Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørbrad med champignon

Mørbrad med champigon a la creme (med ekstra smag)

mørbrad a la creme
4.7 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
142
SHARES
FacebookMessenger142PinterestEmailSMS
Indhold
  • Mørbrad med champignon a la creme
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på mørbrad med champignon
  • Servering
  • Kommentarer

Mørbrad med champignon a la creme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (afpudset, skæres i skiver)
  • 1 stort løg (halveret og i skiver)
  • 250 g champignon (evt. brune markchampignon, i skiver)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk rosmarin (hakket)
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl hønsefond (2 deciliter vand + 1 bouillonterning)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at afpudse 1 svinemørbrad. Skær fedt, urenheder og sølvsene af. Skær så mørbraden i skiver - hver skive skal være cirka halvanden centimeter tyk. Se eventuelt mere i videoen.
  2. Skær 1 stort løg i tynde skiver, og rens 250 g champignon, som du derefter skærer i skiver.
  3. Find en stor stegepande frem, og kom en god klat smør på. Når smørret er brunet af (det skal være nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag til kødet), bruner du hurtigt mørbrad-stykkerne et minuts tid på hver side. Det skal ske ved HØJ varme. Krydr med salt og friskkværnet peber under stegningen, og læg kødet til side på en tallerken.
  4. Svits så løg og champignon på panden. Lad det sautere lidt af og kom så 2 spsk rosmarin ved.
  5. Tilsæt 1 spsk soja og 1 spsk balsamico sammen med 1 tsk sukker. Rør rundt.
  6. Derefter kommes 2 dl piskefløde ved sammen med 2 dl hønsefond. Lad det koge op, og nu steges videre indtil flødesovsen har den rette og cremede konsistens.
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da mørbraden blev saltet under stegningen, og hønsefonden indeholder også en del salt.
  8. Læg forsigtigt mørbradstykkerne tilbage i panden, og nu varmes din mørbrad med champignon a la creme hurtigt igennem.

Næringsindhold

Kalorier395kcalKulhydrater11gProtein35gFedt24gMættet fedt13gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol154mgNatrium957mgKalium914mgKostfibre2gSukker6gVitamin A770IUVitamin C5mgCalcium67mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på mørbrad med champignon

Her er min bedste opskrift på mørbrad med champignon a la creme, som er en dejlig hverdagsret, der kan serveres med ris.

Forskellige grøntsager er gode som tilbehør, og det kan være broccoli, bimi, dampede gulerødder eller kogte ærter.

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er jo blandt andet perfekt som en del af en julefrokost.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Klassisk mørbradgryde
  • Mørbrad i fad
  • Svinemørbrad i airfryer
  • Svinemørbrad stegt som vildt

Servering

Server din mørbrad med champignon a la creme med dampet broccoli og en risblanding med vilde ris.

Kartoffelmos kan også bruges til retten. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kaj Jørgensen skriver

    september 02, 2025 at 11:01 pm

    Det virkede som en vinder indtil alt rosmarinen havde været i retten i 5min så blev det alt for parfumeret 😭
    Må prøve igen men uden rosmarin.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 03, 2025 at 2:57 pm

      Hej Kaj
      Tak for indspark - og ja, alt med måde. Også rosmarin 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Dagmar Egsgaard skriver

    november 22, 2024 at 2:55 pm

    Hej kan jeg lave det i dag og varme det i ovnen i morgen.?
    Vh. Dagmar

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 22, 2024 at 3:13 pm

      Hej Dagnmar
      Det kan du tro - det kan du sagtens - og det bliver retten bestemt ikke ringere af.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Margit Kjærgaard skriver

    november 07, 2024 at 1:03 pm

    Rigtig dejlig opskrift👍. Kan retten fryses??

    Svar
  4. ellys skriver

    november 05, 2019 at 7:58 pm

    lækre opskrifter, men de kan være svære at finde igen....

    Svar
    • Gitte Sandal skriver

      april 06, 2023 at 12:17 pm

      Syntes ikke den er sværd at finde.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required