Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Madgryde

Mormors madgryde på ca. 30 minutter

mormors madgryde
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
424
SHARES
FacebookMessenger424PinterestEmailSMS
Indhold
  • Madgryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på madgryde
  • Servering
  • Kommentarer

Madgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Du skal prøve mormors madgryde med koteletter i tern og cocktailpølser. En nem og hurtig opskrift, og madgryden er uden smør og fløde.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g koteletter skåret i tern på ca. 2 x 2 cm.
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g champignon i kvarte
  • 1 stort løg hakkes groft
  • 1 rød peberfrugt skåret i mindre tern
  • 1 tsk karry
  • 5 dl mælk
  • 1 terning svinebouillon eller anden bouillon
  • 2 tsk timian tørret
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse udrørt i en smule mælk
  • 200 g cocktailpølser
  • 300 g ris koges som anvist

Fremgangsmåde

  1. Til mormors madgryde starter du med, at gøre ingredienserne klar som beskrevet.
  2. Find en god stegegryde frem, som varmes op ved en god varme. Kom 2 spiseskefulde olivenolie i gryden, og brun 500 gram koteletter i tern grundigt, så kødet får noget stegeskorpe. Krydres med salt og friskkværnet peber og lægges til side.
  3. Steg så 250 gram champignon og 1 stort løg i lidt mere olie, så løgene bliver bløde, og kom 1 rød peberfrugt ved sammen med 1 teskefuld karry. Lad det svitse af. Kom så kødet tilbage i gryden.
  4. Tilsæt 5 deciliter mælk sammen med 1 terning svinebouillon, 2 teskefulde timian, 1 teskefuld paprika og 2 spiseskefulde engelsk sauce.
  5. Lad det simre under låg mens du koger ris og andet tilbehør. Grønne bønner eller ærter passer godt til retten.
  6. Fjern låget fra gryden og jævn retten i din madgryde med 2 spiseskefulde majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Ønskes mere sovs, kan der tilsætte mere mælk.
  7. Til sidst varmes 200 gram cocktailpølser med, så de netop bliver gennemvarme. Smag madgryden til med salt og friskkværnet peber og server med 300 gram ris, der koges som anvist på pakken.

Næringsindhold

Kalorier811kcalKulhydrater79gProtein45gFedt34gMættet fedt11gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.1gKolesterol131mgNatrium1319mgKalium1198mgKostfibre4gSukker12gVitamin A1237IUVitamin C47mgCalcium199mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på madgryde

Mormors madgryde er en både nem og hurtig gryderet, laves med koteletter i tern og cocktailpølser.

Madgryden er perfekt hverdagsmad, og her får du en ret, der hverken tager lang tid at lave - eller er besværlig at tilberede. Du kan faktisk lave retten på omkring 30 minutter.

Jeg beregner ca. 500 gram svinekoteletter til denne portion, og det svarer til ca. 4 koteletter.

Madgryden er uden hverken smør eller fløde, men i stedet er sovsen lavet af mælk og krydderier, og den jævnes med lidt majsstivelse. Husk også den engelske sauce.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan roligt glæde dig til madgryden, for den smager himmelsk godt.

Se også disse opskrifter:

  • Mørbradgryde
  • Grydestegt svinemørbrad
  • One pot mørbrad med ris

Servering

Mormors madgryde serveres straks sammen med de kogte ris og grønne bønner.

Madgryden kan også serveres med en fløjsblød kartoffelmos, hvis man mere er til det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vivi Nørskov skriver

    december 10, 2024 at 6:11 pm

    Hej Holger og tak for mange gode opskrifter. Jeg har et stort stykke hamburgerryg til rest. Hvad tænker du om at bruge noget af den istedet for koteletterne? Mon det bliver for "røget"?
    Mvh Vivi

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 10, 2024 at 6:23 pm

      Hej Vivi
      Tak for de pæne ord. Nej, det ville jeg sagtens turde gøre. Røgsmagen kan være lækker i gryderetter, og vær også lige opmærskom på, at hamburgerryg er saltet 🙂
      God fornøjelse og skriv da gerne hvordan det gik.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Steen Faurdal skriver

    oktober 08, 2024 at 12:50 pm

    skøn ret

    Svar
  3. J. Nielsen skriver

    oktober 08, 2024 at 12:18 pm

    Hvor er jeg træt af, at alting kaldes for "Mormors". Min hustru er "kun" farmor, men laver absolut lige så god mad som en Mormor.
    Mvh. Jørgen

    Svar
  4. Eivind G. Andersen skriver

    marts 17, 2024 at 1:24 pm

    Er bare lækker og hurtig at lave

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 17, 2024 at 3:33 pm

      Hej Eivind
      Tak for det - det er jeg glad for at høre. Det er også en dejlig gryderet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Casper D. skriver

    februar 01, 2024 at 6:35 pm

    Har lige lavet Mormors gryde, sparede ikke på krydderierne og serverede Kartoffelmos til.. Mums det var godt, Har fået besked på at retten fremover indgår regelmæssigt i madplanen 5 ud af 5 fra alle her

    Svar
  6. Birgit engmann skriver

    december 04, 2023 at 4:25 pm

    Kan godt forstå.at der er ting du glemmer af og til, du er bare så flittig med dine dejlige opskrifter så af,og,til,må,der,gerne være en smutter. Desuden er dine følgere SÅ intelligente at de sagtens kan finde ud af de små smuttere du lavermm så SMUT nu ikke vi er mange der kan tænke selv,😉🥴

    Svar
  7. Maria skriver

    september 06, 2023 at 8:19 am

    Lyder lækkert, men hvor mange gram er 1 portion? Og er det med eller uden ris?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 06, 2023 at 8:31 am

      Hej Maria
      Jeg har desværre ikke vejet det af, men det er en fjerdedel af den samlede mængde i ingredienslisten - inkl. ris.
      Håber det hjælper dig lidt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Mads skriver

    august 31, 2023 at 4:50 pm

    Skal majsstivelsen røres ud i lidt vand eller mælk? Der står forskellige ting i hhv opskrift og ingredieenslisteb

    Svar
  9. Leif skriver

    august 30, 2023 at 12:06 pm

    Skal kødet ikke tilbage i gryden ???
    Det glemmer i altid at skrive - skide godt!!!

    Svar
  10. Sven Gladov skriver

    august 30, 2023 at 10:44 am

    Du lægger kødet til side, men kommer det aldrig i igen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 30, 2023 at 2:44 pm

      Hej Sven
      Tak fordi du - og andre - er vågen. Det var en forglemmelse, og det er nu skrevet ind. Kødet kommes tilbage i gryden lige mælken tilsættes.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • S. Olesen skriver

      april 03, 2024 at 12:05 am

      Undskyld, men det står der allerede i opskriften under pkt 3.

      Svar
  11. Frits skriver

    august 30, 2023 at 10:39 am

    Hvornår skal koteletternene tilbage i retten?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required