Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørbrad Royal

Mørbrad Royal

mørbrad royal med smørstegte rosenkål og asparges
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
100
SHARES
FacebookMessenger100PinterestEmailSMS

Få en lækker opskrift på Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon. God som gæstemad.

Mørbrad Royal er lækker aftensmad, hvor du bruger den bedste del af en svinemørbrad.

Mørbrad Royal er nemlig midterstykket af en mørbrad, hvor enderne er skåret fra. Også bimørbraden fjernes.

Helt konkret skærer du mørbraden over ca. 8-9 centimeter inde fra spidsen, og 7-8 centimeter fra mørbradhovedet.

Tilbage har du nu en Mørbrad Royal, som pudses helt af for sener og urenheder. Spidsen og hovedet kan med fordel anvendes i en mørbradgryde.

Fordi du skærer en del af mørbraden fra, skal du til fire personer beregne to svinemørbrad.

Se flere lækre madopskrifter her:

  • Kong Fiddes livret
  • Mørbrad i fad
  • Helstegt svinemørbrad

Opskrift på Mørbrad Royal

Mørbrad Royal - bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få en lækker opskrift på Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon. God som gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørbrad Royal
  • 2 svinemørbrad klargjort som beskrevet længere oppe
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Smørstegte rosenkål
  • 300 g rosenkål
  • smør
  • 1 citron
  • 2 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber
Hvide asparges
  • 1 bundt hvide asparges skrælles, rodstykke brækkes af
  • 1 spsk smør
Sovs
  • 250 g champignon i halve eller kvarte
  • 1 rødløg i tynde både
  • 2,5 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk kalvefond flydende koncentrat
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Smørstegte rosenkål
  1. Skær bunden af rosenkålene, og del dem derefter i halve. Steges ca. 4-5 minutter på en lille pande i lidt smør. Efter et par minutter tilsættes lidt friskpresset citronsaft, honning, salt og peber. Hældes i en lille skål og sættes til side.
Hvide asparges
  1. De hvide asparges skrælles og roden knækkes af. Du kan læse mere om klargøring og kogning af hvide asparges her. Kog lidt vand op i en gryde, tilsæt lidt salt og en klat smør, og kog nu de hvide asparges i ca. tre minutter. Kom derefter koldt vand i gryden, lad det stå et halvt minut og anret de hvide asparges på et lille fad.
Sauce med champignon
  1. Klargør champignon og steg dem godt af i lidt smør på en pande. Tilsæt så rødløg og steg videre et lille minut mere. Hæld fløde ved, og lad det creme lidt ind. Smag til med engelsk sauce, lidt kalvefond, salt og friskkværnet peber.
Mørbrad Royal
  1. Klargør svinemørbrad som anvist, og skær i ca. 3-4 centimeter tykke bøffer. Steges i lidt smør i ca. 3 minutter på hver side. Start med en god varme, hvor mørbradbøfferne brunes af, hvorefter varmen sænkes lidt. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier651kcalKulhydrater28gProtein60gFedt35gMættet fedt19gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.2gKolesterol241mgNatrium2063mgKalium1787mgKostfibre6gSukker17gVitamin A1968IUVitamin C86mgCalcium127mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Så er Mørbrad Royal klar til servering med den lækre sauce, smørstegte rosenkål og hvide asparges.

De hvide asparges kan sagtens udskiftes med grønne asparges, og retten kan også serveres med stegte kartofler.

Bemærk, at du skal bruge pande til flere af rettens dele, men du kan sagtens lave rosenkål først, og lade dem stå mens resten laves færdig.

Det er nemlig en rimelig hurtig middagsret at lave.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Krog1514 skriver

    januar 27, 2025 at 2:33 pm

    Mørbrad Royal - superlækker opskrift. Lavede den til gæster fredag -den var et hit. Ku ikke opdrive hvide asparges, men købte i stedet asparges broccoli. De stegte rosenkål og asparges broccoli gik fint i spænd sammen - og sovsen - jamen så godt 😛😍

    Svar
  2. SOnja skriver

    marts 08, 2023 at 6:25 pm

    Tak for alle de skønne opskrifter, hvilken honning bruger du i maden den flydende?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required