Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Middelhavsgryde med kylling og grøntsager

Middelhavsgryde med kylling og grøntsager

Middelhavsgryde
4.2 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
870
SHARES
FacebookMessenger870PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en skøn Middelhavsgryde med kylling og grøntsager. Gryderetten er simpel og hurtig at lave. Serveres med pasta.

Middelhavsgryde både lyder og smager af god mad fra varmere himmelstrøg, og så er retten nem at lave.

Jeg plejer at bruge inderfilet fra kylling, men du kan faktisk også anvende kyllingebryst, koteletter i små tern, okse i mindre tern - eller hvad du synes.

Grøntsagerne er naturligvis fra det italienske køkken, og her behøver du ikke følge mængderne slavisk. Salvie og rosmarin giver god smag i retten, men brug hvad du har.

Gryderetten fra Middelhavsområdet serveres med en god pasta til, og her passer en tagliatelle perfekt til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på Middelhavsgryde

Middelhavsgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.2 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på en skøn Middelhavsgryde med kylling og grøntsager. Gryderetten er simpel og hurtig at lave. Serveres med pasta.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g champignon (i skiver)
  • 500 g kylling (inderfilet, i mindre stykker)
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (i tynde skiver)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 aubergine (i mindre tern)
  • 0,5 squash (i mindre tern)
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning (gerne høns)
  • 1 bundt salvie (lidt hakkede blade)
  • 1 bundt rosmarin (lidt hakkede blade)
  • 1 citron (lidt friskpresset saft)
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g pasta (koges som anvist)

Fremgangsmåde

  1. Start med riste champignon ved en god varme og læg til side.
  2. Kyllingeinderfilet skæres ud i mere mundrette stykker, og husk at fjerne evt. sener og urenheder. Steges ved en god varme i lidt olie.
  3. Tilsæt så løg sammen med hvidløg, og lad det sautere et minuts tid. Derefter kommes peberfrugt ved, og der steges et lille minut mere.
  4. Hæld rødvin i gryden, og lad den koge ind til ca. halv mængde.
  5. Derefter kommes de hakkede tomater ved sammen med aubergine, squash, vand, en bouillonterning, salvie og rosmarin. Kom også de stegte champignonskiver ved.
  6. Lad din Middelhavsgryde simre under låg i cirka 10 minutter, og imens kan du koge pasta.
  7. Gryderetten smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier130kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Den færdige Middelhavsgryde må gerne stå og trække i 5-10 minutter inden servering, da retten er meget varm.

Serveres med en lækker pasta til, og evt. et stykke hjemmebagt ciabatta eller focaccia til.

Vild med gryderetter? Så gå ikke glip af disse:

Vikingegryde

Kong Fiddes livret - en kongelig gryderet

Bøf Stroganoff - opskrift på lækker gryderet

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Fladmose skriver

    oktober 17, 2025 at 9:52 pm

    Middelhavsgryde
    Hvad kan I anbefale jeg bruger i stedet for 1 ds tomat, jeg er allergisk overfor tomat.
    På forhånd tak

    Svar
  2. Marianne Poulsen skriver

    juli 28, 2024 at 7:58 pm

    Super lækker ret. Jeg brugte skinkekød i tern, oregano i stedet for Salvie, men ellers fulgte jeg opskriften slavisk😏
    Jeg bruger iøvrigt jeres opskrifter næsten hver dag….

    Svar
  3. Jens Verner Hansen skriver

    oktober 17, 2023 at 10:58 am

    Hvorfor kunne man ikke lige så godt koge pastaen i retten sammen med det andet til slut?

    Jens Verner

    Svar
  4. Jonna Johansen skriver

    august 25, 2023 at 9:44 pm

    Hvorfor hedder det middelhavsgryde ?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required