nakkekam i ovn serveres eventuelt med flødekartofler og en lækker spidskålssalat med æble og avocado.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Edel Eriksen
Fantastisk ret mad. Vi er helt blæst omkuld. Den vil blive brugt mange gange
Majbrith
Undrer mig over at skulle skære kødet i 4-5 cm tykkelse, for så at dele det i 2. Hvad er forskellen på at skære 21/2 cm i stedet fra start?