Nakkekam i ovn (langtidsstegt i bradepande)
Ingredienser
- 1200 g nakkekam 3 tykke skiver på ca. 400 g/stk.
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk akaciehonning
- 1 tsk paprika gerne røget paprika
- 2 tsk rosmarin tørret
- 1 tsk løgpulver
- 6 fed hvidløg afhængig af din glæde ved hvidløg
- 2 rødløg
- 2,5 dl vand
- 3 spsk hønsefond koncentreret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Køb en hel nakkekam og skær tre meget tykke bøffer af den. Gerne cirka 4-5 centimeter i tykkelse. Del så bøfferne i to halvdele, så du nu har seks stykker nakkekam af en hvis størrelse.
- Kom en god klat smør på en meget varm pande sammen med lidt olie, og brun kødstykkerne grundigt på begge sider, hvor kødet saltes undervejs. Brun stykkerne ad to omgange, så du har tre ad gangen. Så sikrer du at kødet ikke koger, men brunes.
- Læg det færdigbrunede kød i et ildfast fad.
- Halvdelen af hvidløgene pilles og knuses, hvorefter de lægges i fadet til kødet. Rødløg pilles og skæres i mindre både, som ligeledes kommes ved. Hæld vand ved sammen med lidt hønsefond. I stedet for koncentrat kan du bruge en bouillonterning.
- Kom olien i en lille skål sammen med akaciehonning, paprika, rosmarin og løgpulver. Resten af hvidløgene hakkes helt fint og kommes ved, hvorefter marinaden røres godt sammen. Fordel nu hvidløgsmarinaden ovenpå kødet, og krydr derefter med friskkværnet peber.
- Dæk fadet med sølvpapir, som lukkes helt tæt langs kanten.
- Stil fadet i ovnen ved 200 grader varmluft, og steg det nu i en time og tre kvarter (105 minutter). Derefter har du den møreste nakkekam med masser af smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på nakkekam i ovn
Nakkekam i ovn er virkelig lækker mad, der giver et virkelig mørt stykke kød. Nakkekammen deles i mindre stykker, som brunes og langtidssteges i et fad.
Køb en hel nakkekam (det et ret billigt stykke kød), eller bed slagteren skære nogle meget tykke "bøffer" ud. Opskriften er til fire personer, hvor der et stykke kød til hver - plus lidt ekstra.
Se flere opskrifter:
- Grillet nakkekam med 30 fed hvidløg
- Pulled pork opskrift
- Italiensk gryderet med svinenakke
- Gryderet med nakkefilet
Servering
Nakkekam i ovn serveres eventuelt med flødekartofler og en lækker spidskålssalat med æble og avocado. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.
Edel Eriksen skriver
Fantastisk ret mad. Vi er helt blæst omkuld. Den vil blive brugt mange gange
Majbrith skriver
Undrer mig over at skulle skære kødet i 4-5 cm tykkelse, for så at dele det i 2. Hvad er forskellen på at skære 21/2 cm i stedet fra start?
Mariann Willumsen skriver
Majbrith juni 12, 2024 at 12:31 pm
Undrer mig over at skulle skære kødet i 4-5 cm tykkelse, for så at dele det i 2. Hvad er forskellen på at skære 21/2 cm i stedet fra start?
Kære Holger
Det har jeg også undret mig over? - Men man kan vel gøre som man vil, bare resultatet er at hvert stykke kød er ca. 2-2,5 cm tykke?
Mvh Mariann
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Majbrith og Mariann
Tak fordi du spørger. Skiverne skal ikke være så tynde, men ca. 4-5 centimeter. Som du så skærer over på den anden led, så du altså ender op med 6 halve og tykke bøffer. Håber det giver mening 🙂
Alt det bedste
Holger