Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over

Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over

billederesultat for morgenmadsboller
4.8 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
271
SHARES
FacebookMessenger271PinterestEmailSMS

Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.

Indhold
  • Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
  • Opskrift på morgenmadsboller
  • Morgenmadsboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Morgenmadsboller er populære boller med kerner, der passer perfekt til morgenbordet.

Dejen er nem at røre sammen om aftenen, og natten over står den og passer sig selv på køkkenbordet.

Det gør, at du om morgenen nemt kan bage de fantastiske boller med kerner. Opskriften giver 12 lækre boller med kerner.

Se også disse opskrifter:

  • Bagerens rundstykker
  • Skyrboller
  • Boller med havregryn

Opskrift på morgenmadsboller

Morgenmadsboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 timer t
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 20 minutter min
Samlet tid: 10 timer t 35 minutter min
Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g vand (koldt fra hanen)
  • 2 g gær
  • 125 g fløde
  • 12 g salt
  • 75 g blandede kerner
  • 550 g hvedemel (med 12% protein)

Fremgangsmåde

  1. Kom 500 g vand (koldt) i en stor skål og rør 2 g gær ud med en grydeske.
  2. Tilsæt 125 g fløde, 12 g salt og 75 g blandede kerner og rør det sammen.
  3. Til sidst vendes 550 g hvedemel i og du rører i dejen indtil den er samlet. Det tager under et minut.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den stå fremme på køkkenbordet i mindst 10 timer. Derfor kan du med fordel røre dejen sammen om aftenen, og lade den hæve natten over.
  5. Om morgenen tages dejen ud på et meldrysset bord. Fugt gerne hænderne inden, så dejen ikke hænger fast.
  6. Fold dejen ind over sig selv fra alle fire sider.
  7. Med en dejskraber eller kniv deles dejen i 12 lige store stykker, der lægges på bageplade med bagepapir.
  8. Lad dine morgenmadsboller hæve i cirka 20 minutter, mens du varmer ovnen op til 250 grader over- og undervarme. Du kan evt. lave damp i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
  9. Bollerne bages cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier237kcalKulhydrater36gProtein7gFedt7gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.004gKolesterol12mgNatrium394mgKalium111mgKostfibre2gSukker1gVitamin A154IUVitamin C0.2mgCalcium18mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De nybagte morgenmadsboller køles af på en rist, og er derefter klar til brug.

Fryseegnet: Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Østergaard skriver

    maj 07, 2025 at 10:02 am

    Kan der bruges mælk i stedet for fløde? eller surmælks produkt?

    Svar
  2. Gitte skriver

    maj 11, 2024 at 5:52 pm

    Glæder mig til at prøve opskriften , kan man evt bruge havregryn i stedet for de 75 g kerner ?
    Jeg har børnebørn der ikke er så vilde med kernerne .

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 12, 2024 at 5:53 am

      Hej Gitte
      Mange tak, og det kan du sagtens. Havregryn kan godt trække lidt mere væske, så måske skal der lidt mere af det i.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Trine skriver

    marts 10, 2024 at 8:11 am

    MEGET flydende dej - også selvom jeg kom en del mere mel i. Mon der skulle bruges 50 ml koldt vand fra hanen i stedet for 500 … Et lille rundt “ingenting” kan have stor betydning😬

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 10, 2024 at 9:25 am

      Hej Trine
      Tak for tilbagemelding, men næh, målene er gode nok, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig 🙂
      Der kan være forskel på hvor meget mel trækker af væske, og denne slags brød bruger jeg altid mel med 12% protein.
      Op på hesten igen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Alice Olesen skriver

    januar 16, 2024 at 10:19 am

    Er der nogen grund til at væsken angives i gram i stedet for liter?

    Svar
  5. Lene-Merete skriver

    juli 03, 2022 at 12:02 pm

    Er 550 g mel nok? Min dej bliver meget flydende.

    Svar
  6. Rikke skriver

    februar 26, 2022 at 9:46 am

    Dejen bliver enormt flydende og ligner mest af alt klatkager. Har fulgt opskriften nøje 4 gange og med samme resultat. Tror Mel-til-vand ratio er på den våde side i opskriften

    Svar
  7. Mikael skriver

    januar 13, 2022 at 6:17 am

    Det vil være en hjælp, hvis konsistensen på dejen er beskrevet. Jeg endte med en meget våd og klistret dej og anede ikke, om det var korrekt

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required