• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mormors madgryde på ca. 30 minutter

Mormors madgryde på ca. 30 minutter

mormors madgryde
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
374
SHARES
FacebookMessenger374PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. marts 2024 - Udgivet:  12. oktober 2023

Du skal prøve mormors madgryde med koteletter i tern og cocktailpølser. En nem og hurtig opskrift, og madgryden er uden smør og fløde.

Mormors madgryde er en både nem og hurtig gryderet, laves med koteletter i tern og cocktailpølser.

Madgryden er perfekt hverdagsmad, og her får du en ret, der hverken tager lang tid at lave - eller er besværlig at tilberede. Du kan faktisk lave retten på omkring 30 minutter.

Jeg beregner ca. 500 gram svinekoteletter til denne portion, og det svarer til ca. 4 koteletter.

Madgryden er uden hverken smør eller fløde, men i stedet er sovsen lavet af mælk og krydderier, og den jævnes med lidt majsstivelse. Husk også den engelske sauce.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan roligt glæde dig til madgryden, for den smager himmelsk godt.

Se også disse opskrifter:

Mørbradgryde

Grydestegt svinemørbrad

One pot mørbrad med ris

Opskrift på madgryde

mormors madgryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Madgryde

4.84 fra 25 stemmer
Du skal prøve mormors madgryde med koteletter i tern og cocktailpølser. En nem og hurtig opskrift, og madgryden er uden smør og fløde.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 811
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g koteletter - skåret i tern på ca. 2 x 2 cm.
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g champignon - i kvarte
  • 1 stort løg - hakkes groft
  • 1 rød peberfrugt - skåret i mindre tern
  • 1 tsk karry
  • 5 dl mælk
  • 1 terning svinebouillon - eller anden bouillon
  • 2 tsk timian - tørret
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule mælk
  • 200 g cocktailpølser
  • 300 g ris - koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. Til mormors madgryde starter du med, at gøre ingredienserne klar som beskrevet.
  2. Find en god stegegryde frem, som varmes op ved en god varme. Kom 2 spiseskefulde olivenolie i gryden, og brun 500 gram koteletter i tern grundigt, så kødet får noget stegeskorpe. Krydres med salt og friskkværnet peber og lægges til side.
  3. Steg så 250 gram champignon og 1 stort løg i lidt mere olie, så løgene bliver bløde, og kom 1 rød peberfrugt ved sammen med 1 teskefuld karry. Lad det svitse af. Kom så kødet tilbage i gryden.
  4. Tilsæt 5 deciliter mælk sammen med 1 terning svinebouillon, 2 teskefulde timian, 1 teskefuld paprika og 2 spiseskefulde engelsk sauce.
  5. Lad det simre under låg mens du koger ris og andet tilbehør. Grønne bønner eller ærter passer godt til retten.
  6. Fjern låget fra gryden og jævn retten i din madgryde med 2 spiseskefulde majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Ønskes mere sovs, kan der tilsætte mere mælk.
  7. Til sidst varmes 200 gram cocktailpølser med, så de netop bliver gennemvarme. Smag madgryden til med salt og friskkværnet peber og server med 300 gram ris, der koges som anvist på pakken.

Næringsindhold

Kalorier: 811kcalKulhydrater: 79gProtein: 45gFedt: 34gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.1gKolesterol: 131mgNatrium: 1319mgKalium: 1198mgKostfibre: 4gSukker: 12gVitamin A: 1237IUVitamin C: 47mgCalcium: 199mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Mormors madgryde serveres straks sammen med de kogte ris og grønne bønner.

Madgryden kan også serveres med en fløjsblød kartoffelmos, hvis man mere er til det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vivi Nørskov

    december 10, 2024 at 6:11 pm

    Hej Holger og tak for mange gode opskrifter. Jeg har et stort stykke hamburgerryg til rest. Hvad tænker du om at bruge noget af den istedet for koteletterne? Mon det bliver for "røget"?
    Mvh Vivi

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 10, 2024 at 6:23 pm

      Hej Vivi
      Tak for de pæne ord. Nej, det ville jeg sagtens turde gøre. Røgsmagen kan være lækker i gryderetter, og vær også lige opmærskom på, at hamburgerryg er saltet 🙂
      God fornøjelse og skriv da gerne hvordan det gik.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Steen Faurdal

    oktober 08, 2024 at 12:50 pm

    skøn ret

    Svar
  3. J. Nielsen

    oktober 08, 2024 at 12:18 pm

    Hvor er jeg træt af, at alting kaldes for "Mormors". Min hustru er "kun" farmor, men laver absolut lige så god mad som en Mormor.
    Mvh. Jørgen

    Svar
  4. Eivind G. Andersen

    marts 17, 2024 at 1:24 pm

    Er bare lækker og hurtig at lave

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 17, 2024 at 3:33 pm

      Hej Eivind
      Tak for det - det er jeg glad for at høre. Det er også en dejlig gryderet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Casper D.

    februar 01, 2024 at 6:35 pm

    Har lige lavet Mormors gryde, sparede ikke på krydderierne og serverede Kartoffelmos til.. Mums det var godt, Har fået besked på at retten fremover indgår regelmæssigt i madplanen 5 ud af 5 fra alle her

    Svar
  6. Birgit engmann

    december 04, 2023 at 4:25 pm

    Kan godt forstå.at der er ting du glemmer af og til, du er bare så flittig med dine dejlige opskrifter så af,og,til,må,der,gerne være en smutter. Desuden er dine følgere SÅ intelligente at de sagtens kan finde ud af de små smuttere du lavermm så SMUT nu ikke vi er mange der kan tænke selv,😉🥴

    Svar
  7. Maria

    september 06, 2023 at 8:19 am

    Lyder lækkert, men hvor mange gram er 1 portion? Og er det med eller uden ris?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 06, 2023 at 8:31 am

      Hej Maria
      Jeg har desværre ikke vejet det af, men det er en fjerdedel af den samlede mængde i ingredienslisten - inkl. ris.
      Håber det hjælper dig lidt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Mads

    august 31, 2023 at 4:50 pm

    Skal majsstivelsen røres ud i lidt vand eller mælk? Der står forskellige ting i hhv opskrift og ingredieenslisteb

    Svar
  9. Leif

    august 30, 2023 at 12:06 pm

    Skal kødet ikke tilbage i gryden ???
    Det glemmer i altid at skrive - skide godt!!!

    Svar
  10. Sven Gladov

    august 30, 2023 at 10:44 am

    Du lægger kødet til side, men kommer det aldrig i igen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 30, 2023 at 2:44 pm

      Hej Sven
      Tak fordi du - og andre - er vågen. Det var en forglemmelse, og det er nu skrevet ind. Kødet kommes tilbage i gryden lige mælken tilsættes.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • S. Olesen

      april 03, 2024 at 12:05 am

      Undskyld, men det står der allerede i opskriften under pkt 3.

      Svar
  11. Frits

    august 30, 2023 at 10:39 am

    Hvornår skal koteletternene tilbage i retten?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required