Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
Oversigt over indhold
Morgenmadsboller er populære boller med kerner, der passer perfekt til morgenbordet.
Dejen er nem at røre sammen om aftenen, og natten over står den og passer sig selv på køkkenbordet.
Det gør, at du om morgenen nemt kan bage de fantastiske boller med kerner. Opskriften giver 12 lækre boller med kerner.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på morgenmadsboller
Morgenmadsboller
Ingredienser
- 500 g vand - koldt fra hanen
- 2 g gær
- 125 g fløde
- 12 g salt
- 75 g blandede kerner
- 550 g hvedemel - med 12% protein
Fremgangsmåde
- Kom 500 g vand (koldt) i en stor skål og rør 2 g gær ud med en grydeske.
- Tilsæt 125 g fløde, 12 g salt og 75 g blandede kerner og rør det sammen.
- Til sidst vendes 550 g hvedemel i og du rører i dejen indtil den er samlet. Det tager under et minut.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den stå fremme på køkkenbordet i mindst 10 timer. Derfor kan du med fordel røre dejen sammen om aftenen, og lade den hæve natten over.
- Om morgenen tages dejen ud på et meldrysset bord. Fugt gerne hænderne inden, så dejen ikke hænger fast.
- Fold dejen ind over sig selv fra alle fire sider.
- Med en dejskraber eller kniv deles dejen i 12 lige store stykker, der lægges på bageplade med bagepapir.
- Lad dine morgenmadsboller hæve i cirka 20 minutter, mens du varmer ovnen op til 250 grader over- og undervarme. Du kan evt. lave damp i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
- Bollerne bages cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De nybagte morgenmadsboller køles af på en rist, og er derefter klar til brug.
Fryseegnet: Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Inge Østergaard skriver
Kan der bruges mælk i stedet for fløde? eller surmælks produkt?
Gitte skriver
Glæder mig til at prøve opskriften , kan man evt bruge havregryn i stedet for de 75 g kerner ?
Jeg har børnebørn der ikke er så vilde med kernerne .
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Gitte
Mange tak, og det kan du sagtens. Havregryn kan godt trække lidt mere væske, så måske skal der lidt mere af det i.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger