Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over

Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over

billederesultat for morgenmadsboller
4.8 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
265
SHARES
FacebookMessenger265PinterestEmailSMS
Opdateret: 27. april 2024 - Udgivet: 27. april 2024

Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.

Oversigt over indhold
  • Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
  • Opskrift på morgenmadsboller
  • Morgenmadsboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Morgenmadsboller er populære boller med kerner, der passer perfekt til morgenbordet.

Dejen er nem at røre sammen om aftenen, og natten over står den og passer sig selv på køkkenbordet.

Det gør, at du om morgenen nemt kan bage de fantastiske boller med kerner. Opskriften giver 12 lækre boller med kerner.

Se også disse opskrifter:

  • Bagerens rundstykker
  • Skyrboller
  • Boller med havregryn

Opskrift på morgenmadsboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Morgenmadsboller

4.79 fra 33 stemmer
Forb. tid 10 timer t
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 20 minutter min
Samlet tid 10 timer t 35 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 237
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g vand - koldt fra hanen
  • 2 g gær
  • 125 g fløde
  • 12 g salt
  • 75 g blandede kerner
  • 550 g hvedemel - med 12% protein
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom 500 g vand (koldt) i en stor skål og rør 2 g gær ud med en grydeske.
  2. Tilsæt 125 g fløde, 12 g salt og 75 g blandede kerner og rør det sammen.
  3. Til sidst vendes 550 g hvedemel i og du rører i dejen indtil den er samlet. Det tager under et minut.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den stå fremme på køkkenbordet i mindst 10 timer. Derfor kan du med fordel røre dejen sammen om aftenen, og lade den hæve natten over.
  5. Om morgenen tages dejen ud på et meldrysset bord. Fugt gerne hænderne inden, så dejen ikke hænger fast.
  6. Fold dejen ind over sig selv fra alle fire sider.
  7. Med en dejskraber eller kniv deles dejen i 12 lige store stykker, der lægges på bageplade med bagepapir.
  8. Lad dine morgenmadsboller hæve i cirka 20 minutter, mens du varmer ovnen op til 250 grader over- og undervarme. Du kan evt. lave damp i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
  9. Bollerne bages cirka 15 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 237kcalKulhydrater: 36gProtein: 7gFedt: 7gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.004gKolesterol: 12mgNatrium: 394mgKalium: 111mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 154IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 18mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De nybagte morgenmadsboller køles af på en rist, og er derefter klar til brug.

Fryseegnet: Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Østergaard skriver

    maj 07, 2025 at 10:02 am

    Kan der bruges mælk i stedet for fløde? eller surmælks produkt?

    Svar
  2. Gitte skriver

    maj 11, 2024 at 5:52 pm

    Glæder mig til at prøve opskriften , kan man evt bruge havregryn i stedet for de 75 g kerner ?
    Jeg har børnebørn der ikke er så vilde med kernerne .

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 12, 2024 at 5:53 am

      Hej Gitte
      Mange tak, og det kan du sagtens. Havregryn kan godt trække lidt mere væske, så måske skal der lidt mere af det i.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required