Oversigt over indhold
Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.
Her er min bedste opskrift på mørbrad med champignon a la creme, som er en dejlig hverdagsret, der kan serveres med ris.
Forskellige grøntsager er gode som tilbehør, og det kan være broccoli, bimi, dampede gulerødder eller kogte ærter.
Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er jo blandt andet perfekt som en del af en julefrokost.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på mørbrad med champignon
Mørbrad med champignon
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudset, skæres i skiver
- 250 g champignon - evt. brune markchampignon, i skiver
- 1 stort løg - halveret og i skiver
- 2-3 spsk rosmarin - hakket
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk soja
- 1 tsk sukker
- 2 dl piskefløde
- 2 dl hønsefond - 2 deciliter vand + 1 bouillonterning
- salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Start med at afpudse svinemørbraden. Skær fedt, urenheder og sølvsene af. Skær så mørbraden i skiver - hver skive skal være cirka halvanden centimeter tyk. Se eventuelt mere i videoen.
- Skær løg i tynde skiver, og rens champignon, som du derefter skærer i skiver.
- Find en stor stegepande frem, og kom en god klat smør på. Når smørret er brunet af (det skal være nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag til kødet), bruner du hurtigt mørbrad-stykkerne et minuts tid på hver side. Det skal ske ved HØJ varme. Krydr med salt og friskkværnet peber under stegningen, og læg kødet til side på en tallerken.
- Svits så løg og champignon på panden. Lad det sautere lidt af og kom så rosmarin ved.
- Tilsæt soja og balsamico sammen med lidt sukker. Rør rundt.
- Derefter kommes fløde ved sammen med bouillon. Lad det koge op, og nu steges videre indtil flødesovsen har den rette og cremede konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da mørbraden blev saltet under stegningen, og hønsefonden indeholder også en del salt.
- Læg forsigtigt mørbradstykkerne tilbage i panden, og nu varmes din mørbrad med champignon a la creme hurtigt igennem.
Video til opskriften
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Server din mørbrad med champignon a la creme med dampet broccoli og en risblanding med vilde ris. Kartoffelmos kan også bruges til retten. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Kaj Jørgensen skriver
Det virkede som en vinder indtil alt rosmarinen havde været i retten i 5min så blev det alt for parfumeret 😭
Må prøve igen men uden rosmarin.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kaj
Tak for indspark - og ja, alt med måde. Også rosmarin 🙂
Alt det bedste
Holger
Dagmar Egsgaard skriver
Hej kan jeg lave det i dag og varme det i ovnen i morgen.?
Vh. Dagmar
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Dagnmar
Det kan du tro - det kan du sagtens - og det bliver retten bestemt ikke ringere af.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Margit Kjærgaard skriver
Rigtig dejlig opskrift👍. Kan retten fryses??
ellys skriver
lækre opskrifter, men de kan være svære at finde igen....
Gitte Sandal skriver
Syntes ikke den er sværd at finde.