Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.
Marokkansk kylling lyder allerede som en god ret, og det er den bestemt også.
Den laves med kyllingbryst, der krydres med varme krydderier, og her kan du jo selv tilføje mere af dine yndlingskrydderier.
Som basis bruger jeg gerne spidskommen, paprika og et kyllingekrydderi (kan købes i de fleste supermarkeder, og indeholder typisk blandt andet koriander og hvidløg).
Men du kan også bare tilsætte stødt koriander, kardemomme, kanel eller andre varme krydderier.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem marokkansk kylling
Marokkansk kylling - nem opskrift
Ingredienser
- 150 g couscous - gerne fuldkorns
- 1 dåse kikærter
- 4 kyllingebryst
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 tsk kyllingekrydderi - el. lignende
- 2 røde peberfrugter
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 håndfuld persille - bredbladet
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller tænd grillen op og gør den klar til indirekte varme. Begge metoder er lige gode.
- Start med at koge din couscous som anvist på pakken. Her har jeg anvendt en fuldkorns couscous til marokkansk kylling, men en almindelig er selvfølgelig også fin.
- Kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
- Forårsløg skæres i tynde skiver og svitses hurtigt af i en varm pande sammen med fintsnittede hvidløg. Hældes i et ildfast fad, hvor du også kommer couscous og kikærter i.
- Kyllingebryst deles i halve, så du får otte stykker. Steges cirka to minutter på hver side på en varm pande, og krydres undervejs med en blanding af paprika, spidskommen og kyllingekrydderi, Du kan også bruge lidt kardemomme, koriander eller hvad du kan lide. Krydr også kyllingekødet med salt og peber.
- Peberfrugter skæres i tynde strimler. Kommes også i fadet, hvor du nu også tilsætter hakkede tomater og en deciliter vand, som du lige inden skyller dåsen af med.
- Hak en håndfuld bredbladet persille og kom det ved.
- Vend nu indholdet i fadet forsigtigt rundt, og hæld en god sjat olivenolie over. Krydr også med salt og peber, og læg derefter kyllingestykkerne øverst.
- Marokkansk kylling skal nu have 20 minutter i enten ovnen ved de 200 grader, eller du kan give den 20 minutter ved indirekte varme i grillen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Marokkansk kylling serveres direkte fra fadet, som blot stilles på bordet.
Da den jo indeholder både kylling, couscous, kikærter og peberfrugt, er det som sådan en komplet ret som hovedmåltid.
Du kan dog sagtens servere et stykke brød til - eller en nem tabbouleh salat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Janne Jensen
Denne er en af husets favoritter. Ikke bare til hverdag men også som gæstemad. Så kommer min tagine frem...laver ofte med bulgur i stedet for couscous
Cecilie
Kan man bruge couscous som har stået på køl natten over?☺️
Kristina
Lækker opskrift som helt sikkert kan anbefales. Har allerede lavet den to gange. Dog vil jeg tilføje at kyllingen ikke var klar begge gange efter 20 minutter, nærmere 30 minutter.
Tina
Hvad indeholder kyllingekrydderi?…
Syntes ikke jeg har lyst til at gå i supermarked for at “lede efter det”… går ikke ud fra det er et specielt Marokansk krydderi 😉
Mange hilsner Tina🙃
Aamna Akram Anwar
Kedelig i smagen.. Mangler desværre oplevelsen af Marokko
Ivan
Jammen prøv du og tag til Marokko og lav frikadeller så tror jeg også der vil være smags nuancer
Olivia
Hej 🙂
Jeg står egentlig og vil lave retten med det samme, men jeg er løbet tør for couscous, mon jeg kan erstatte med perlespelt i stedet?
Glade madhilsner
Olivia 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Olivia
Det kan du godt, men vær opmærksom på, at tilberedningstiden er længere for perlespelt 🙂
Bedste hilsner
Holger