• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mørbrad Royal

Mørbrad Royal

mørbrad royal med smørstegte rosenkål og asparges
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
97
SHARES
FacebookMessenger97PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. april 2022 - Udgivet:  12. april 2022

Få en lækker opskrift på Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon. God som gæstemad.

Mørbrad Royal er lækker aftensmad, hvor du bruger den bedste del af en svinemørbrad.

Mørbrad Royal er nemlig midterstykket af en mørbrad, hvor enderne er skåret fra. Også bimørbraden fjernes.

Helt konkret skærer du mørbraden over ca. 8-9 centimeter inde fra spidsen, og 7-8 centimeter fra mørbradhovedet.

Tilbage har du nu en Mørbrad Royal, som pudses helt af for sener og urenheder. Spidsen og hovedet kan med fordel anvendes i en mørbradgryde.

Fordi du skærer en del af mørbraden fra, skal du til fire personer beregne to svinemørbrad.

Se flere lækre madopskrifter her:

  • Kong Fiddes livret
  • Mørbrad i fad
  • Helstegt svinemørbrad

Opskrift på Mørbrad Royal

mørbrad royal med smørstegte rosenkål og asparges
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mørbrad Royal - bedste opskrift

4.70 fra 10 stemmer
Få en lækker opskrift på Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon. God som gæstemad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 651
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørbrad Royal
  • 2 svinemørbrad - klargjort som beskrevet længere oppe
  • smør - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Smørstegte rosenkål
  • 300 g rosenkål
  • smør
  • 1 citron
  • 2 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber
Hvide asparges
  • 1 bundt hvide asparges - skrælles, rodstykke brækkes af
  • 1 spsk smør
Sovs
  • 250 g champignon - i halve eller kvarte
  • 1 rødløg - i tynde både
  • 2,5 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk kalvefond - flydende koncentrat
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Smørstegte rosenkål
  1. Skær bunden af rosenkålene, og del dem derefter i halve. Steges ca. 4-5 minutter på en lille pande i lidt smør. Efter et par minutter tilsættes lidt friskpresset citronsaft, honning, salt og peber. Hældes i en lille skål og sættes til side.
Hvide asparges
  1. De hvide asparges skrælles og roden knækkes af. Du kan læse mere om klargøring og kogning af hvide asparges her. Kog lidt vand op i en gryde, tilsæt lidt salt og en klat smør, og kog nu de hvide asparges i ca. tre minutter. Kom derefter koldt vand i gryden, lad det stå et halvt minut og anret de hvide asparges på et lille fad.
Sauce med champignon
  1. Klargør champignon og steg dem godt af i lidt smør på en pande. Tilsæt så rødløg og steg videre et lille minut mere. Hæld fløde ved, og lad det creme lidt ind. Smag til med engelsk sauce, lidt kalvefond, salt og friskkværnet peber.
Mørbrad Royal
  1. Klargør svinemørbrad som anvist, og skær i ca. 3-4 centimeter tykke bøffer. Steges i lidt smør i ca. 3 minutter på hver side. Start med en god varme, hvor mørbradbøfferne brunes af, hvorefter varmen sænkes lidt. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 651kcalKulhydrater: 28gProtein: 60gFedt: 35gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.2gKolesterol: 241mgNatrium: 2063mgKalium: 1787mgKostfibre: 6gSukker: 17gVitamin A: 1968IUVitamin C: 86mgCalcium: 127mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så er Mørbrad Royal klar til servering med den lækre sauce, smørstegte rosenkål og hvide asparges.

De hvide asparges kan sagtens udskiftes med grønne asparges, og retten kan også serveres med stegte kartofler.

Bemærk, at du skal bruge pande til flere af rettens dele, men du kan sagtens lave rosenkål først, og lade dem stå mens resten laves færdig.

Det er nemlig en rimelig hurtig middagsret at lave.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Krog1514

    januar 27, 2025 at 2:33 pm

    Mørbrad Royal - superlækker opskrift. Lavede den til gæster fredag -den var et hit. Ku ikke opdrive hvide asparges, men købte i stedet asparges broccoli. De stegte rosenkål og asparges broccoli gik fint i spænd sammen - og sovsen - jamen så godt 😛😍

    Svar
  2. SOnja

    marts 08, 2023 at 6:25 pm

    Tak for alle de skønne opskrifter, hvilken honning bruger du i maden den flydende?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required