• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Mørbrad med bacon i ovn - opskrift med billedeguide

Mørbrad med bacon er nem aftensmad, og her har jeg lavet den i ovn. Min mørbrad med bacon blev fyldt med lidt sennep og persille
Mørbrad med bacon er nem aftensmad, og her har jeg lavet den i ovn. Min mørbrad med bacon blev fyldt med lidt sennep og persille, og du får også opskriften på en god sovs. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  27. januar 2021 - Udgivet:  27. januar 2021

Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Mørbrad med bacon og fyld af sennep og persille er nem og lækker aftensmad. En ovnret, hvor der også er en rigtig god sovs til.
  2. Opskrift på mørbrad med bacon og sovs
  3. Mørbrad med bacon i ovn - opskrift med billedguide
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Billedguide trin for trin
  7. Råstegte kartofler
  8. Timiankartofler
  9. Kartoffelroser
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift

Mørbrad med bacon og fyld af sennep og persille er nem og lækker aftensmad. En ovnret, hvor der også er en rigtig god sovs til.

Mørbrad med bacon er god, solid mad, der er nem at putte i et ovnfast fad og så stege cirka 40 minutter i ovnen.

Du skal start med at pudse svinemørbrad af for sølvsene, fedt og andre urenheder.

Brug en skarp kniv, og puds mørbraden godt af. Det er ikke rart at få stykker med sølvsene og fedt i munden.

Nu følger du bare resten af opskriften trin for trin. Under opskriften kan du se billeder af, hvordan man gør.

Opskrift på mørbrad med bacon og sovs

Mørbrad med bacon er nem aftensmad, og her har jeg lavet den i ovn. Min mørbrad med bacon blev fyldt med lidt sennep og persille

Mørbrad med bacon i ovn - opskrift med billedguide

Mørbrad med bacon og fyld af sennep og persille er nem og lækker aftensmad. En ovnret, hvor der også er en rigtig god sovs til.
Bedømmelse
4.7 fra 18 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 pk bacon i skiver
  • 2 tsk sennep
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • salt og friskkværnet peber

Sovs

  • 2 dl kalvefond
  • 2 tsk sennep
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk Maizena
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær din mørbrad op på langs med en skarp kniv. Skær ned gennem mørbraden - men ikke igennem. Nu får du så et helt stykke mørbrad - se billedet længere nede.
  • Smør mørbraden med sennep. Gnid det lidt ind i kødet.
  • Fordel en håndfuld friskhakket persille ud over kødet og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Luk mørbraden sammen igen.
  • Læg de 8 skiver bacon ved siden af hinanden, så de rører hinanden. Læg mørbraden på tværs oven på baconskiverne, og fold forsigtigt baconskiverne op om mørbraden en efter en.
  • Læg mørbraden over i et ildfast fad med foldesiden nedad, så baconskiverne ikke bukker op under stegningen i ovnen. Smør eventuelt fadet med lidt olie, så din mørbrad med bacon ikke brænder fast.
  • Steg din mørbrad med bacon i cirka 40 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Tag mørbraden ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring. Den skal ikke overdækkes.

Sovs

  • Kom to deciliter kalvefond op i en kasserolle, og kog det op. Tilsæt to teskefulde sennep og en deciliter fløde. Tilsæt også 1-2 teskefulde tørret timian, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Rør en teskefuld Maizena ud i lidt koldt vand, 0g jævn sovsen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billedguide trin for trin

Mørbrad med bacon skal smøres med lidt sennep. Foto: Madensverden.dk.
Mørbrad med bacon skal smøres med lidt sennep. Foto: Madensverden.dk.
Fordel en håndfuld friskhakket persille ud over din mørbrad med bacon. Slut af med lidt salt og friskkværnet peber. Foto: Madensverden.dk.
Fordel en håndfuld friskhakket persille ud over mørbraden. Slut med salt og peber. Foto: Madensverden.dk.
Læg din mørbrad med bacon over i et ildfast fad, men husk at lægge foldesiden nedad i fadet. Foto: Madensverden.dk.
Læg din mørbrad over i et ildfast fad, men husk at lægge foldesiden nedad. Foto: Madensverden.dk.

Servér for eksempel med kogte basmatiris og letdampede buketter af broccoli.

Du kan naturligvis også servere retten med kartofler. Her får du et par opskrifter til inspiration.

Råstegte kartofler

4.7 fra 20 stemmer
Råstegte kartofler skal steges i smør og olie på panden, og stegetiden er cirka 20 minutter. Inden da er det vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne.
Gå til opskrift
billederesultat for råstegte kartofler

Timiankartofler

4.8 fra 123 stemmer
Sådan laver du timiankartofler i ovnen. Du bruger små kartofler, der bages i ovnen med olie og timian, og så har du lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for timiankartofler

Kartoffelroser

4.8 fra 41 stemmer
Så nemt kan du lave flotte kartoffelroser i ovnen, der formes af tynde kartoffelskiver, som pensles med smør og drysses med timian.
Gå til opskrift
billederesultater for kartoffelroser
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. rikke

    oktober 14, 2021 at 6:30 pm

    Smagsprofilen var god, men min mørbrad havde haft glæde af mindre ovntid..... næste gang vil jeg stege 10 min kortere tid.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required