Dette er en nem opskrift på melonsalat, der laves med en dejlig Galia melon. Melonsalaten indeholder også agurk og forårsløg.
Melonsalat kan laves på mange forskellige måder, og selvfølgelig med diverse sorter af melon.
Her er det en meget nem melonsalat med Galia melon, som jeg synes passer rigtig god i salat.
De forskellige mængder kan du jo variere som du synes, og eddiken kan eventuelt udskiftes med lidt citronsaft.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på melonsalat
Melonsalat med Galia, agurk og forårsløg
Ingredienser
- 75 gram blandet grøn salat
- 1 Galia melon
- 1 halv agurk
- 1 bundt forårsløg
- olivenolie
- 2 spiseskefulde sherryeddike
Sådan gør du
- Den blandede salat skylles grundigt og slynges tør. Du kan eksempelvis anvende en napolitana blanding, eller brug din egen favorit.
- Fordel salatbladene i en salatskål eller i et fad.
- Kom en god sjat olivenolie over, og tilsæt også et par spiseskefulde eddike. Vend det godt sammen, så smagen fordeles.
- Galia melonen deles i fire lige store stykker. Kernerne skrabes ud med en spiseske, og melonen deles derefter i mundrette stykker, der kommes ved salaten.
- Agurken skæres i mindre tern og kommes i salaten.
- Forårsløg snittes i tynde skiver, som til sidst fordeles hen over melonsalaten. Du kan eventuelt slutte af med at dryppe lidt mere olivenolie over, men dette er ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Melonsalat er fremragende som tilbehør til mange retter af kød, og den passer blandt andet godt til en grillet mørbrad eller blot som salat til de almindelig retter med kød.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: