• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over

Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over

billederesultat for morgenmadsboller
Lækre og luftige morgenmadsboller, der laves af en dej, som du rører sammen om aftenen. Om morgenen kan du så nemt bage de skønne boller. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. april 2024 - Udgivet:  27. april 2024

Del gerne:
249
SHARES
FacebookMessenger249PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
  2. Opskrift på morgenmadsboller
  3. Morgenmadsboller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.

Morgenmadsboller er populære boller med kerner, der passer perfekt til morgenbordet.

Dejen er nem at røre sammen om aftenen, og natten over står den og passer sig selv på køkkenbordet.

Det gør, at du om morgenen nemt kan bage de fantastiske boller med kerner. Opskriften giver 12 lækre boller med kerner.

Se også disse opskrifter:

Bagerens rundstykker

Skyrboller

Boller med havregryn

Opskrift på morgenmadsboller

billederesultat for morgenmadsboller

Morgenmadsboller

Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
Bedømmelse
4.8 fra 33 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 timer timer
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 10 timer timer 35 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g vand - koldt fra hanen
  • 2 g gær
  • 125 g fløde
  • 12 g salt
  • 75 g blandede kerner
  • 550 g hvedemel - med 12% protein
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom 500 g vand (koldt) i en stor skål og rør 2 g gær ud med en grydeske.
  • Tilsæt 125 g fløde, 12 g salt og 75 g blandede kerner og rør det sammen.
  • Til sidst vendes 550 g hvedemel i og du rører i dejen indtil den er samlet. Det tager under et minut.
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den stå fremme på køkkenbordet i mindst 10 timer. Derfor kan du med fordel røre dejen sammen om aftenen, og lade den hæve natten over.
  • Om morgenen tages dejen ud på et meldrysset bord. Fugt gerne hænderne inden, så dejen ikke hænger fast.
  • Fold dejen ind over sig selv fra alle fire sider.
  • Med en dejskraber eller kniv deles dejen i 12 lige store stykker, der lægges på bageplade med bagepapir.
  • Lad dine morgenmadsboller hæve i cirka 20 minutter, mens du varmer ovnen op til 250 grader over- og undervarme. Du kan evt. lave damp i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
  • Bollerne bages cirka 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.004
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
12
mg
4
%
Natrium
 
394
mg
17
%
Kalium
 
111
mg
3
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
154
IU
3
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De nybagte morgenmadsboller køles af på en rist, og er derefter klar til brug.

Fryseegnet: Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Østergaard

    maj 07, 2025 at 10:02 am

    Kan der bruges mælk i stedet for fløde? eller surmælks produkt?

    Svar
  2. Gitte

    maj 11, 2024 at 5:52 pm

    Glæder mig til at prøve opskriften , kan man evt bruge havregryn i stedet for de 75 g kerner ?
    Jeg har børnebørn der ikke er så vilde med kernerne .

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2024 at 5:53 am

      Hej Gitte
      Mange tak, og det kan du sagtens. Havregryn kan godt trække lidt mere væske, så måske skal der lidt mere af det i.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Trine

    marts 10, 2024 at 8:11 am

    MEGET flydende dej - også selvom jeg kom en del mere mel i. Mon der skulle bruges 50 ml koldt vand fra hanen i stedet for 500 … Et lille rundt “ingenting” kan have stor betydning😬

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 10, 2024 at 9:25 am

      Hej Trine
      Tak for tilbagemelding, men næh, målene er gode nok, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig 🙂
      Der kan være forskel på hvor meget mel trækker af væske, og denne slags brød bruger jeg altid mel med 12% protein.
      Op på hesten igen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Alice Olesen

    januar 16, 2024 at 10:19 am

    Er der nogen grund til at væsken angives i gram i stedet for liter?

    Svar
  5. Lene-Merete

    juli 03, 2022 at 12:02 pm

    Er 550 g mel nok? Min dej bliver meget flydende.

    Svar
  6. Rikke

    februar 26, 2022 at 9:46 am

    Dejen bliver enormt flydende og ligner mest af alt klatkager. Har fulgt opskriften nøje 4 gange og med samme resultat. Tror Mel-til-vand ratio er på den våde side i opskriften

    Svar
  7. Mikael

    januar 13, 2022 at 6:17 am

    Det vil være en hjælp, hvis konsistensen på dejen er beskrevet. Jeg endte med en meget våd og klistret dej og anede ikke, om det var korrekt

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required