• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær

Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær

Mirabellegele
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  10. august 2021

Mirabellegele er en sød og syrlig gele, som vi kan bruge til alle mulige retter fra oksesteg til ostebord. Her er opskriften på en skøn gele.

Mirabellegele er en luksus at have på lager. Den kan bruges til alt fra hovedretter til desserter og ost, og så kan den også bruges som ekstra smagsgiver til sovsen.

Mange er gode til bruge sommerens bær og frugter, men mirabelle er på en eller anden måde en overset frugt.

De vokser ellers både vildt og i haver og er lige til at plukke i august og september.

Friske er de lidt melede i forhold til blommer, men syltet er de en gevinst i gele, syltetøj og chhutneys.

Opskrift på sensommerens mirabellegele

Mirabellegele
Karen SenecaKaren Seneca

Mirabellegele - gele af sensommerens bær

5 fra 2 stemmer
Mirabellegele er en sød og syrlig gele, som vi kan bruge til alle mulige retter fra oksesteg til ostebord. Her er opskriften på en skøn gele.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 5 dl
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,6 kg mirabelle
  • 500 g sukker
  • vand
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 spsk Atamon - el. vodka

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl mirabellerne og fjern stilke og blade. Behold stenene i.
  2. Hæld dem i en gryde og hæld vand over, så det lige dækker. Sæt gryden over kog. Når vandet koger, skruer du ned, og lader det simre i ti minutter.
  3. Tag gryden af varmen og lad indholdet trække et kvarter.
  4. Si mirabellemassen ned i en skål, gnid godt med en grydeske, så du får så meget som muligt med ned i skålen.
  5. Nu skal saften i gryden igen sammen med et halvt kg. sukker og vaniljestangen. Bring saften i kog og lad den simre i 10 minutter.
  6. Vask og skold små patentglas og skyl dem i Atamon. Du kan sagtens lade din Atamon gå fra glas til glas. Du skal bare ryste glassene godt, så du får Atamon over det dele. Har du ikke det, bruger du vodka, som er lige så godt.
  7. Luk straks glassene og sæt dem på køl eller i et køkkenskab.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Smag til, før du hælder geleen på glas, for jeg kommer en anelse mindre sukker i end tommelfingerreglen om at bruge samme mængde sukker som bær.

Du kan godt bruge en blanding af modne og lettere umodne mirabeller, da smagen vil bliver mere syrlig og interessant.

Se også nogle af vores andre artikler og sylteopskrifter:

  • Jordbærmarmelade med chiafrø
  • Ribs - fakta, næringsindhold og opskrifter
  • Hjemmelavet rabarberkompot med vanilje
  • Råsyltede jordbær med vaniljeis
  • Hjemmelavet ribsgele - nem opskrift på den bedste gele
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    august 08, 2022 at 7:37 am

    Den her gelé stivner jo ikke … er der glemt en ingrediens i opskriften?

    Svar
  2. Lotte

    september 07, 2021 at 7:08 pm

    Jeg har flydende gelé. Hvad har jeg gjort galt?

    Svar
    • Jane

      august 08, 2022 at 7:37 am

      Min gelé stivner heller ikke.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required