Mørbradsteak med spinat og ærter er skøn og velsmagende aftensmad, og her er min opskrift på stegt svinemørbrad med lækkert tilbehør.
Mørbradsteak er både nem og rimelig hurtig aftensmad, og her er mørbraden serveret med spinat og ærter.
Det er skøn hverdagsmad, som bestemt også kan bruges som gæstemad.
Bemærk, at der er anvendt et kilo spinat, men den er frossen, og når først væden er vredet fra, ja så passer mængden fin til fire personer.
Der kan serveres lidt kartofler til, men det er ikke nødvendigt.
Opskrift på mørbradsteak
Mørbradsteak med spinat og ærter
Ingredienser
Mørbradsteak
- 1 svinemørbrad - afpudset
- smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- paprika - eller piment d'espelette
Tilbehør
- 2 rødløg - halveret, skåret i tynde skiver
- olie
- 1 kg spinat - frossen, optøet, uden væde
- 150 g ærter - evt. fra frost
- 2,5 dl fløde
- 1 dl kalvefond
- salt og friskkværnet peber
- rucola - til pynt
Fremgangsmåde
- Svinemørbrad afpudses og mørbraden deles i fire lige store stykker. Stil hver mørbradsteak på højkant, og bank let bøfferne sammen. Se eventuelt hvordan jeg gør det i min video,
- Steg kødet på en varm pande i lidt smør, hvor de samlet skal have ca. 8-10 minutter. Når mørbradbøfferne er brunet godt af, kan du skrue lidt ned for varmen. Øs gerne lidt stegesky op over kødet undervejs, og tilsæt evt. lidt mere smør, så du også har lidt smørsauce til servering. Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og paprika eller piment d'espelette.
- Imens kødet steges, kommer du olie og rødløg på en anden pande ved ikke alt for høj varme. Lad hurtigt løgene stege lidt klare, men uden at tage farve.
- Knu væden ud af den optøede spinat, og kom den på panden. Lad spinaten stege med et i par minutter.
- Tilsæt ærter og fløde og lad det creme lidt ind. Kom også lidt kalvefond ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom også gerne lidt friskpresset citronsaft i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Anret mørbradsteak på en bund af den stuvede spinat med ærter, og pynt med lidt rucola på toppen.
Kom gerne lidt af stegeskyen over kødet inden du lægger rucola på. Du kan også se anretningen i min video.
Se flere opskrifter med svinemørbrad:
Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten
Dejlige opskrifter du har, men kunne du ikke vænne dig til at skrive lid tid og grader på hvis man vil lave det på airfryer i stedet for en pande??
Helle Christiansen
Sikken en dejlig ret. Selv min mand sagde straks - det må du germe servere for mig igen. Jeg troede ikke at han kunne lide spinat.
Kh Helle