Mini grovflutes
Ingredienser
- 250 g vand (lunkent)
- 100 g kærnemælk
- 5 g sukker
- 15 g gær
- 250 g ølandshvedemel
- 100 g fuldkorns hvedemel
- 100 g manitoba hvedemel
- 10 g salt
- 10 g bageenzymer (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Kom 250 g vand i en skål sammen med 100 g kærnemælk, 5 g sukker og 15 g gær, og rør gæren ud.
- Tilsæt derefter 250 g ølandshvedemel, 100 g fuldkorns hvedemel, 100 g manitoba hvedemel, 10 g salt og 10 g bageenzymer, og rør dejen sammen. Dejen er ret fast, og det skal den være til disse mini grovflutes. Bageenzymer kan udelades.
- Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og virk den op. Du kan se her hvordan du nemt virker en dej op, og det er en god teknik at kunne.
- Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm og et viskestykke over. Hæver nu i ca. 1 time et lunt sted.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Dejen virkes op igen, og deles derefter i stykker, der hver vejer ca. 50 gram.
- Tril dejstykkerne til boller, og rul dem derefter lidt aflange. Lægges på bagepladen, og du kan sagtens have alle 16 mini grovflutes på pladen.
- Pensles med vand og snittes på langs.
- Læg et viskestykke over, og lad nu de grove miniflutes hæve til dobbelt størrelse - det tager ca. 30-45 minutter.
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Bag de grove miniflutes i ca. 10 minutter midt i ovnen.
Opskrift på mini grovflutes
Du kan meget nemt lave de lækreste mini grovflutes, og de er fryseegnet.
Her har jeg lavet de grove miniflutes med masser af fuldkorn, og brødene smager super godt som kuvertbrød til aftensmaden.
Men du kan også bruge dem til en lækker sandwich. Se også min opskrift på bløde boller.
Se flere opskrifter:
- Koldhævede pølsehorn med speltmel og havregryn
- Koldhævede speltboller
- Grovboller - sunde boller med fuldkorn
- Flute (nem og sikker opskrift på sprøde flutes)
Tips
De nybagte mini grovflutes køles af på en rist.
Derefter kan de nydes nu - men de lækre miniflutes er også gode at fryse ned til senere brug.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Birgitte Poulsen skriver
Jeg forstår virkelig ikke at du skriver væsker i gram, skriv det dog i dl, det forstår enhver, blot en tanke😬
Charlotte skriver
Hej Holger
Vil de kunne koldthæves?
Mvh Charlotte
Camilla skriver
Kan jeg bare bruge almindelig hvedemel i stedet for ølands, eller kan jeg bruge grahamsmel?
Så det er grahamsmel, fuldkorns, og manitoba?
Line skriver
Kan jeg erstatte kærnemælk med noget andet ? Det fås desværre ikke laktose frit mere
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Line
Sagtens - du kan blot anvende vand i samme mængde.
Alt det bedste
Holger
Line skriver
Er det bedre med mælk ? Tak for svar og en masse dejlige opskrifter 😃
Holger Rørby Madsen skriver
Mælk er også fint - og tak for de søde ord 🙂
Alt det bedste
Holger