Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Nachos opskrift med cheddar i ovn eller mikrobølgeovn

Nachos opskrift med cheddar i ovn eller mikrobølgeovn

Nachos med cheddarost laves af de sprøde tortilla chips, der jo er lavet af majs. Ved at lave dem i oven er du sikker på sprøde nachos med den helt rigtige og klæbrige ost. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMS

Sådan laver du de perfekte nachos i ovn eller mikrobølgeovn, og de er selvfølgelig med cheddar. Se også hvordan nachos udtales.

Nachos er vildt populære som snack, forret eller tilbehør til mexicanske retter, og så er det særdeles nemt at lave selv.

Men der er dog et par ting du skal vide, så dine majschips bliver helt perfekte. Dem får du i denne guide.

Tilberedning i ovn

For nachosene laves netop med majschips - kendt som tortilla chips.

Dertil skal du bruge noget cheddar ost, og så kan de tilberedes i enten ovn eller mikrobølgeovn.

Jeg vil dog anbefale at tilberede nachosene i ovnen, for det giver altså det bedste resultat. Mikrobølgeovnen kan anvendes, men det bliver aldrig helt så godt som ovnen.

Du kan serveres de færdige nachos med en lækker guacamole, som du finder opskriften på lidt længere nede.

Udtale af nachos

Og så er der diskussionen om hvordan man udtaler nachos?

Det er selvfølgelig et spansk ord, og den korrekte udtale er [ˈnɑtjʌs].

Betydning

Hvis du undrer sig over hvad det betyder, så er der faktisk en logisk forklaring.

De traditionelle majschips er jo trekantede, og nachos kommer af betydningen "næse".

Hvilket jo giver god mening.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til nachos

1 pose tortilla chips (nachos)
175 gram cheddar

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  2. Fordel tortilla chips i et ildfast fad (beklæd gerne fadet med bagepapir for at lette rengøringen), og riv cheddar over. Du kan med fordel lægge majschips og cheddar i lag for et endnu bedre resultat.
  3. Bages i cirka fem minutter, og de er færdige når osten er smeltet. Bag aldrig nachosene for længe, for så risikerer du de bliver tørre.
  4. Du kan i øvrigt også bage chips og cheddar med jalapenos for endnu mere styrke.
  5. I mikrobølgeovnen tilberedes nachosene ved højeste effekt, og her kigger du til fadet hvert halve minut, og de er færdige når osten er helt smeltet.

Se her hvordan du laver guacamole:

Se mere indhold her:

  • Chili con carne
  • Mexicansk risret med to slags bønner
  • Huevos rancheros - opskrift på mexicansk morgenmad
  • Sådan laver du nemt majs i mikroovn på 4 min.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.