Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Medister i ovn

Medister i ovn med kartofler og sovs

billederesultat for medister i ovn med kartofler og sovs
4.7 fra 71 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8.9k
SHARES
FacebookMessenger8.9kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Medister i ovn
  • Opskrift på medister i ovn
  • Tips
  • Kommentarer

Medister i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 71 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Den lækre opskrift på medister i ovn, der er medisterpølse, som steges i ovnen i et fad sammen med kartofler og en god sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g medister
  • 25 g smør
  • 600 g kartofler
  • 2 rødløg
  • 2,5 dl bouillon 3 deciliter vand og 1 terning
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk timian tørret. eller nogle kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartofler vaskes, tørres og skæres i mundrette stykker. I denne opskrift har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte, men du kan sagtens bruge større kartofler. Men husk at skære dem i mindre stykker, så de når at blive møre under stegetiden sammen med din medister i ovn.
  2. Pil rødløg, hak dem groft, og fordel løg og kartoffelstykker i et ildfast fad. Hæld bouillon og fløde ved, og kom også timian, salt og peber ved.
  3. Medisteren lægges over, men hold lidt plads om den hele vejen rundt. På billedet er der lagt to stykker medister på hver 400 gram, men brug den mængde du synes. Stegetiden er den samme.
  4. Smelt smør i mikrobølgeovn eller gryde. Prik huller i medisteren og pensl den med smeltet smør.
  5. Stil den i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg den nu i 35 minutter.

Næringsindhold

Kalorier922kcalKulhydrater33gProtein39gFedt70gMættet fedt33gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt26gTransfedt0.2gKolesterol228mgNatrium763mgKalium1353mgKostfibre4gSukker5gVitamin A1141IUVitamin C37mgCalcium106mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på medister i ovn

Medister i ovn er en nem måde at tilberede medisterpølse på, hvor du ikke behøver at koge eller pandestege medisteren først.

Medisterpølsen prikkes og pensles med smør, og så er det ellers bare at stege den i ovnen.

Eventuelle rester er perfekte som pålæg dagen derpå.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Medister i fad med spidskål og kartofler
  • Stegt medister
  • Flødekartofler med medister i svøb
  • Medister i airfryer

Tips

Medister i ovn serveres med kartoflerne, den gode sovs og en lækker spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Finn Rasmussen skriver

    november 23, 2023 at 3:13 pm

    Hej Holger Rørby Madsen jeg er lige blevet 83 år på Aborg skole Bystævnevej 10 LL Lundager 5610 Assens. Jeg har brugt lang tid uden resultat på at lære hvordan jeg stiller min MICRO OVN , når jeg skal tørstege min Medister til meister med brød lige som pøse med brød lige som ved pølsevogmem. jeg får kun hjælp til ovnstegning.Jeg har undervist i folkeskolen i 45 år heraf 30 år på Skelvejskolen i Assens kan du hjælpe? Jørgen Rasmussen jeg håber på en mail sendt til mig på min Mail adresse TAK Jørgen Rasmussen. Der er ingen hjælp på min PC!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Svar
  2. Patricia skriver

    oktober 02, 2023 at 10:53 am

    Hej Holger. Tak for alle dine gode opskrifter, som jeg har stor glæde af! Som nybagt mor og kommende uden den store erfaring med sovs blandt andet, har du reddet mig flere gange!
    I forhold til denne opskrift, skriver du “den gode sovs” - er det bouillon, fløde mm., du bruger som sovs? Eller gør det nærmere kartoflerne til en slags flødekartofler?
    Vh Patricia

    Svar
  3. Henriette skriver

    december 22, 2022 at 7:38 pm

    Medister i ovn smager fuldstændig fantastisk! Tusind tak for opskriften!!

    Svar
  4. Grethe Larsen skriver

    november 13, 2022 at 4:29 pm

    Jeg læser altid dine opskrifter med stor interesse, men jeg synes du bruger meget fløde.
    Det smager jo godt, men feder også, kan man erstatte med mælk eller andet.....

    Svar
  5. Bo skriver

    oktober 31, 2018 at 4:38 pm

    WoW Erik Andersen. Grammatik-nazi?
    Maa vaere traelst at gaa i for smaa sko!

    Det er en super laekker opskrift. Har allerede anbefalet den videre!

    Svar
  6. Erik Andersen skriver

    august 17, 2018 at 6:15 pm

    Det hedder ikke "en lækker opskrift". Men en opskrift på lækker mad.!!!!!!!!! En opskrift er IKKE lækker

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required