Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær

Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær

Mirabellegele
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Mirabellegele er en sød og syrlig gele, som vi kan bruge til alle mulige retter fra oksesteg til ostebord. Her er opskriften på en skøn gele.

Mirabellegele er en luksus at have på lager. Den kan bruges til alt fra hovedretter til desserter og ost, og så kan den også bruges som ekstra smagsgiver til sovsen.

Mange er gode til bruge sommerens bær og frugter, men mirabelle er på en eller anden måde en overset frugt.

De vokser ellers både vildt og i haver og er lige til at plukke i august og september.

Friske er de lidt melede i forhold til blommer, men syltet er de en gevinst i gele, syltetøj og chhutneys.

Opskrift på sensommerens mirabellegele

Mirabellegele - gele af sensommerens bær

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Mirabellegele er en sød og syrlig gele, som vi kan bruge til alle mulige retter fra oksesteg til ostebord. Her er opskriften på en skøn gele.
Antal: 5 dl
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,6 kg mirabelle
  • 500 g sukker
  • vand
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 spsk Atamon el. vodka

Fremgangsmåde

  1. Skyl mirabellerne og fjern stilke og blade. Behold stenene i.
  2. Hæld dem i en gryde og hæld vand over, så det lige dækker. Sæt gryden over kog. Når vandet koger, skruer du ned, og lader det simre i ti minutter.
  3. Tag gryden af varmen og lad indholdet trække et kvarter.
  4. Si mirabellemassen ned i en skål, gnid godt med en grydeske, så du får så meget som muligt med ned i skålen.
  5. Nu skal saften i gryden igen sammen med et halvt kg. sukker og vaniljestangen. Bring saften i kog og lad den simre i 10 minutter.
  6. Vask og skold små patentglas og skyl dem i Atamon. Du kan sagtens lade din Atamon gå fra glas til glas. Du skal bare ryste glassene godt, så du får Atamon over det dele. Har du ikke det, bruger du vodka, som er lige så godt.
  7. Luk straks glassene og sæt dem på køl eller i et køkkenskab.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Smag til, før du hælder geleen på glas, for jeg kommer en anelse mindre sukker i end tommelfingerreglen om at bruge samme mængde sukker som bær.

Du kan godt bruge en blanding af modne og lettere umodne mirabeller, da smagen vil bliver mere syrlig og interessant.

Se også nogle af vores andre artikler og sylteopskrifter:

  • Jordbærmarmelade med chiafrø
  • Ribs - fakta, næringsindhold og opskrifter
  • Hjemmelavet rabarberkompot med vanilje
  • Råsyltede jordbær med vaniljeis
  • Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane skriver

    august 08, 2022 at 7:37 am

    Den her gelé stivner jo ikke … er der glemt en ingrediens i opskriften?

    Svar
  2. Lotte skriver

    september 07, 2021 at 7:08 pm

    Jeg har flydende gelé. Hvad har jeg gjort galt?

    Svar
    • Jane skriver

      august 08, 2022 at 7:37 am

      Min gelé stivner heller ikke.

      Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required