Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørbradsteak med spinat og ærter

Mørbradsteak med spinat og ærter

billede med mørbradsteak med spinat og ærter
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMS

Mørbradsteak med spinat og ærter er skøn og velsmagende aftensmad, og her er min opskrift på stegt svinemørbrad med lækkert tilbehør.

Mørbradsteak er både nem og rimelig hurtig aftensmad, og her er mørbraden serveret med spinat og ærter.

Det er skøn hverdagsmad, som bestemt også kan bruges som gæstemad.

Bemærk, at der er anvendt et kilo spinat, men den er frossen, og når først væden er vredet fra, ja så passer mængden fin til fire personer.

Der kan serveres lidt kartofler til, men det er ikke nødvendigt.

Opskrift på mørbradsteak

Mørbradsteak med spinat og ærter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Mørbradsteak med spinat og ærter er skøn og velsmagende aftensmad, og her er min opskrift på stegt svinemørbrad med lækkert tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørbradsteak
  • 1 svinemørbrad afpudset
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • paprika eller piment d'espelette
Tilbehør
  • 2 rødløg halveret, skåret i tynde skiver
  • olie
  • 1 kg spinat frossen, optøet, uden væde
  • 150 g ærter evt. fra frost
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber
  • rucola til pynt

Fremgangsmåde

  1. Svinemørbrad afpudses og mørbraden deles i fire lige store stykker. Stil hver mørbradsteak på højkant, og bank let bøfferne sammen. Se eventuelt hvordan jeg gør det i min video,
  2. Steg kødet på en varm pande i lidt smør, hvor de samlet skal have ca. 8-10 minutter. Når mørbradbøfferne er brunet godt af, kan du skrue lidt ned for varmen. Øs gerne lidt stegesky op over kødet undervejs, og tilsæt evt. lidt mere smør, så du også har lidt smørsauce til servering. Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og paprika eller piment d'espelette.
  3. Imens kødet steges, kommer du olie og rødløg på en anden pande ved ikke alt for høj varme. Lad hurtigt løgene stege lidt klare, men uden at tage farve.
  4. Knu væden ud af den optøede spinat, og kom den på panden. Lad spinaten stege med et i par minutter.
  5. Tilsæt ærter og fløde og lad det creme lidt ind. Kom også lidt kalvefond ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom også gerne lidt friskpresset citronsaft i.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Anret mørbradsteak på en bund af den stuvede spinat med ærter, og pynt med lidt rucola på toppen.

Kom gerne lidt af stegeskyen over kødet inden du lægger rucola på. Du kan også se anretningen i min video.

Se flere opskrifter med svinemørbrad:

Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser

Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten skriver

    september 10, 2023 at 4:31 pm

    Dejlige opskrifter du har, men kunne du ikke vænne dig til at skrive lid tid og grader på hvis man vil lave det på airfryer i stedet for en pande??

    Svar
  2. Helle Christiansen skriver

    juli 12, 2023 at 8:43 pm

    Sikken en dejlig ret. Selv min mand sagde straks - det må du germe servere for mig igen. Jeg troede ikke at han kunne lide spinat.
    Kh Helle

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required