Indhold
Mørbrad med champignon a la creme
Ingredienser
- 1 svinemørbrad (afpudset, skæres i skiver)
 - 1 stort løg (halveret og i skiver)
 - 250 g champignon (evt. brune markchampignon, i skiver)
 - salt og friskkværnet peber
 - 2 spsk rosmarin (hakket)
 - 1 spsk soja
 - 1 spsk balsamico
 - 1 tsk sukker
 - 2 dl piskefløde
 - 2 dl hønsefond (2 deciliter vand + 1 bouillonterning)
 
Fremgangsmåde
- Start med at afpudse 1 svinemørbrad. Skær fedt, urenheder og sølvsene af. Skær så mørbraden i skiver - hver skive skal være cirka halvanden centimeter tyk. Se eventuelt mere i videoen.
 - Skær 1 stort løg i tynde skiver, og rens 250 g champignon, som du derefter skærer i skiver.
 - Find en stor stegepande frem, og kom en god klat smør på. Når smørret er brunet af (det skal være nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag til kødet), bruner du hurtigt mørbrad-stykkerne et minuts tid på hver side. Det skal ske ved HØJ varme. Krydr med salt og friskkværnet peber under stegningen, og læg kødet til side på en tallerken.
 - Svits så løg og champignon på panden. Lad det sautere lidt af og kom så 2 spsk rosmarin ved.
 - Tilsæt 1 spsk soja og 1 spsk balsamico sammen med 1 tsk sukker. Rør rundt.
 - Derefter kommes 2 dl piskefløde ved sammen med 2 dl hønsefond. Lad det koge op, og nu steges videre indtil flødesovsen har den rette og cremede konsistens.
 - Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da mørbraden blev saltet under stegningen, og hønsefonden indeholder også en del salt.
 - Læg forsigtigt mørbradstykkerne tilbage i panden, og nu varmes din mørbrad med champignon a la creme hurtigt igennem.
 
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på mørbrad med champignon
Her er min bedste opskrift på mørbrad med champignon a la creme, som er en dejlig hverdagsret, der kan serveres med ris.
Forskellige grøntsager er gode som tilbehør, og det kan være broccoli, bimi, dampede gulerødder eller kogte ærter.
Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er jo blandt andet perfekt som en del af en julefrokost.
Se også mine populære opskrifter på:
Servering
Server din mørbrad med champignon a la creme med dampet broccoli og en risblanding med vilde ris.
Kartoffelmos kan også bruges til retten. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
 - Gratis app uden annoncer
 - Mulighed for populært nyhedsbrev
 - 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
 - Adgang til den populære favoritliste
 - Adgang til at printe opskrifter
 - Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        




Kaj Jørgensen skriver
Det virkede som en vinder indtil alt rosmarinen havde været i retten i 5min så blev det alt for parfumeret 😭
Må prøve igen men uden rosmarin.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kaj
Tak for indspark - og ja, alt med måde. Også rosmarin 🙂
Alt det bedste
Holger
Dagmar Egsgaard skriver
Hej kan jeg lave det i dag og varme det i ovnen i morgen.?
Vh. Dagmar
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Dagnmar
Det kan du tro - det kan du sagtens - og det bliver retten bestemt ikke ringere af.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Margit Kjærgaard skriver
Rigtig dejlig opskrift👍. Kan retten fryses??
ellys skriver
lækre opskrifter, men de kan være svære at finde igen....
Gitte Sandal skriver
Syntes ikke den er sværd at finde.