Du skal prøve mormors madgryde med koteletter i tern og cocktailpølser. En nem og hurtig opskrift, og madgryden er uden smør og fløde.
Mormors madgryde er en både nem og hurtig gryderet, laves med koteletter i tern og cocktailpølser.
Madgryden er perfekt hverdagsmad, og her får du en ret, der hverken tager lang tid at lave - eller er besværlig at tilberede. Du kan faktisk lave retten på omkring 30 minutter.
Jeg beregner ca. 500 gram svinekoteletter til denne portion, og det svarer til ca. 4 koteletter.
Madgryden er uden hverken smør eller fløde, men i stedet er sovsen lavet af mælk og krydderier, og den jævnes med lidt majsstivelse. Husk også den engelske sauce.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan roligt glæde dig til madgryden, for den smager himmelsk godt.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på madgryde
Madgryde
Ingredienser
- 500 g koteletter - skåret i tern på ca. 2 x 2 cm.
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 250 g champignon - i kvarte
- 1 stort løg - hakkes groft
- 1 rød peberfrugt - skåret i mindre tern
- 1 tsk karry
- 5 dl mælk
- 1 terning svinebouillon - eller anden bouillon
- 2 tsk timian - tørret
- 1 tsk paprika
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule mælk
- 200 g cocktailpølser
- 300 g ris - koges som anvist
Fremgangsmåde
- Til mormors madgryde starter du med, at gøre ingredienserne klar som beskrevet.
- Find en god stegegryde frem, som varmes op ved en god varme. Kom 2 spiseskefulde olivenolie i gryden, og brun 500 gram koteletter i tern grundigt, så kødet får noget stegeskorpe. Krydres med salt og friskkværnet peber og lægges til side.
- Steg så 250 gram champignon og 1 stort løg i lidt mere olie, så løgene bliver bløde, og kom 1 rød peberfrugt ved sammen med 1 teskefuld karry. Lad det svitse af. Kom så kødet tilbage i gryden.
- Tilsæt 5 deciliter mælk sammen med 1 terning svinebouillon, 2 teskefulde timian, 1 teskefuld paprika og 2 spiseskefulde engelsk sauce.
- Lad det simre under låg mens du koger ris og andet tilbehør. Grønne bønner eller ærter passer godt til retten.
- Fjern låget fra gryden og jævn retten i din madgryde med 2 spiseskefulde majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Ønskes mere sovs, kan der tilsætte mere mælk.
- Til sidst varmes 200 gram cocktailpølser med, så de netop bliver gennemvarme. Smag madgryden til med salt og friskkværnet peber og server med 300 gram ris, der koges som anvist på pakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Mormors madgryde serveres straks sammen med de kogte ris og grønne bønner.
Madgryden kan også serveres med en fløjsblød kartoffelmos, hvis man mere er til det.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Vivi Nørskov skriver
Hej Holger og tak for mange gode opskrifter. Jeg har et stort stykke hamburgerryg til rest. Hvad tænker du om at bruge noget af den istedet for koteletterne? Mon det bliver for "røget"?
Mvh Vivi
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Vivi
Tak for de pæne ord. Nej, det ville jeg sagtens turde gøre. Røgsmagen kan være lækker i gryderetter, og vær også lige opmærskom på, at hamburgerryg er saltet 🙂
God fornøjelse og skriv da gerne hvordan det gik.
Alt det bedste
Holger