• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mørbrad med champignon

Mørbrad med champignon

mørbrad a la creme
4.7 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. oktober 2024 - Udgivet:  7. oktober 2023

Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.

Her er min bedste opskrift på mørbrad med champignon a la creme, som er en dejlig hverdagsret, der kan serveres med ris.

Forskellige grøntsager er gode som tilbehør, og det kan være broccoli, bimi, dampede gulerødder eller kogte ærter.

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er jo blandt andet perfekt som en del af en julefrokost.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Klassisk mørbradgryde
  • Mørbrad i fad
  • Svinemørbrad i airfryer
  • Svinemørbrad stegt som vildt

Opskrift på mørbrad med champignon

mørbrad a la creme
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mørbrad med champignon

4.68 fra 28 stemmer
Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 395
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudset, skæres i skiver
  • 250 g champignon - evt. brune markchampignon, i skiver
  • 1 stort løg - halveret og i skiver
  • 2-3 spsk rosmarin - hakket
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl hønsefond - 2 deciliter vand + 1 bouillonterning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at afpudse svinemørbraden. Skær fedt, urenheder og sølvsene af. Skær så mørbraden i skiver - hver skive skal være cirka halvanden centimeter tyk. Se eventuelt mere i videoen.
  2. Skær løg i tynde skiver, og rens champignon, som du derefter skærer i skiver.
  3. Find en stor stegepande frem, og kom en god klat smør på. Når smørret er brunet af (det skal være nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag til kødet), bruner du hurtigt mørbrad-stykkerne et minuts tid på hver side. Det skal ske ved HØJ varme. Krydr med salt og friskkværnet peber under stegningen, og læg kødet til side på en tallerken.
  4. Svits så løg og champignon på panden. Lad det sautere lidt af og kom så rosmarin ved.
  5. Tilsæt soja og balsamico sammen med lidt sukker. Rør rundt.
  6. Derefter kommes fløde ved sammen med bouillon. Lad det koge op, og nu steges videre indtil flødesovsen har den rette og cremede konsistens.
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da mørbraden blev saltet under stegningen, og hønsefonden indeholder også en del salt.
  8. Læg forsigtigt mørbradstykkerne tilbage i panden, og nu varmes din mørbrad med champignon a la creme hurtigt igennem.

Næringsindhold

Kalorier: 395kcalKulhydrater: 11gProtein: 35gFedt: 24gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 154mgNatrium: 957mgKalium: 914mgKostfibre: 2gSukker: 6gVitamin A: 770IUVitamin C: 5mgCalcium: 67mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server din mørbrad med champignon a la creme med dampet broccoli og en risblanding med vilde ris. Kartoffelmos kan også bruges til retten. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dagmar Egsgaard

    november 22, 2024 at 2:55 pm

    Hej kan jeg lave det i dag og varme det i ovnen i morgen.?
    Vh. Dagmar

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 22, 2024 at 3:13 pm

      Hej Dagnmar
      Det kan du tro - det kan du sagtens - og det bliver retten bestemt ikke ringere af.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Margit Kjærgaard

    november 07, 2024 at 1:03 pm

    Rigtig dejlig opskrift👍. Kan retten fryses??

    Svar
  3. ellys

    november 05, 2019 at 7:58 pm

    lækre opskrifter, men de kan være svære at finde igen....

    Svar
    • Gitte Sandal

      april 06, 2023 at 12:17 pm

      Syntes ikke den er sværd at finde.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required