Opskrift med møre koteletter og en lækker rissalat lavet af basmatiris, som vendes med letdampet broccoli, majs og peberfrugt.
Møre koteletter er en rigtig god spise for os, der kan lide svinekød. Og så er det let at arbejde med i køkkenet.
De skal ikke have mange minutter på stegepanden eller grillen, før de er klar til at blive spist. Og med en god rissalat, ja, så er middagen klaret på kort tid.
Endda en temmelig sund middag uden de store kalorier.
Opskrift på møre koteletter med rissalat
Møre koteletter og sund rissalat med broccoli
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
- 4 tsk balsamico
- tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
Rissalat
- 4 dl basmati ris
- 1 broccoli
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse majs - stor
Sådan gør du
- Bank svinekoteletterne let flade med en kagerulle eller ligende. Læg en kotelet mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank uden at smadre kødet.
- Læg koteletterne på en tallerken, og smør dem med balsamico på begge sider. Krydr også med oregano, salt og friskkværnet peber, og lad dem hvile, mens du laver rissalat.
- Del broccoli i små buketter, og kog lidt letsaltet vand op. Når vandet spilkoger, kommes broccolibuketterne i og koges et minut.
- Hæld vandet fra, overøs med koldt vand for at standse kogningen og sæt til side.
- Kog ris som anvist på pakken. Der kan nemlig være forskellige kogetider på basmati ris.
- Skær den røde peberfrugt i små tern, og hæld vandet fra majsen.
- Saml ris, broccoli, peberfrugt og majs i en salatskål, og vend det rundt. Kom eventuelt lidt olivenolie ved, men olien kan sagtens udelades.
- Smelt lidt smør på en meget varm pande, og steg koteletterne et minuts tid på hver side.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringstips og opskrifter
Anret koteletterne med rissalaten til. Du kan også portionsanrette dem. Det ser festligt ud.
Server eventuelt også et stykke af bagermesterens flutes til eller et flot italiensk grydebrød som dette.
Del dine ideer og tanker med os andre her: