Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Mørbrad med champigon a la creme

Mørbrad med champigon a la creme

mørbrad a la creme
4.7 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. oktober 2024 - Udgivet: 7. oktober 2023
Oversigt over indhold
  • Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.
  • Opskrift på mørbrad med champignon
  • Mørbrad med champignon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.

Her er min bedste opskrift på mørbrad med champignon a la creme, som er en dejlig hverdagsret, der kan serveres med ris.

Forskellige grøntsager er gode som tilbehør, og det kan være broccoli, bimi, dampede gulerødder eller kogte ærter.

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er jo blandt andet perfekt som en del af en julefrokost.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Klassisk mørbradgryde
  • Mørbrad i fad
  • Svinemørbrad i airfryer
  • Svinemørbrad stegt som vildt

Opskrift på mørbrad med champignon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mørbrad med champignon

4.68 fra 28 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 395
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudset, skæres i skiver
  • 250 g champignon - evt. brune markchampignon, i skiver
  • 1 stort løg - halveret og i skiver
  • 2-3 spsk rosmarin - hakket
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl hønsefond - 2 deciliter vand + 1 bouillonterning
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at afpudse svinemørbraden. Skær fedt, urenheder og sølvsene af. Skær så mørbraden i skiver - hver skive skal være cirka halvanden centimeter tyk. Se eventuelt mere i videoen.
  2. Skær løg i tynde skiver, og rens champignon, som du derefter skærer i skiver.
  3. Find en stor stegepande frem, og kom en god klat smør på. Når smørret er brunet af (det skal være nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag til kødet), bruner du hurtigt mørbrad-stykkerne et minuts tid på hver side. Det skal ske ved HØJ varme. Krydr med salt og friskkværnet peber under stegningen, og læg kødet til side på en tallerken.
  4. Svits så løg og champignon på panden. Lad det sautere lidt af og kom så rosmarin ved.
  5. Tilsæt soja og balsamico sammen med lidt sukker. Rør rundt.
  6. Derefter kommes fløde ved sammen med bouillon. Lad det koge op, og nu steges videre indtil flødesovsen har den rette og cremede konsistens.
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da mørbraden blev saltet under stegningen, og hønsefonden indeholder også en del salt.
  8. Læg forsigtigt mørbradstykkerne tilbage i panden, og nu varmes din mørbrad med champignon a la creme hurtigt igennem.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 395kcalKulhydrater: 11gProtein: 35gFedt: 24gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 154mgNatrium: 957mgKalium: 914mgKostfibre: 2gSukker: 6gVitamin A: 770IUVitamin C: 5mgCalcium: 67mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Server din mørbrad med champignon a la creme med dampet broccoli og en risblanding med vilde ris. Kartoffelmos kan også bruges til retten. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kaj Jørgensen skriver

    september 02, 2025 at 11:01 pm

    Det virkede som en vinder indtil alt rosmarinen havde været i retten i 5min så blev det alt for parfumeret 😭
    Må prøve igen men uden rosmarin.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 03, 2025 at 2:57 pm

      Hej Kaj
      Tak for indspark - og ja, alt med måde. Også rosmarin 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Dagmar Egsgaard skriver

    november 22, 2024 at 2:55 pm

    Hej kan jeg lave det i dag og varme det i ovnen i morgen.?
    Vh. Dagmar

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 22, 2024 at 3:13 pm

      Hej Dagnmar
      Det kan du tro - det kan du sagtens - og det bliver retten bestemt ikke ringere af.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Margit Kjærgaard skriver

    november 07, 2024 at 1:03 pm

    Rigtig dejlig opskrift👍. Kan retten fryses??

    Svar
  4. ellys skriver

    november 05, 2019 at 7:58 pm

    lækre opskrifter, men de kan være svære at finde igen....

    Svar
    • Gitte Sandal skriver

      april 06, 2023 at 12:17 pm

      Syntes ikke den er sværd at finde.

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required